2. 5. 2017

Sakra, nemam volnou chvilku pro sebe...

Vona s tou Mrňavicí nedá a nedá pokoj. Terďkonct u nás byla nakvartýrovaná na celý boží štyry dni. To bych se z toho dočista pominul velebnosti. Mrňavice je fakt nepoučitelná, porád za mnou hopsá a vejská při tom, jako by jí napichovali na vidle.
Ani chvilku pro sebe a svý meditace jsem neměl. Musel sem bejt porád ve střehu.
Mam vopravducky těžkej kocouří život. Eště že Vona, /naše živitelka/,se celkem překvapivě prokázala jako charakter. Dávala mi aspoň večeře někam, kam se Mrňavice nedostala.
Je to sice proti mejm zajetejm zvykům, večeřet každej den v jinym koutě, ale holt co, oučel světí prostředky.

Mrňavka k nám přijuchala s bolavym vokem a vona jí do něj musela pravidelně kapat ňákou kapalinu nebo co. Fšecko sem to šmíroval pěkně skovanej v bezpečí, páč nikdá nevim, co se jí urodí v mozkovně a mohlo by jí napadnout, že by mohla kápnout i mě. Vona je totiž všeho schopná. Ale asi se toho samýho vobávala i čoklice a tak se rozhodla todlecto nebezpečenství do nuly eliminovat. Tady bych vyzvednul čoklovo nespornou vodvahu, páč čin to byl hrdinskej a i nebezpečnej.

Čoklice taky bedlivě sledovala todlencto kapání a konečně jednou něco vymyslela kupodivu sama a hlavou. Číhala a pozorovala a dyž vona zavelela:
"Budeme kapat do očíčka, podej mi kapičky" ..tak rozjela akci.
"Mrňavice zakňourala, že neceeeeeeee a kapky velkym fofrem hodila pod válendu.
Vona medově povídá:
"No Aďulko, tos neudělala moc dobře. Do očíčka kápnout musíme, to přece víš. Chceš, aby se ti očíčko zahojilo ne? Tak, teď pěkně pro ně vlez a hezky mi je podej."
Mrňavka jí celkem poslouchá, na rozdíl teda vode mě, a tak se poslušně jala kapky hledat.

" Jsou tam?"
"Aňo," Mrňavka na to.
Za chvíli se z pod válendy vozvalo: "Nejsou."
"Jak to že nejsou? Podívej se pořádně."
Mrňavka zalezla hloubjejc pod válendu a křičela: "Mam, mam".
Dyž se ale zpod válendy vyplížila, podávala jí propisku.

To už sem na ní zasejc pozoroval znaky blížícího se infarktu. Nezbylo jí nic jinýho, než zalehnout a snažit se nacpat za Mrňavkou. Asi jí ale došlo, že vobě se tam nevejdou, tak se zasejc musela zvednout a počkat, až se Mrňavka vysouká ven. Tý se to ale asi líbilo a tak tam vobě lezly jako berušky, hledaly a čmuchaly, ale kapky nenašly. Vona teda už pracovala nekompromisně k infarktu, dyž jí konečně došlo, že je celkem divný, že týdle plazicí hry se nezúčastňuje čoklinda.
A páč nás už zná celkem jako svý boty, šla rovnou po čuchu. Čoklice ve vedlejší místnosti měla flaštičku s kapkama v hubě a už jí zpracovávala po svým. Vona jí flaštičku z huby vyrvala rychlostí blesku a začala hořekovat:
"Žolino, proč jsi jenom taková trubka, podívej se, jak si tu flaštičku docela i prokousla. Ještě, že se dnes kape naposled."

Potom udělala důkladnou prohlídku tý vožužlaný plastový trosky a konstatovala, že je prokousnutá naštěstí někde nahoře a že dyž bude rovně stát, že nepoteče a že tam eště nějaký ty kapky zvostaly.
Nakapala Mrňavici do voka a flaštičku pro jistotu před náma skovala s poznámkou, že nám fakt nejni co věřit.
Já teda nechápu, jakym právem vona porád proti nám uplatňuje kolektivní vinu, ale nakonec ať si brebtá co chce, hlavně že aspoň vyvalí večeři, byť do kouta.

Žolina ale v mejch kočičích vočích vo stupínek povyrostla, páč tohle byl přímo její vodvážnej majstrštik, páč tady vedle slušnýho nářezu riskovala i vlastní život, přece neveděla, co v tý flaštičce je vlastně za tekutinu. Co dyby tam byl ňákej jed, že jo? Já řikám porád, že jí nejni co věřit.

30 komentářů:

  1. (trochu mi to připomíná "Dalajlamovu kočku", ale ta doma neměla tak veselo )

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, tak to už taky znám
    Díky za vědomí, že v tom nejsem sama

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, s kočkou je doma legrace. Taky ji čas od času mám na pár dní půjčenou. Bez hafana.

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě že ty kapky třeba nespolkla

    OdpovědětVymazat
  5. Jak vidno máš doma veselo. Hlavně že to dobře dopadlo.

    OdpovědětVymazat
  6. Nuda u vás zřejmě nehrozí Krásné čtení, moc jsem se bavila   

    OdpovědětVymazat
  7. Tak zatím jsme tohodle byli doma ušetřeni, ona se naše zvěř jak vidí že mám cokoli v ruce a blížím se k ní, bleskem bere roha,natož aby se něčeho zmocnila a odtáhla to.....

    OdpovědětVymazat
  8. S tou kolektivní vinou, Číčo, to se nedivím, vono jí, jako Voně, je beztak jasný, že čoklindu jsi k takovým hrdinským činům vyškolil ty     

    OdpovědětVymazat
  9. Tentokrát Číča článek diktoval? A nebo že bys mu zakázala chodit na počítač?
    Mrňavice ve spojení s Žolinou a Číčou - to musí být mazec. Ale zase se nenudíš. Hlavně že Žolinka ty kapky nespolkla i s lahvičkou.

    OdpovědětVymazat
  10. Číčáčku! Tebe už jsem neviděla 100 let. To je hezký, že jsi se zas jednou ozval. A pozdravuj hlavně svou paničku, dává ti přece žrádýlko, ne?

    OdpovědětVymazat
  11. Každej den večeřet v jiném koutě - tomu říkám oběť!

    OdpovědětVymazat
  12. [1]: Tak jsem nejprve musela zagooglit, abych věděla, co je to Dalajlamova kočka, ale teď vím, že je to velká pocta pro Číču, když byl připodobněn k takovému dílu... [2]: Určité situace jsou zcela jistě podle určitých vzorců, neustále se opakujících, ovšem v různých rodinách     [3]: Nejen s kočkou, nejen s kočkou...

    OdpovědětVymazat
  13. [4]: Copak kapky, ale ta lahvička by asi byl problém, kdyby jí čoklinda slupla..[5]: Veselo je vždycky až po akci, když to rozdýchám, mnohdy bývám celkem slušně orosená ....[6]: Je fakt, že nudu neznám, u nás se pořád něco děje a často to věru není vůbec k smíchu, jenomže já mám snad pod kůží trošku cynismu nebo co...   

    OdpovědětVymazat
  14. [7]: No tak to u nás funguje zcela jinak. Žolina pečlivě sleduje co mám v ruce, aby třeba o něco nepřišla, když se to týká Mrňavky.[9]: Že by si Číča nechal něco zakázat, tak to bych chtěla vidět barevně, fakt     [11]: No jo, je to kočičí mučedník, hlavně, že se mnou má dost trpělivosti...   

    OdpovědětVymazat
  15. [8]:Ty jako majitelka kocourů si snad dokonce na její straně, nejni na tomdlenctom světě spravedlnost.. mňauk.. [10]: Jo dává, ale ten způsob, jakym mi poslední dobou servíruje, ten by snad měl bejt trestnej. A potvora nechce mě vůbec pustit na PC, řiká, že fšecko vykecam, ale to je prostě moje druhá přirozenost, hlásat do světa fšechny křivdy na kocourech...

    OdpovědětVymazat
  16. Koukám, že jí Žolina dala pěkný kapky.

    OdpovědětVymazat
  17. [16]: Tvorové kolem mě, mě opravdu často testují, co fffšechno vydržím.   

    OdpovědětVymazat
  18. Číčo, skvělý, ani netušíš, jak jsi mi zvedl náladu! Jen jsem si představila, jak tam ty dvě na sobě leží jako ty berušky...

    OdpovědětVymazat
  19. Moc super článek a je mi líto, že jsem na Váš blog nenarazila už dříve. Budu se sem moc ráda vracet!

    OdpovědětVymazat
  20. Super vyprávění, ostatně jako vždy. Hlavně, že to nakonec dopadlo dobře a kapky nikomu neublížily. Doufám,že avizovaný infarkt se Ti prozatím vyhnul.

    OdpovědětVymazat
  21. [18]:Na zvedání čehokolifff sem já dost šikovnej. Jí třeba dost často zvedam mandle...   

    OdpovědětVymazat
  22. [19]: Tak to jsem moc ráda, čtenářů není nikdy dost... [20]: Hihihihi, prozatím ano...     

    OdpovědětVymazat
  23. Nádherné čtení, moc jsem se pobavila. kdepak kočky jsou osobnosti a dávají nám to hezky pěkně znát. Vlastně my bydlíme s nimi ne ony s námi. když jsme měli kočku měli jsme o zábavu postaráno. Každý den nás přesvědčovala o tom kdo je u nás hlava rodiny -  a my jsme to teda nebyli

    OdpovědětVymazat
  24. Zdravím. :)
    Ráda bych tě pozvala do nově založeného grafického projektu, nesoucí název DUB, na nímž spolupracuji já a Gaz z designy-na-objednani.blog.cz. Význam v tomto projektu je, že sdružuje grafiky na blog.cz, ať už „živých” či „mrtvých”, a vytváří propagační projekt, který spojí značné a vynikající grafiky po serveru blog.cz.
    Podrobnější informace jsou vypsány buď na blogu mém / http://anime-design-e.blog.cz/1708/projekt-dub / nebo na blogu Gaz / http://designy-na-objednani.blog.cz/1708/dub /.
    Dříve nebo později bychom měly vydat i seznam členů, na kterém můžeš i ty. ^^Budeme rádi, když se zapojíš a přihlásíš, protože si myslíme, že máš grafiku v malíčku. :)
    Předem děkujeme. ^^

    OdpovědětVymazat
  25. [23]: No ano, život s kočkou je daleko vzrušující než život bez kočky.[24]: Díky hnedle po prázdninách...

    OdpovědětVymazat
  26. [25]: Díky za nabídku, určitě se podívám, ale teď jsem jaksi v časovém presu, nemám čas ani na své vlastní blogy...

    OdpovědětVymazat
  27. <a href=http://sportobzori.ru/>чемпионат германии обзор</a> - видео голов рфпл последнего тура, хоккей видео обзоры

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝