27. 6. 2024

Plastový svět.

 

Už jsem na světě taky nějaký ten pátek a tak mnohdy po čase přehodnocuji výdobytky moderní světa, které se zdály a vlastně pořád jsou příjemné tím, že nám/ jak se zdá/ ulehčují život, ale zamořují naši zeměkouli trestuhodným způsobem, o kterém se minimálně mluví a není páky na to, aby se budoucí problém nerozvinul do katastrofy nepředstavitelných dopadů.

Mám na mysli balení jídla a pití, jelikož jídlo a pití člověk potřebuje tak tahle jistota snad pomáhá potravinářským gigantům k tomu, že  například10 dkg sýra je obaleno a zalisováno plastem, podobně jako mnoho dalších a dalších potravin. Moc nechápu proč se tak děje. Není jiné řešení? Zrovinka tak i různé další věci, /např.salát/ kterého  si člověk zakoupí 10 dkg  a dostane ho zabalený do plastové krabičky, obalené smršťovací folií, s tím, že do vlastních nádob  nelze nakoupit. A to nemluvím a kvantu vod, minerálek, piv a vůbec všech možných tekutých poživatin.  Balení průmyslového zboží jede v tom samém režimu.

Vždycky se divím, kolik plastů nastřádá normální rodina za týden. Zajímalo by mě, zda-li se vůbec někdo z mocných tohoto světa zabývá touhle plastifikací.

Obaly dnes jsou důležitější než vlastní obsah, což je smutný fakt.

Myslím si, že by ve školách děti měly být seznamovány s tím, co se může stát, až naše planeta bude totálně zaneřáděná nejen zvenku na povrchu, ale i zevnitř každého organizmu.

Plasty se stanou součástí naší DNA a co potom. Někdy se tak zamýšlím, jaký bude život dětí, které se nyní rodí a které jsou již ovlivňovány od tří nebo čtyř let, aby si utvářely jediný správný názor, který naprosto nepřevažuje nad zájmem lidí na celé planetě.

No nebudu se rozepisovat, myslím, že mnoho lidí to tak nějak vidí stejně, můj dojem je, že současný život na Zemi plyne jakýmsi nalajnovaným zkázonosným směrem.

Jaký na to máte názor vy?





 

2 komentáře:

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝