30. 8. 2016

Ach, jo, pokrok, nic pro mě...

Vona teda pokroková je, vo tom žádná. To pravim docela fundovaně, já, kocour Číča. Vona teda úplně v rámci pokroku přestala používat nože. Nevim, estli to teda nesouvisí s tim, že jeden se jí zlomil, anebo kvůlivá tomu, že u dalšího nechala rozmočit dřevěný držadlo a už žádnej další nůž nemá. A nebo má, ale ňák si je šetří, nebo co. A zase ten její pokrok vodskáču já.


Hodí mi do misky kus flaksy a pěkně si to Číčo rozkousej sám. Copa vo to, zuby já mam k světu, to jako jo, ale dřívějc mi to hezky krájela. Vona teda mě i čoklici bere teďtanct dost u huby. Furt nemá čas a dyž je náhodou doma, tak se tu hodně často vobjeví ňáká malá dvonožka, co mi honí po celým kvartýru a šišlá na mě: "Ci ci, poseeeem…." No to bych se vopravdu dočista voprudil. Dvounožka lítá, až se jí kokrhrely na hlavě natřásaj a furt mě někde hledá. Enomže já sem mazanej, já se dycinky někam skovam a nevylezu, dokud si tu malou divošku zasejc nevodvezou.

Vovšem posledně, dyž se tu znenadání vocitnula, sem nestačil zalíst někam hodně hluboko, a ten zrádnej kluk, co sem si myslel, že je muj kámoš, páč mě do tohohle kvartýru přines a nastěhoval, tak ten mě podle drapnul a držel, aby mě mrňavá dvounožka mohla muchlit. Přemejšlel sem, estli po ní mam seknout a nebo radči ne, voči mi blejskaly do zelena vztekem, ale vona ta malá potvora mi kupodivu ani netahala za vocas, ani mi nedloubala do vočí. Stejně sem se ale tetelil hrůzou, já malý děti vopravdu nemusim. Vona teda /myslim teďkanct velkou dvounožku/ jí porád mlela: "Opatrně hlaď kocourka, podívej se, jak se bojí, že mu budeš ubližovat. Ale ty jsi hodná holčička a víš přece dobře, že zvířátkům se neubližuje, viď?"

Tak sem na ní mňauknul: "No, tobě se to kecá, hlavně že jí umíš poradit, ale abys mě vysvobodila, to tě ani nenapadne, si potvora a já s tebou nebudu mluvit, dyž mě tady necháš takhlenct tejrat.
A vona světe zboř se, vona Mrňavici vodnesla a povídá jí: "Nech už Číču být a půjdeme do lesa na procházku." Mrňavice zašišlala aňo a už se ráčily pakovat ven. To už se jim pod nohama motala psí vtírka, aby jí tu náhodou nezapomněly. Psí vtírka se na Mrňavici přímo lepí, páč vona se porád něčim láduje.

No a to je ta nespravedlnost, Mrňavici vona fšecko nakrájí a naservíruje a mě hodí kus masa do misky a starej se kocoure. Já si teda zase až tak moc nestěžuju, to vopravducky ne, páč vožižlávat a vohryzávat kus flaksy je dočista prima, možná, že je to i tak prima, jako baštit myš.
Enomže, co mi nadnáší je to, že dyž chci mít siestu třeba na vokně a sladce podřimovat, vobjeví se Mrňavice a já musim zalezt do fusekloidní zásuvky a dělat, že sem neviditelnej. A to je teda dost fuška, to vam povim.
Tak jako sám dočista nevim, je to sice k přežití, to zasejc jo, vono totiž může bejt dycinky eště hůř, ale já se ňák těch malejch dvounohejch bojim.

Vona si teda myslí, že ten strach je asi závan mý pohnutý minulosti, dyž mě coby malý kotě vyhodili do širýho světa a dycinky mě lituje a říká mi: "
Ty můj Číčulko, ty budeš určitě mít nějaké špatné zkušenosti s malými dětmi, viď? A ta tvoje zlomená a špatně srostlá kost na noze s tím asi taky bude nějak souviset, viď? Neboj se ale, já ti od Mrňavice nikdy nenechám ubližovat."

Já teda ani nedutam, ale myslim si svý: "Doufam, že nekecáš, vono ti taky není co věřit, dyž mi ani to maso nenakrájíš…