6. 7. 2015

Jí nemůže nikdá nikdo rozumět

Tak vono už jí vopravducky dočista hráblo. Ouplně se zvencla. Vona začala zničeho nic všechno v kvartýru stěhovat. Nenechala kamen na kameni, jak říkají vodborníci. Jenom sem čekal, až mě dá ranec na záda a taky vystěhuje. Vono jí hráblo asi z toho vedra. Venku je jak v peci a vona z toho asi dostala amok. Sem někde četnul, že to horko působí hlavně na zvířata, ale u nás je to ňák vobráceně. Vtírka jenom chlemtá vodu a chrápe, já teda nechlemtám, ale taky bych se jenom povaloval a pospával, enomže vona lítala z místnosti do místnosti jako pobodaná sršněma a furt nás voba někam pakovala.


Eště nikdá, zdůrazňuju nikdá, neměla takovejdle mocnej záchvat. No a dyž potom všechno z jedný místnosti měla vystrkaný na muj balkon, přitáhla takovou velikou vrčivou potvoru a začala s tou potvorou močit na koberec. Nevěřícně sem na to tajně ukrytej zíral. To snad ani nejni možný. Já,nebo psí vtírka, dyž se pomočíme na koberec, může se pominout a teď, dyž jí ruplo v bedně, sama tébich dobrovolně a ve velkým formátu močí. A toho kraválu, co při tom nadělala. Teda ne vona, že jo, ale ta močící mašina. Vona teda nadávala, ne ta mašina, ale vona, že se potí jako prase a že u toho čištění asi pojde, proč zrovna, dyž si tu vrčavku pučila, musí bejt 40stupňů ve stínu, ale pokoj nedala.

Normální tvor, dyž je takovejdle pařus, tak nějak zaleze a chrní a nebo tak něco, ale to vona ne, vona zrovinka dostala vosvětovej nápad, šůrovat tebichy. Dyž sem teda pochopil, co že to vlastně dělá, zdekoval sem se na balkonek do křesílka a hezky sem si zchrupnul navzdory jejímu nadávání a v tutom případě i funění. Dyž sem se vyspinkal dorůžova, měl sem náladu se s ní pomuchlovat. Enomže teda povim vám, vona byla ouplně voblitá potem a tak nějak se mi i zdálo, že je na pokraji infarktu. Pot se z ní jenom valil a tak sem se jí raděj vyhnul velkym vobloukem, páč bych se vod ní eště umokřil. A to já teda fakt nemusim. Jenomže vona furt neměla dost. Začala vyexpedovávat věci z další místnosti a potom eště i z chodby. A zase to všude pomočila. Je teda fakt, že potom to zase vyluxovala a ty tebichy jsou teďkanct ňáký prokouknutý, enomže na ní se vůbec nedalo koukat. Rozježená, se spocenejma vlasama, tahle blbnula dva dni. Dvě hodiny dycky šůrovala a hodinu se potom vydejchávala.

Dyž to konečně slavnostně dodělala a ufuněná padla na postel jako mrtvola, chrápala eště víc, než ten její dřevorubcovskej dvounožec.
Potom se probudila zasejc k životu, zálibně ty tebichy vočumovala, jenomže mezi tim, jak chrněla, se na jednom tebichu vobjevilo pár kapek krve. Vode mě to teda nebylo, to vim docela jistě, muselo to bejt vod psí vtírky. Čekal sem, že zase bude poprask, páč si pamatuju, jak vtírka kajdila krvavou kaši, ale vono to bylo zase ouplně jináč. Vona povídala psí Drákuli:
"No, Žolinko, to si zase užijeme nápadníků, viď? To za námi budou lítat ze široširého okolí."
Vona to v tý myslivně vopravdu nemá tak, jak to má bejt. Bych chtěl vidět ty nápadníky, co za ní budou lítat, dyž je vod těch tebichů celá rozježená uvondaná a zpocená…
Sem dočista pochopil, že jí nikdá nepochopim. Vona vyšůruje koberce, psí hopsanda jí je hned pokape krví a vona vůbec nenadává. Jo, to dybych udělal tak já, to by bylo keců..
Nakonec ale mě je to dočista fuk, jenom na ty její nápadníky sem vopravdu hodně zvědavej…

33 komentářů:

  1. Číčo, vona má teda uklízecí apetýt, viď? Jak píšeš, že dvě hodiny šůrovala a pak se z toho hodinu vydejchávala, napadlo mě, že horší by to bylo navopak, páč to by pak udělala úplný h... nic a otravovala by mnohem dýl... Ale stejně před ní smekám, protože já bych psí čubinu asi seřvala, kdyby ráčila hárat na právě "vypraný" koberec. Taková dřina...

    OdpovědětVymazat
  2. No jo, vedro dělá s lidma divy, to je prostě tak daný

    OdpovědětVymazat
  3. Na tomhle příkladu je vidět, jak se ty lidi vzdalujou přírodě. Moje živitelka se taky dneska rozhodla šůrovat na balkóně, tak to asi bude v tom vedru něco nakažlivýho.
    Mňau, Filip.

    OdpovědětVymazat
  4. Kocoure držím palce. Máš to tam těžké a ještě k tomu hárající fena. Zavrň si, pomachluj se a uteč

    OdpovědětVymazat
  5. Dvounožky jsou podivné hříčky přírody, začnou šůrovat, když je venku největší vedro, i kdyby měly  padnout. Ale zase Číčo uvažuj, kdyby ta tvoje močila s tou potvorou na koberec v prosinci, tak tam všichni čvachtáte ještě v únoru!

    OdpovědětVymazat
  6. Teď by to chtělo ty koberce pořádně označkovat!

    OdpovědětVymazat
  7. [1]: To je teda fakt, mohla se s tim párat eště zejtra. [2]: Už teda aby se vochladilo, než jí přeskočí trvale...[3]: Tě povím Filipe, voni sou ty dvounožcí faktys ňáký aušusový, zrovinka, jak se posledně vyjádřila kočka Zůza, vona má dočista pravdu... [4]: Taky si vobčas přindu jako tejranej... mňauk

    OdpovědětVymazat
  8. [5]: Ale to máš teda recht, je vidět, žes doma měla inteligentního kocoura a hodně ses vod něj přiučila. Ponožkovi tichou vzpomínku a lehký spočinutí... [6]: Tak to je hezkej nápad, ale já sem kocour slušnej a mam svuj záchodek. Leda, až mi porádně dožere, to bych potom bez vejčitek udělal...

    OdpovědětVymazat
  9. Zdarec Číčouši, tady Meduňkovic Mikin
    Kámo, asi to bude nakažlivý, páč Meduňě to dělala minulej týden taky! Akorát nemočila s mašinou, ale ručně . Fakt jim hráblo

    OdpovědětVymazat
  10. Bože, tady se snad všechny s těmi koberci zbláznily!!! Díky bohu, že my koberce nemáme, jinak, při svém talentu uměle si vytvářet práci, jak mi říká Hanbalánek, jsem tady klečela a máčela, zelím čistila a pak luxovala...

    OdpovědětVymazat
  11. [6]: Být to u nás, vsadím se, že už jsou na koberci mapy jako v atlase světa.

    OdpovědětVymazat
  12. [9]: Kočky a kocouři všech blogerů, spojte se hihihihi.    Voni sou vopravducky divný...[10]: Taky sním o tom, že jednou byt osvobodím od koberců.. Ale to je ještě hudba daleké budoucnosti, jestli se tedy dožiju...[11]: /11 Nepochybuju, že se některý náš čtyřnožec brzy postará...

    OdpovědětVymazat
  13. Během takových hyperaktivních období se umí slušnej kocour prakticky vytratit z reálného světa a vrací se, až amok opadne .

    OdpovědětVymazat
  14. To sis teda Číčo užil dost vošklivý dva dny, kvůlivá tomu močení ňákejch koberců. Voni sou ty dvounožci někdy děsně bezvohledný vůči nám čtyřnožcům. To by se mnělo nahlásit ňákýmu tomu spolku na vochranu živočichů.
    To my teda žádnej koberec, nebo jak se tomu tentonoc řiká, teda vůbec nemáme. Což vod toho mýho dvounožce považuju za dost rozumný, protože se nenadělá tolik randálu.
    My tady máme ňáký takový ty plavací podlahy, kerý se nemusej močit. Což je teda dost divný, když by mněly bejt plavací, ne?
    Mojí bejvalý spolubydlící to ale pořád ňák vrtalo hlavou, tak na ty podlahy vobčas močila. To aby badatelsky zjistila, co to jako udělá. Jenže ty podlahy vůbec nikdy neplavaly. Asi močila málo. Ale i když močila málo, tak ten náš dvounožec dycky hrozně hulákal, což vůbec nebylo dobrý pro naše jemný kočičí slechy. Proto se mu Elíza dycky za to hulákání ňák pomstila. Třeba mu namočila sedačku. A s tim ti teda bejvala prča.
    To sem zase jednou přišla taková dvounohá frajle, kerá smrděla jako drogérije. Ten náš dvounožec vokolo ní lítal jako vosa vokolo bombónu, něco žvanil a přiblble se usmíval. A ta dvounožka byla taky celá rozvrkaná. Jenže pak si dvounožka kecla akorát na tu namočenou sedačku. V tu ránu mněla po vrkání a dvounožec mněl po usmívání.
    Dvounožka ječela jako kdyby viděla myš a ten svůj nadrogérijovanej zadek mněla celej mokrej. A už vůbec nebyla cejtit jako drogérije. Spíš jako náš kočičí záchůdek.   
    Tak se mněj Číčo moc hezky. Snad se ta tvoje bláznivá dvounožka s tim močenim koberců dost vyřádila a ty budeš mít vod toho jejího teroryzování na ňákej čas zase klid.
    Tvoje Zůza

    OdpovědětVymazat
  15. Z koberců preferuji ty létající.

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: Já osobně létající koberce příliš nepreferuji. Jednou mi ulítnul koberec pod nohama a byl z toho akorát pěknej držkopád.

    OdpovědětVymazat
  17. [13]: Já to pořád říkám, že kočky ovládají magii...[14]: Škoda, že Elíza je už v kočičim nebi. Byla to zřejmě hodně talentovaná kočka. V takovým složení ty a ona jste mohly vašeho dvounožce pěkně točit. A co se tejče tý načančaný frajle, tak tohle zabírá spolehlivě, to vim naprosto přesně, páč jednou sem klukovi počural křeslo a vona si do něj nakonec sama sedla a byla vypravená do dívadla. Tenkrát vopravducky zuřila a já se radči hned dekoval...Nakonec její chyba že jo, co vona má klukovi co sedat do křesla... Začínáš bejt kočka mejch snů.. Pac Číča

    OdpovědětVymazat
  18. [15]: Já už teda žádný koberce nepreferuji, nějak se mi poslední dobou znechutily... [16]: /15 No to nesmíš pěstovat klouzavý koberce, to je potom přímo o život...

    OdpovědětVymazat
  19. [18]: Jo, takovej buklák na dlaždičkách v předsíni, to je jak raketový sáně.
    Jinak já koberce vůbec nepěstuju, jak už psala nahoře Zůza. Bohužel je však někdy pěstujou lidi, kteří zrovna našince pozvou na návštěvu. A těm já těžko mohu předepisovat, jaký koberce mají pěstovat.

    OdpovědětVymazat
  20. Na broušení drápků jsou nejlepší vietnamské rohože. O tom by mohly vyprávět generace našich kočičáků. A močení se v nich pěkně ztratí a nic není vidět. Až za čas cejtit. Jinak koberce a dokonce i záclony též nepreferuji.

    OdpovědětVymazat
  21. [19]: No tovíš, nesmíš se k té návštěvě tak mocně hrnout. Když bys šel pomalu a uváženě, určitě bys nebyl raketově odpálen hihi [20]: Tak ty my doma nemáme, ale věřím, že i Číčovi by se něco takového velmi zamlouvalo..

    OdpovědětVymazat
  22. [21]: Jenže jak se nehrnout, když se tam zrovna nalézá objekt zajímavý k dobytí? A to zejména, když si objekt o to dobytí pozváním dobyvatele sám tak trochu říká.   
    Ale je možné, že ten koberec byl jen taková zkouška odolnosti, kolik dobyvatel vydrží?

    OdpovědětVymazat
  23. [22]: To by byla tvrdá zkouška a neuvážená hloupost od ní. Přece by si mohla dobyvatele předem odrovnat a to by mohlo být proti jejím zájmům, ne?   

    OdpovědětVymazat
  24. [23]:  Já bych to z její strany za hloupost tak úplně nepovažoval. Třeba měla s dobyvatelem dlouhodobější záměry. A to ženy většinou mívají.
    Takže holt asi chtěla vyzkoušet odolnost dobyvatele pro budoucnost. Třeba nakolik je schopen přežít kutilské údržbové práce, opravu střechy a podobně.
    No co by jí byl domácí údržbář, který by se hned po prvním uklouznutí rozsypal? Navíc u použitého zboží ani nemůže uplatňovat žádnou reklamaci a veškeré náklady spojené s opravou a s péčí o porouchaného údržbáře by potom nesla na svých bedrech sama.

    OdpovědětVymazat
  25. [24]: Tak to byla žena fikaná a praktická. Otevřela mě nové obzory. Myslím, že si půjdu brzy koupit nějaký pěkný buklák. Dlaždičky už máme a já potřebuji leccos opravit...     

    OdpovědětVymazat
  26. [25]: Pokud mne neklame tušení, tak ty už myslím domácího údržbáře máš, ne? Tak by myslím bylo poněkud neetické, kdys sis zvala ještě další údržbáře. Navíc by jej testování nových údržbářů mohlo rozlítit natolik, že by se po zemi váleli i bez kluzkého koberce.

    OdpovědětVymazat
  27. No, on je spíš chatový údržbář, nyní buduje mnoholetý projekt zvelebovací. Doma to všechno chátrá...Tak mě napadlo, že by nový buklák vyšel levněji než placený hodinový manžel...   

    OdpovědětVymazat
  28. Číča si umí užívat v každé situaci, je to hrdý kocour a dobrý vypravěč.   

    OdpovědětVymazat
  29. Taky jí nerozumím!   
    Ale vzhledem k těm tropům, kdo ví, zda-li ona není tůze chytrá, ty pomočené koberce jí totiž uschnou ještě dřív, než stačí dojet s močítkem na jejich konce!   

    OdpovědětVymazat
  30. Opét vtipné vyprávění, jak je vidět, tak ani Žolinka to nemá lehké! Číča to vyřešil nejlíp. Co taky dělat jiného v tomhle vedru, nejlíp je někde u vody nebo v křesílku a přemejšlet. Kdoví, co zase kocourek vymyslí příště...

    OdpovědětVymazat
  31. [28]: Je to prostě milášek...[29]:Že by byla tak močícně zdatná?   [30]: A nebo přemejšlet na kanapíčku, to zase dělá vona.  Mňauk

    OdpovědětVymazat
  32. Alenko, mi doma koberce nikde nemáme, ale minulý rok jsem si pozvala na sedačky paní, která přijela se třemi vysavači a od té doby se náš jindy salámistový Míša tak strašně bojí, že asi čištění čehokoliv u nás nehrozí
    Máš statečnější a odolnější zvěř

    OdpovědětVymazat
  33. [32]: No spíš bych řekla, že oprsklejší, než statečnější hihihi

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝