24. 8. 2017

Kdo je rovnej a kdo rovnější


Vona teda hodně často řiká, že kdo nežil nikdá s kocourem, je to jako dyby nikdy nežil.
Já nevim ale přesně, jak to vůbec myslí, páč že by byla tak chytrá, že by tudle velkou pravdu vopravducky pochopila, tomu ňák nemůžu věřit. Spíš to bude zase ňákej její ironickej kec, jako vobvykle.

Třeba by todle rčení mohla směle inplantovat na jejího, jak vona s oblibou říká "hodného hošíka",kerej mi tedla do týhle vypráskaný famílie přived a zasadil, ale to vona zasejc ne.

Věc se má takhlenct. Její hošík má bolavý zádíčka a asi ho bolely tak, že ze zoufalství rozsekal postel. Dyby tak pěkně cvičil a byl pohyblivej jako já, zádíčka by ho určitě nebolely, enomže to von ne, vona furt nadává, že si po sobě neuklidí ani ťuk../to by mi teda vopravducky zajímalo, jak se uklízí ťuk a taky někdá říká prd.. tomu už vůbec nerozumim../a že dyby se furt neválel u PC a taky někdá třebas umyl nádobí a nebo tak něco, že by to mohlo bejt přínosný pro ty jeho bolavý záda.

Von teda má ale evidentně větčinou jinej názor a tak na ní tak outrpně hledí, dyž se ztrapňuje těma jejíma kecama a civí přesně jako já, dyž mi vyčítá, že sem se zase netrefil do záchodku, což znamená, že jí má dočista na háku. Stejně jako já, že jo. Ale stalo se, že jí asi chtěl udělat radost svým pohybem a tak rozmontoval svou postel a součástky z ní hezky vopřel vo všechny almary, co jich máme v bytě.

Že vona prskala žluč, je nabíledni. Povídala mu:
"Víš co, ty vezmi stovky hřebíky a zatluč rovnou všechny dveře vod všech almar, protože se nikam nemůžu pro nic dostat. Kvůli tomu si nemusel bořit svou postel, když si chtěl, aby bylo všechno nedobytné a nemusel by ses tak namáhat, efekt by byl stejný a bez výraznější ztráty energie."

Von teda kluk po tom jejim proslovu na ní hleděl dost útrpně, ale to bylo asi tak všechno, páč součástky /rozuměj prkna, desky, pružiny/ porád máme rozkramařený po celým kvartýru. Mě to teda zasejc až tak moc nevadí, ale vona je z toho dost nervní a je na kluka už dost našňupnutá.
Já si tu užívam pěkný schovávačky a vůbec mě dost baví mezi tim všim prolejzat, ale vona pro to nemá žádný pochopení a furt na kluka huláká, aby to už zlikvidoval.

Tak nevim, ňák těm lidem moc nerozumim. Co voni všecko potřebujou k tomu životu, to je nad kocouří chápání. Jeden si koupí postel, potom jí rozmlátí a nakonec stejně spí na matraci na zemi jako já.
Bych to teda shrnul, nakonec sme vobá skončili na podlaze.

Tadle rodina je fakt hodně demokratická, kocouří a hošící jsou si rovný na zemi na matraci a čoklové a paničky sou si zase rovný na kanapíčku.
Ale kdo je si rovnější víc, to vopravducky nevim, kluk to asi nebude, dyž ho bolí záda, páč je má křivý…

44 komentářů:

  1. Správně! Všechno je třeba vzít pěkně od podlahy!

    OdpovědětVymazat
  2. Senzační konec! Už se mi po tobě Valin stejskalo! A pohlaď za mě chlupaťáčky.

    OdpovědětVymazat
  3. Číčo, bezvadné čtení, s tou rovností já teda taky nevim...
    Ale řeknu ti na rovinu, že jsem moc ráda, žes něco konečně napsal, se mi po tom stýskalo!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsem si říkala, jestli sis Číčo neudělal nějaký hodně dlouhý prázdniny a už se s námi nechceš o své trable a radosti dál dělit.

    OdpovědětVymazat
  5. Vůbec se nedivím, že tě tato demokratická rodina udivuje, nás také, protože to panička pěkně fláká

    OdpovědětVymazat
  6. Na zemi ty záda bolí asi méně

    OdpovědětVymazat
  7. Co to kruci? Nevím, jestli mi chybí dost literárního citu, nebo tahle věc nemá de facto ani hlavu, ani patu, natož jakýkoliv hlubší smysl. Vyprávění z pozice kočky o rodině, to mi samo o sobě přijde jako docela dobrý nápad, ale aby kočka měla poruchu řeči...A to nehledě na to, že vzhledem k možnostem, jaké parodování skrze kočičí oči nabízí, je to vyčerpávající a duchaplné zhruba jako architektonický návrh žehrovické školy.

    OdpovědětVymazat
  8. No je mi to jasný, konečně...
    Kus tý postele byl určitě opřený o počítací aparát a tak Číča prostě nemohl psát

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to je luxusní psy a páníčci na kanapíčku

    OdpovědětVymazat
  10. Chlapec jsem se svým zakřivením páteře mohl klidně být já, ale postel jsem rozbil spíše nepropočítaným skokem než za užití speciálních nástrojů. A co lustr? Lustr tam ještě máte? Já ho shodil peřinou o pár dní později.

    OdpovědětVymazat
  11. Já si vybírám, že jsem ten rovnější! Jinak krásná kočička. :)

    OdpovědětVymazat
  12. [1]: Snad synka nenapadne tu podlahu také vytrhat... [2]: Pohladím pohladím.. i smetánku dám...[3]: Díky, už se mi také stýskalo...

    OdpovědětVymazat
  13. [4]:
    Vona mi Meduňko vůbec nepustí hlásat svý moudra do celýho širýho světa.[5]: Copa vo to, já mam prázdniny furt. jenom vona musí porád makat...   [6]: Bych moh vyprávět věci.. to je teda fakt...   [7]: Mě tedy nebolí ani trošinku, páč já sem mrštnej a šikovnej...

    OdpovědětVymazat
  14. [8]:
    Nevím, co ti chybí, možná informace o tom, že kocour Číča se na blog chodí vykecávat už třetí rok a jeho věrní čtenáři tedy s přehledem poznají, koho myslí, když používá výrazy jako "vona", "jí" atd.
    Věřím tomu že architektonický návrh žehrovické školy se také nezačal kreslit od oken....
    A že kocour neumí mluvit přesně po člověčím, to bych mu v době prznění českého jazyka zrovinka nevyčítala.
    [9]:   

    OdpovědětVymazat
  15. [15]: Návrh žehrovické školy se nekreslil dle mého názoru vůbec, zkrátka se někdo vyprázdnil v malování a vzniklo, co vzniklo.
    Nejde o český jazyk, jde o náplň toho rádoby vypravování, dokreslení postavy kocoura je spíš rána z milosti. :) Kdyby věrní čtenáři znamenali kvalitu, bylo by za "kvalitní" prohlášeno ledasco.

    OdpovědětVymazat
  16. To je tak príma, že bych to chtěla dát přečíst našim kočkám. Ale ony mají dost na háku, co já chci, takže asi nic.

    OdpovědětVymazat
  17. [9]:Mohl nemohl, pravdou je, že Číča začíná být nějak pohodlný a bez prima tvůrčích nápadů.[10]: Hihihihi, kanapíček není nikdy dost...[11]: Musím se fakt smát, lustr sice máme, ale opravdu je lehce pošramocený, ale Číča je v tomhle ohledu naprosto bez viny...[12]: Rovný a rovnější....   

    OdpovědětVymazat
  18. [16]:Tak tohodle komentu se jaksi musim ujmout sám, páč vona na to nemá koule. Já se zásadně vyprazdňuju do svýho, k tomu předem určenýho mýho záchodku, páč sem kocour slušně vychovanej a nezaneřáďuju svejma exkrementama jiný místa, než k tomu určený. Tobě bych ve vší úctě doporučoval to samý. Dyk ty si defacto urazila fffšechny mý věrný čtenáře. No, ale máme tu demogracii, tak si posluž, jak je ctěná libost, a protože já sem kocour klidnej a neagresivní, tak tě mam navzdory všemu stejně rád.     

    OdpovědětVymazat
  19. [17]: Já bych mohnul doporučit eště spoustu jinejch návodů, jak rychle a efektivně přivíst páníčky do ústavu pro choromyslné...

    OdpovědětVymazat
  20. [8]: Diagnóza poruchy řeči u psaného projevu, to se jen tak nevidí! [19]: Číčo, nic si z toho nedělej a paničce mňoukni to samý .

    OdpovědětVymazat
  21. [21]: Hihihi a ani neslyší...[21]: /19 Já si z toho Janinko nic nedělam, a vona určitě taky ne, páč vona je hádavá a tydle výzvy faktys miluje.   

    OdpovědětVymazat
  22. Vem stoffky hřebíky, natluč je skrz a spi jako fakír.

    OdpovědětVymazat
  23. [23]: Stoffky, to jsou látkový hřebíky, ne?

    OdpovědětVymazat
  24. [22]: To je dobře, kocourku. A kdyby trollík aspoň byl(a) takový eso... Ale nejni. Zdraví tvoje uražená (a věrná) čtenářka. PS: Nejraději bych napsala "na Číču mi nesahejte" - ale ono by to mohlo vyznít jinak.

    OdpovědětVymazat
  25. [23]:
    Zkusím to synkovi doporučit, nápad to není špatný, což o to, ovšem myslím si, že opět sklidím další a ještě delší jeho útrpný pohled...   
    Díky za poslané čtivo..[24]: /23 To se asi nedá koupit, co?   

    OdpovědětVymazat
  26. [25]: Tak to se musím úplně smát, když si představím jak všelijak by opravdu mohlo vyznít, kdybys napsala Číču s malým písmenem. Ale nakonec "číča s velkým" se dá prezentovat taky na hodně způsobů. Tohle budu muset probrat s hlavní postavou hihihihi, a otázat se ho, zda-li nemá komplex ze svého jména, které má v pozadí významu mnoho dalších možností...     

    OdpovědětVymazat
  27. Ono je to vlastně správné spát na podlaze jen na matraci, ne? Srovná to záda, jen ta prkna by mohl dát někam na jedno místo. Asi bych to nesnesla a uklidila to sama. Zrovna vedle té jeho matrace narovnala, Číča by měl kam lézt.Jo, kočky řídí náš život, ať chceme nebo nechceme a synáčkové dokud neodejdou z domu taky.   

    OdpovědětVymazat
  28. [28]: Já taky.[29]: Už jsem nevydržela a opravdu jsem to uklidila...sama. Tvá poslední věta by měla být do kamene zlatem vytesaná... pravda pravdoucí.   

    OdpovědětVymazat
  29. [29]:
    Ale blbě se z toho (když přijdou roky) zvedá.

    OdpovědětVymazat
  30. [31]: To chce grif: skutálet se na břicho, pokrčit kolena-neklekat, podsunout špičky nohou a za pomoci rukou se zvednout.

    OdpovědětVymazat
  31. [32]:
    Anebo zavolat svého komorníka

    OdpovědětVymazat
  32. [31]:[32]:[33]: Já jsem pro komorníka.   

    OdpovědětVymazat
  33. [34]: Mám ho doma- tedy pokud doma je , ale raději sama, aby neměl řeči, co se válím po podlaze   

    OdpovědětVymazat
  34. Číčo, na matraci je to lepší, na tom kanapíčku moc rovný nebudou

    OdpovědětVymazat
  35. [35]: Hihihihi, tak se musím smát, když si to trošinku představím..

    OdpovědětVymazat
  36. [36]:Tos teda trefila hřebíček na hlavičku,
    máš recht, voni sou vobě křivý jak turecký šavle. Čokl i vona. Mňauk, už máš novýho kocourka?     

    OdpovědětVymazat
  37. [38]: Nemám, představ si, Číčo. Byl by doma pořád sám a to nechci. Ale zato si to vynahrazuji s každou kočkou, kterou potkám Dneska jsem se kamarádila s dvěma (tedy s jednou kočkou a kocourem). Čičiny to nějak vycítí, že mám pro ně slabost, tak se na mě lepí samy

    OdpovědětVymazat
  38. [39]: To jo, to jo, kocourum je vopravducky smutno, dyž sou doma samy. Nikdo totiž nevobdivuje jejich lotroviny...

    OdpovědětVymazat
  39. Taky by mě dlouho trvající binec rozčiloval. Číča  byl na můj vkus hodně trpělivý. Moc hezky napsáno.

    OdpovědětVymazat
  40. No jo, když tak o tom přemýšlím, takovejch rovnejch s křivejma zádama je nakonec spousta.

    OdpovědětVymazat
  41. Krásné babí léto vinšuji. Dneskat ještě šlo, lenivě se vyvalovat na sluníčku.

    OdpovědětVymazat
  42. [41]: Díky, sice později ale přece. Nějak teď ty bloky zanedbávám...[42]: To je fakt, a teď, před volbami je to nějak ještě víc vidět... [43]: Též tě vinšuji krásné časy. Mrzí mi, že zanedbávám blogy svých virtuálních přátel i své, ale jsem jaksi blogově vyhořelá a Číča už taky není takový kanón jako býval...

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝