18. 6. 2015

Já nikdá nelžu, jenom si maličko vymejšlim...


Vona teda, to vám musím povědít, vona je fakt pěkná lhářka. Kecá, až se jí vod huby práší. A eště si myslí, že jí to jako budu zobat. Vopravducky neuvěřitelný.


Zrovinka nedávno se mě zase pokoušela tahat za fusekli. A myslela si nádhera, že jí na to jako skočim. To bylo takhle. Měl sem ňák víc vyhládnuto než vobvykle a vona nikde. Že porád někde trajdá, s tim už sem vobeznámenej a je mi to dočista fuk, ale dyž mě ta potvora nechá doma samotnýho, teda s psí vtírkou a já mam hlad, tak to mi teda sejří. Vtírka mi nažrat nedá, ta by spíš taky něco schroupla, ale kde nic, tu nic.
Von teda přinde domů ten její dvounožec, enomže z toho se vyklubal taky pěkně nespolehlivej tvor a von na nás prostě dočista zapomene, flákne sebou na gauč a v tu ránu chrápe jako kanadskej dřevorubec po celodenním kácení. Abych mu zas ňák výrazně nekřivdil, stačil před tím dát na plotnu vařit ňáký to masíko, enomže, dyž chrápe, tak neví nic, ba dokonce ani nic necejtí. Nejdřív masíčko pěkně vonělo, jenomže potom už trošinku smrdělo připáleninou a pak už z něj zbyl jenom připálenej škvarek. A von porád chrápal. Sem veděl, že je něco špatně, ale vypnout ten krám faktys neumim a tak sem ho chtěl aspoň vzbudit, páč sem měl docela strach, že tam všichní uhoříme. Mňoukal sem, jak sem uměl nejvíc, enomže to bylo prdlajs platný.

Už vopravducky moc nechybělo, aby ten ubohej škvarek začal v tom kastrólu hořet, dyž teda vona se konečně přihasila domů. Hned v chodbě zavětřila a fofrem letěla do kuchyně. Klela jako pohan a hned jak nebezpečenství hoření zažehnala, vlítla na něj. Jo, dybych já ho uměl vzbudit tak jako vona, to by byl jinej život… Jenomže tak hlasitý zvuky jako vona, to nikdá umět nebudu. Hulákala tak, že by probudila i mrtvýho, natož živýho. Von teda koukal jako bacil do lékárny, asi se mu něco hezkýho zdálo a vona, dyž viděla jeho nepřítomnej výraz, mávla rukou, přestala nadávat a konečně si mě všimla.

"Ty muj Číčulko," začala se ke mně lísat, "pročpak jsi ho nevzbudil? Vždyť jste tu mohli docela uhořet. Mě přece vždycky dokážeš vzbudit, mohl si mu třeba skočit na hlavu, kousnout do nosu, nebo tak něco. Přece si šikovnej kocourek, měls něco vymyslet, aby se ti to masíčko nespálilo. Teď nebudeš mít žádný dobrý hamáníčko."
No chápete to? Lhala, až se jí vod huby prášilo. Vona kolikrát ani neví, že se k ní v noci nakvartýruju do postele, dyž chrní jako dudek, ale bude blábolit vo tom, že jí dycinky dokážu vzbudit. Taková křivda. Vona eště vůbec nepochopila mou něžnou kocouří duši. A potom všechno korunovala tim, že mi do misky vysypala zase ten blemt z ňáký tý nechutný kocouří kapsičky. No hlad je hlad a tak sem byl nakonec docela rád, že laskavě vůbec přišla domů a že sme neuhořeli a že mi dala vůbec něco nažrat.

Psí vtírka se kolem ní šmrdolila a já po vočku s vopovrženim sledoval, jak jí podlejzá. Vona teda ta vtírka je taky pěkně prolhaná komediantka. Ale potom sem si řeknul, že si nebudu kazit chuť a přestal sem si jich všímat.
S lhářkama se nebavim….

28 komentářů:

  1. No jasně, Číčo. To my kočky a kocouří přece už dávno víme, že dvounožcí sou proradný a prolhaný živočišný plemeno. Vlasně je dobře, že se jim to maso spálilo, když si ho stejně chtěli sežrat všecko sami. To maj trest za svou prolhanost.
    Tak mně eště napadá, že po dvouch nohách choděj vlastně jen samý aušusový plemena, jako třeba slepice a husy, kerý sou dobrý akorát tak k jídlu a k ničemu jinýmu. Poctivej a kvalitní živočich přece dycky chodí po čtyřech.
    Se ouplně divim, že to eště nechtěli hodit na tebe, že si jako za to moh ty. By mně zajímalo, proč se s tou svou krytykou nevobrátila na tu svou milovanou čoklici? Vo čoklech furt řikaj, že sou to hlídací tvorové. Jak by za ty svý páníčky ouplně položili život. Tak to snad měla vohlídat ta čoklice, když je hlídací, né? Proč by to měly dělat kočky, kerý tady sou za ouplně jinym oučelem?
    Já si teda myslym, že ty čoklové ani tak nejsou hlídací, jako spíš degenerovaný. Ty jako kocour určitě jistě víš vo čem mluvym. V tom máme my kočky a kocouří ouplně jasno, né?
    Tak se tam Číčo měj hezky a nenech se moc buzerovat. Když něco žvaněj, tak dělaj jako že jó, ale mysli si svý a chovej se podle svýho vlasního uvážení. Prostě po našem, po kočičácku. A dvounožcí ať si trhnou nohou. Sválně jesli se při tom trhání udržej na tý druhý noze a nepadnou na tlamu?
    Tvoje Zůza

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Eště že mi chápeš aspoň ty Zůzo, dyž nikdo z tý postižený rodiny kocourum nerozumí. Taky se docela culim pod fousky, dyž si jí představim, jak si trhá nohou a jak správně předpokládáš, na tý druhý se prostě nemůže udržet hihihi. To bych při jejim umu šacoval tak na dvojnásobnou zlomeninu kotníku. A měla by hned po courání, potvora...A co se tejče čoklice, je ouplně jasný, že jí naddržuje, to je nabíledni. Ale mě to je fuk, páč vim vo tvý podpoře a vim, že máme platonickou lásku. Tak pac a pusu Zůzo...   

    OdpovědětVymazat
  3. Pobavila jsi mě. Hlavně, že to nakonec dopadlo dobře a nemusela jsi volat hasiče. To by pak i Číčovi došel humor.

    OdpovědětVymazat
  4. No, já si tedy myslím, že můžeš být Číčo rád, že ve vaší kocouropsí rodince nedošlo k nějaké velikánské tragédii. Mohlo se snadno stát, že by ta tvoje lhářka prolhaná (máš pravdu, kecá, až se jí od čumáčku práší ) toho dvounožce rovnou mohla zabít. To bys pak čuměl A ty kasičky nejez, jsou jedovatý. Jen ať ti panička hezky vaří masíčko

    OdpovědětVymazat
  5. Tak by mě zajímalo, co měl k večeři páníček? Já totiž myslela, že to masíčko si vařil sobě a on číče? Hm..., že by jí dal přednost?   

    OdpovědětVymazat
  6. Přišla za pět minut dvanáct. Ten její dvojnožec tedy spí, takhle nespí u nás nikdo.   

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je fakticky podraz. Člověk, teda kocour, se těší na masíčko a on ho ten přihlouplej dvounožec takhle znehodnotí. A ještě dvounožkyně lže jak když tiskne a furt někde trajdá. Povim ti, ta moje taky trajdá vod rána do večera. Prej musí makat, abych se měl dobře - no ale kdoví, jestli je to pravda, protože - Číčo považ - vona mě taky pořád vodbejvá nějakou blemtavou konzervou. Jaktěživa mi nic neuvaří, potvora. Tak ať pak nekecá, že vydělává na mě, že jo.
    Mňau, Filip

    OdpovědětVymazat
  8. Úžasný. Číčo, dejte to s kočkou Zůzou dohromady. Tvůj i její názor na cokoli bych mohla číst i na pokračování. A krásně se doplňujete. Úplně mi dostala Zůza větou "na dvouch nohách choděj vlastně jen samý aušusový plemena, jako třeba slepice a husy" .

    OdpovědětVymazat
  9. [7]: Mněli bysme založit nějakej vobranej kočičí spolek proti zvůli dvounožců. To se furt vobhajujou a vochraňujou všelijaký menčiny, ale na nás kočky všichni kašlou. Sme jim dobrý akorát tak na vychytání myší, aby ty šmejdi nemuseli utrácet za pastičky a za návnadu. A přitom je to chytání myší pro nás kočky dost velký ryzyko. Voni některý ty dvounožci trávěj myši ňákejma jedama. A když potom kočka nevědomky zbaští takovou přivotrávenou myš, tak je jí z toho pěkně šoufl. Někdy jde ouplně vo život. Taky už to dost našich kamarádek a kamarádů šeredně vodskákalo.
    Tak se mněj hezky, Filipe. Sice tě eště vůbec neznám, ale podle toho jak píšeš, tak asi musíš bejt pořádnej kocouří chlapák.
    No však si taky z drsneho a razoviteho regionu.
    Kočka Zůza

    OdpovědětVymazat
  10. [3]: Tak to je dobře, že ses pobavila, hihihihi, já už jsem se bavila teda méně... [4]: Já teda nevim, ale myslim si, že jí i něco takovýho prolítlo hlavou... Ty kapsičky pojídám jenom v případě nouze největčí.. a voni sou fakt jeduvatý? Že bych je podstrčoval tedy vtírce? [5]: Páníček je nevyzpytatelný, tak, že ani nevím, pro koho to masíčko vlastně bylo. Z toho škvarku se nedalo už definovat nic...

    OdpovědětVymazat
  11. [6]: Jo chrápat umí teda tvrdějc než já a to vo dost... [7]: Tak tys taky tejranej jako já? Vona ta Zůza má dočista pravdu, vona ty dvounožce má ouplně přečtený. Je to banda zákeřná a prolhaná... kocourům zdar... [8]: Jo to Zůza fakt vidí velmi vobjektivně, akorát zapomněla připsat k těm slepicím a husám taky lidi...hihihih

    OdpovědětVymazat
  12. [9]: /7 No na tom něco je. Teda abych pravdu řeknul, je na tom ouplně všechno. Kočičí spolek by věru nebyl špatnej, ale zase se proti nim nemůžeme tak stavět, voni by nás potom třeba nechali vo hladu. Jedině tajnej kočičí spolek, jenomže vona mě furt špicluje... tak nevím...Možná by náš hlavní program moh bejt nechytat myši, ne? To by mi šlo velmi hezky...

    OdpovědětVymazat
  13. [9]: Ahoj Zůzo,
    až budeš nějakej ten spolek jako vorganizovat, tak se hlásim, jo? Jenže, jak píše níže Číča, ony ty naše potvory dvounohý nás hlídaj a třeba by nám to zatrhly. Ty máš určitě dvounožce, co tě nezavírá doma, když máš takovej přehled o těch votrávenejch číčách. Je to hnus, ti povim. Hlavně si dávej pozor, ať se taky nevotrávíš. Seš mi totiž dost sympatická, i když tě můžu vobdivovat jen platonicky tady v komentářích. A ještě umíš kocourovi pěkně zalichotit.  Tak díky a zase někdy, jo?
    Filip

    OdpovědětVymazat
  14. [12]: No, samozřejmě bysme museli ten náš vobranej spolek udržet v tajnosti, aby se nám ty proradný dvounožcí ňák nemstili. Mohli bysme bejt takoví kočičí ilumináti. Nebo svobodný kočičí zednáři.   
    Kočka Zůza[13]: Což vo to. My kočky dovedeme kocourům lichotit. Vod toho sme taky kočky, né?    
    Von mně teda ten můj dvounožec pouští ven akorát na chatě. To je ouplně v přírodě, kde sem se před ňákym časem narodila. Von řiká, že to je na samotě, nebo tak ňák. Tak tam nikdo myši nevotravuje žádnejma jedama. Tudíž tam můžu myši volně lovit i baštit bez žádnýho vomezení a ňáký votrávení mi tam vůbec nehrozí. Jsem dycky votrávená jen z toho, když mně zase vodveze do mněsta, kde ven nemůžu.
    Kočka Zůza [8]: Dyť my sme s Číčou už takový dlouhodobý milenci a fakt si dost rozumíme. Jenže ten náš vztah je takovej platonickej, páč von má vybranej pytlik a já vaječníky. [10]: (8) Ty děláš, jako kdyby někerý ty dvounožkyně taky nebyly husy nebo slepice? No, a někerý dvounožci sou zase kohouti. Nebo blbouni nejapný.   

    OdpovědětVymazat
  15. Číčo, já z té vaší famílie nemůžu. Lakomá vtírka, ochrápanej dřevorubec a uječená a prolhaná potvora. No nemáš to ani trochu lehký!

    OdpovědětVymazat
  16. Prej "něžná kocouří duše", no ty seš kecka, Číčo Hele, já můžu spát tvrdě jak špalek, když se po mně projde některej náš kocour, vždycky mě vzbudí.

    OdpovědětVymazat
  17. Číčo to máš štěstí, já nedávno připálila na škvarek mikrovlnku. Došlo i na plameny, které jsem hasila utěrkou. Naštěstí to odnesla jen ta mikrovlnka, ručník a barák byl zasmraděný na několik dní.

    OdpovědětVymazat
  18. [13]: No tady snad začíná pučet láska a beze mě.. no to bych se na to podíval... Ale spolek bysme teda mohli mít... hodně tajnej..   [14]: Máš dočista pravdu Janinko, je to škandál...   [15]: /12
    Já už sem teď celej tajnej, dneska mi vůbec nemohla najít, potvora, už trénuju do tajnýho spolku...

    OdpovědětVymazat
  19. [16]: A to zase ne, já k vopravdu umim hupnout hodně potichu. dyž bych jí totiž vzbudil, tak by mě začala muchlovat a to já nerad...   [17]: Tak to seš šikulka, taky si určitě chrápala jako kanadskej dřevorubec ale nikdo nepřišel, co?

    OdpovědětVymazat
  20. [18]: (15) To já sem tajná vodjakživa. Pořád se někam skovávám a pak z toho oukrytu po vočku sleduju, jak ten můj dvounožec zběsile lítá po bytě a hledá mně. A dycky sem ouplně jinde, než kde mně hledá. Já tady totiž mám těch skovávaček spoustu a furt je mněnim, abych ho zmátla.   

    OdpovědětVymazat
  21. Milý Číčo, na pálení hrnců a všelijakých masíček jsem přebornice. U nás se kouří z baráku,co týden. Můj dvounožec, když to zdálky vidí,jak dělám průvan, běduje: "Á, máma vaří!"
    Jinak koukám,že se ti tu kočičí návštěvnictvo utěšeně rozrůstá a jistě brzo založíte třeba "Bratrstvo kočičí pracky!" Co ty víš, třeba prorazíte i v politice!

    OdpovědětVymazat
  22. To je nevýhoda vaření na plynu, když můj muž projevil přání naučit se vařit, měl opačný problém, po hodině bylo maso stále stejně syrové, zaujat nějakou hámotinou v televizi, zapomněl pro změnu v kamnech topit.     

    OdpovědětVymazat
  23. [20]: Tak to je moc chytrej postup Zůzo.. jen tak dál...   [21]: Já sem teda už dávno pravil, že nejsem žádný béčko a že bych moh řídit celej Kocourkov... mňauk Číča[22]:Zřejmě absolvoval kurz vaření bez topení....     

    OdpovědětVymazat
  24. [22]: Tak tohle je na prasknutí.       

    OdpovědětVymazat
  25. Jestli je to skutečný příběh, tak je u vás tedy veselo.    Chudáci čtyřnožci, nejsou vystresovaní? Náš kocour mě spolehlivě budil kolem 4 hodin nad ránem tím, že mi přešel přes obličej s takovou něžností, že jsem neodolala a vypudila ho ven.   

    OdpovědětVymazat
  26. Ach jo, Číčo, jak to tak sleduju, Tvůj život není peříčko. Pro outěchu duše, může být ještě hůř... ale stejně...

    OdpovědětVymazat
  27. [24]:Hip hip hurááááááááááááá [25]: /To teda jo.. [26]: On Číča ke mě fakt leze pomalu, protože jak je na dosah, já ho začnu muckat a on to nemá rád...   [27]: No ty taky dokážeš utěšit, eště hůř...no to snad ne...musíš bejt taky trochu pozitivní..

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝