11. 10. 2015

Sem vodlišnej voriginál...


Vona má teda vopravducky IQ tykve. Asi vosum dní na ní mňaukam, že mi dává eště víc nechutný blafy, než vobvykle. Masíčko nebylo, už ani nepamatuju, sem tam teda kousek, že jo, ale vona potvora, co se teď zavobírá těma jejíma novejma lupenama, nás bere voba, mě i čoklici dost u huby. Až dneska, dyž mi zase chtěla dát tu určitě jeduvatou kapsičku, co mi cpe denně už celou věčnost, podívala se laskavě na tu krabici, ze který ten nechutnej blemt porád tahala a cpala mi to do misky, a řekla docela nahlas a nic se nestyděla: " Jé, hele Číčo, to jsou kapsičky pro psy, já sem si to spletla a krmím tě ze špatné krabičky."


No to bych se fakt pomátnul. Na krabici je namalovanej čokl a vona si toho nevšimne. To jí nemůžu sezobat, ani dybych chtěl, že jo. Tak sem pochopil, že vona to určitě dělala dočista schválně, páč se ze mě snaží asi vypěstovat ňákýho kočkopsa, nebo co, páč ze mě určitě chce mít hybridního vodlišnýho extratvora. A na to se jí já, kocour Číča tak akorát můžu vykvajznout, že jo. Mňauknul sem na ní, že je ouplně hloupatá, estli si myslí, že dyž mě bude ládovat čoklecím žrádlem, tak že zmutuju na křížence, ale bylo to prdlajs platný, páč vona za to asi nemůže, vona to tak má.

Asi si mě plete s těma jejíma novejma fialkama, páč sem jí slyšel, jak si sama sobě řikala /už teda todlencto mluví samo za sebe, že jo/, jaký sou ty kytky nádherný hybridy.. Tak jí teda dál nebudu přesvědčovat, ale sám budu dávat bacha, co mi podstrkuje z jaký krabice a dyž tam bude namalovanej čokl, tak se jí schválně vyčurám do křesla. Já se vodlišuju vod vostatních kocourů tim, že nejsem jen tak vobyčejnej kocour, já sem kocour znalej a vzdělanej a voni by mi vlastně měli všichní řikat Pan Číča. A vona mě cpe psim žrádlem, to snad ani nejni možný.

Abych nezapomenul, už máme početní krabici konečně vopravenou a doma. Enomže DžejDžej nám jí teda vo dost zmenčil a taky světlíčka sou na ní docela jiný a i jinak vrčí. Vona teda je asi spokojená, páč zase s DžejDžejem vrkala, že je to krása a takový ty kecy, tak sem to teda chtěl taky votestovat a hned sem na ní / ne na Ní, ale na krabici/teda hopnul. Ale vona mi z tý krabice hnala fofrem, jako by neveděla potvora, že mam rád teplíčko vod spoda, že jo. Co já v týhle rodině musim všechno vydržet, to vám povim, to by byl námět na řeckou tragédii.

Tudle seděla u toho vopravenýho početního díla a my se honili s čoklicí. Já sem se jal před ní zdrhat horem, a tak sem skočil na prádelníček a z něj pěknym vodpichem na ten počítač a von, nejen, že je vo hodně menčí, ale je i vo hodně lehčejší, tak ten muj skok neustál a pěkně se poroučel na bok. Trochu nabral monitor a vona měla do dělat, aby to ňák všechno pochytala a neporoučelo se hezky zčerstva dolů. Začala vřeštět jako pominutá: "Ty jeden všiváku, podívej, cos udělal, moc nechybělo a všechno bylo na zemi. Takhle to nepůjde. Ty bys to za chvíli všechno shodil a já bych tě musela zaškrtit vlastníma rukama. Ty si snad z divokejch vajec, nebo co."

A tak já prosim pěkně žiju u ženský, co mi chce zhybridovat, zaškrtit a eště nemá ani potuchu vo tom, jak se naroděj kocouři. Vona si fakt asi myslí, že mě vyseděla ňáká slepice, nebo co.
Ale zase na druhou stranu, vona mě asi vopravdově zaškrtit nechce, páč tu početní krabici přestěhovala tak fikaně, že se na ní už nedostanu. Dokonce si brblala pod fousy /vona teda žádný nemá, kde by se asi taky tak vzala, že jo/, že takhlenct je to lepšejší a že tam teďkanct je vo hodně víc místa.

Na místo početní krabice dala palmu a jásala, že bude mít i víc místa na ty její kříženecký fialky. No prosim a dybych já, pan Číča, to PC nepřevrhnul, tak na to nikdá nepřišla. Je to potvora, řikam to furt. Já jí vlastně přivednul na novej nápad a vona je na mě taková celá zlá.
Naštěstí je ale hodně sklerotická a tak na to brzy zapomněla a zase mi dala bonbonky, tak se jí možná do toho křesla nevyčuram, eště uvidim, jak se věci budou dál vyvíjet. Jistý ale je, že na palmě se zespoda moc nevohřeju, budu si muset teda najít jinou vohřívárnu.

24 komentářů:

  1. Dáš prosím "To se mi líbí" na odkazech pod tyhle dvě fotky?
    http://www.mundo.cz/soutez/kaplicka-irsko
    http://www.mundo.cz/soutez/pohled-na-dunmore-head moc díky!!
    (podmínka je přihlášení na facebook)

    OdpovědětVymazat
  2. Nakonec pana Číču zhybriduje. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Číčo, když si pár let počkáš, tak si ta tvoje dvounožka bude brblat pod vopravdický fousy. Starejm dvounožkám totiž začínaj růst taky fousy, jako dvounožcům. I když vůbec nevim proč, jelikož je ani nemůžou používat za tmy k vorientaci, tak jako my kočky a kocouří. Takový dvounožce sou ty fousy lautr k ničemu, protože za tmy i s fousama narazí hlavou do almary.
    Měj se Číčo,
    pac kočka Zůza

    OdpovědětVymazat
  4. On je vlastně každej originál.

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: Nesnáším Facebook, víš?[2]:     [3]: Ty Zůzo a vopravducky narostou všem? Vona teda fousy nemá, ale vobčas narazí třeba do mě a nebo do dveří. Faktys je to těma fousama? A kolik let jako myslíš, že bude eště bez fousů? [4]: To je fakt, ale někdo je originál větší a někdo zase menší....hihi

    OdpovědětVymazat
  6. Za chvíli se Číčo budeš moct hřát na radiátoru! Začne topná sezóna a jelikož Čoklice na něj nevyleze budeš ho mít jen a jen po sebe. Však mi to tady u našich dvojnožců taky tak děláme. A je nám tuze fajn! B+U+M (Tedy ne BUM ale Baldrick, Jutýsek- U2 a Majda)

    OdpovědětVymazat
  7. "... vona za to asi nemůže, vona to tak má."

    OdpovědětVymazat
  8. Milej Pane Číčo, až jsem se úplně zajíkla, když jste ráčil málem shodit celej novej počítadlovej aparát a řeknu Vám, že obdivuju tu její (i když je tedy fakt votravná jinak) zdrženlivost, jelikož "všivákem" bych Vás v té chvíli netitulovala, má nadávka by měla jiné grády a rozhodně by se nedržela u hlavy, ale o hodně níže. Tak tituluju toho našeho kocoura, protože ne a ne se vodnaučit chcát na křeslo a včera, poslechněte si to, Pane Číčo, včera ten náš pacholek už pochcaným potahem dostal co proto - čuměl jako puk a dobře mu tak. Dnes křeslo počůrané nebylo, za to si to vynahradil pořádně smradlavým hovnem ve vaně, ale to tak nějak beru s přehledem, to se sebere a vana se umyje, ale pochcané polštářové nábytky ty netoleruju, to jsem pes...Pane Číčo, jestli Vy jste z divokých vajec, pak asi budete Outěžky brácha či co, protože ta je taky z divokých vajec a pořád přemýšlím, koho nebo co jsem to před více než třemi lety tedy tlačila v písecké porodnici na svět - podle roztrhané prdele tipuji, že to nemohlo být tohle zlobivé dítě.Nerada bych zapomněla, že bych jí tedy nevodpustila ani omylem, kdyby mě krmila žrádlem pro psy, když jsem kocour. Zvláštní, u sebe se nesplete, že ne? Sobě nandá pěkně správný potraviny, ale Panu Číčovi klidně naservíruje psí kapsičku a pak ještě hraje překvapenou! Já se Vám tedy divím, když už datlujete na tom internetu, že ji neudáte na vyšších místech - třeba v Bruselu. Možná bych konečně dělali něco smysluplného a neničili životy milionům lidí... :-/A pište, Pane Číčo, páč si zase ráda počtu, co vona provedla...

    OdpovědětVymazat
  9. [6]:No tam já se teda už hřeju, že jo, vona byla aspoň tak slušná, že mi na radiátory dala poličku a na ní tu myšózní deku, to jako jo, ale když já tak rád ty tepelný úložiště střídám.. No vás je teda ale pěknej houf, doufám, že ste aspoň domácí demoliční četa...   [7]: No, jo, už sem si na to docela zvyknul...[8]: Ty si docela muj člověk, eště mě nikdy nikdá nevykal, ale je to prima. Konečně někdo uznal moji velikost. Akorát že se teda si krapet mejlíš, páč já jaksi nemůžu bejt Outěžčin brácha, pač já v písecký porodnici nikdá nebyl.
    Ale to neva, ty si taky dvounožec a je jasný, že dvounožcí nejsou tak vzdělaný  jako my, kocourové. Ale zase na druhou stranu, abych tě jako ňák nepřechválil, páč estli si svýho kocoura přetáhla pochcaným laňtuchem, čekej obrovskou pomstu...   

    OdpovědětVymazat
  10. Hele, Číčo, nikdo není neomylnej. Vobčas maj dvounožci starosti a tak se prostě spletou. A štěkat si z toho žrádla taky nezačal, tak vo co de, ještě není tak zle .

    OdpovědětVymazat
  11. Tak bezesporu, nejoriginálnější psací kocour široko daleko. Ale jestli ty nejsi moc mlsnej... já koupila našim omylem psí konzervy a jak jim šmakovalo!

    OdpovědětVymazat
  12. [12]: Teda oprava - našim kočkám! A taky musím ještě vypíchnout tu nádhernou větu ... vona za to asi nemůže, vona to tak má.     

    OdpovědětVymazat
  13. [10]:     [11]: Pořádej musí bejt, ne? Kampak bysme asi tak došli Janinko, to by mi za chvilku mohla krmit taky pomejema... [12]: Mlsnej to já vopravdu sem, ale zase tak proč jako nééé, že jo.   

    OdpovědětVymazat
  14. Není nad chytrýho kocoura v domě. To já si musím početní krabici shazovat sama a ještě se za to v práci zpovídat, protože ji mám od nich

    OdpovědětVymazat
  15. Pane Číčo, vy jste prostě klasa, skutečnej originál.   
    Vona to tak má... je nejlepší zhodnocení, jaké jsem kdy četla. Je v tom všechno. Ukládám si do paměti a budu používat.   
    Krásné!

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: Tak by nebylo od věci nasadit do práce taky nějakého hodně inteligentního kocoura, aby ses nemusela tak dřít...   [16]: Pan Číča děkuje za poklonu     

    OdpovědětVymazat
  17. Chytání monitorů.
    Na to kdysi bývaly jakési kurzy, myslím.

    OdpovědětVymazat
  18. [18]: Tak to si nepamatuju, chytání motýlů a nebo lelků to bych znala, ale chytání monitorů?     

    OdpovědětVymazat
  19. a na tom fakt zalezi, jestli je to kapsa pro kocky nebo pro psy?

    OdpovědětVymazat
  20. [20]: No, odborníci tvrdí, že jo, jelikož kočka je prý masožravec a pes všežravec. A na odborníky já mám zřejmě nějakou slabost, vždyť jednoho čryřnohého mám doma.     

    OdpovědětVymazat
  21. Opět jsem se pobavila.Co by člověk pro naše zvířecí miláčky neudělal, že jo. Dokonce i přestěhuje pokoj. Hlavně, když to splní svůj účel a počítací krabice neutrpí úhonu!

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Číčo,
    to jsem si zase početl. Teda, že by z tebe chtěla udělat hybrida, to mi trochu zatrnulo. U nás se to naštěstí stát nemůže, protože já nepapám granule, ale zase psisko možná zhybridovalo na polovičního kocoura, protože občas dostane trochu z mé konzervy. Ale to je mi fuk, aťsi.
    No a zajímalo by mě, jak to pokračuje, jesli ti ta tvoje živitelka dál dává bonbonky a jesli už si neplete krabice. No, představ si, že by si spletla tu čoklí krabici s početní, to by sis vůbec nepochutnal! To buď ještě rád, že její skleróza tak daleko nedošla, může být hůř, věř mi. Jinak zasejc napiš, jak se situace vyvíjí.
    Mňau, Filip

    OdpovědětVymazat
  23. [22]: Počítací krabice je sice OK, ale po přestěhování mám časté potíže s připojením imternetu. Asi jsem nějak podělala kabel nebo co...[23]: Bonbonky teda vobčas jako dává, ale musim se na ní dlouho upřeně dívat, aby vůbec pochopila, vo co de...Ale zase brejlit na ní, to umim vobstojně a zase mi to nedělá velkej problém. Ale ta její skleroza...vona vobčas zapomene, že na ní čučim a potom nedá nic...   

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝