11. 3. 2014

To je vražda... napsala


To ticho je přímo vražedné. Co teď budu dělat? Jak s tím mám žít? Jak jsem vůbec mohl.. Nejsem schopen si uspořádat myšlenky. Já jí zabil. Opravdu, je mrtvá. Už nikdy ze sebe nevydá ani hlásku. Se smutkem se dívám na její něžnou hlavičku, zvrácenou v nepřirozeném úhlu. Má stržený vaz. Chudinka. Začínám mít výčitky. Přece mě zase takové peklo ze řivota nedělala. Ach můj Bože, co jsem to udělal. To ticho, to ticho.. Už nikdy nebude nic jako dřív. Jak se s tím jenom vyrovnám.


Dcera, až se to dozví, zcela jistě mě zatratí. Bude mě nenávidět... Proč jsem se jenom neovládl, proč jsem byl takový surovec. Až teď mi naplno dochází, co jsem vlastně udělal. V jejích očích budu vrah.... zabil jsem ….

Ne ne, takto to nesmí dopadnout. Musím to tělo skrýt. Tak, aby ho nikdo nikdy nenašel. Horečně přemýšlím, co s ním. Vzpomínám, co jsem kdy viděl v jaké detektivce a hledám v duchu návod, jak to tělo zprovodit ze světa. Rozemlít ve strojku na maso a spláchnout do záchodu? Na to nemám žaludek. Rozleptat kyselinou? Na to nemám kyselinu. Někde zahrabat? To by šlo, ale je veliké riziko, že nějaký všetečný psí Alík tělo vyčenichá. To bych nechtěl.

Ať je to jak chce, chci zachovat nějakou pietu. Dcera jí přece zbožňovala a já nakonec zpočátku taky, jenomže potom mi začala lézt na nervy. Byla tak upištěná a všude šmejdila. Rozčilovalo mě to. Jenomže to co udělala dnes.. zase mám před očima rudo..ne nesmím na to myslet...a tak jsem začal přemýšlet, jak se jí zbavit.. Jakou past nastražit, abych jí konečně zabil, aby už nikdy nemohla...

Snažím se srovnat si myšlenky a racionálně myslet. Nikdo se nesmí dozvědět, co jsem provedl. Hlavně ne dcera. Nikdy by mi to neopustila. Mám málo času a jsem ve stresu. Musím jednat rychle. Vzít tělo a skrýt. Spálit? Ideální řešení. Bohužel nemám kotel.
Jsem trpělivý člověk a leccos jsem dovedl přehlédnout a pochopit.

Najednou jsem si uvědomil, že bych ji rád slyšel alespoň pípnout. To ohlušující ticho mě deprimovalo. Ne, takové myšlenky si zakazuji. Prostě je mrtvá. Budu mít od ní již nadobro pokoj.
Proč jenom se ta mrcha musela chovat tak bezohledně, že ve mně vyvolala vražedné sklony? Že mě přinutila zabít ji? Nemohla být spokojená s tím, co měla? Jenomže ona chtěla pořád víc a víc.
Poslední kapkou bylo, když mi vlezla do skříně a zničila, co se dalo.
Ano, vytvořila zlomyslně díry ve všem mém oblečení, všechny dokumenty mých ještě nepatentovaných zlepšovacích návrhů zničila.

Tak jsem šel do železářství a koupil na ní past. Past na myši. Nalíčil jsem jí a ona se chytila. Past sklapla a ona tu teď leží v pastičce už docela tuhá. Je to ta samá myš, kterou jsem koupil dceři k jejím narozeninám. Příště jí raději koupím kanárka.

45 komentářů:

  1. Pobavilo mě to, dobrý nápad, vtipné, není co dodat.

    OdpovědětVymazat
  2. janicechalupinka11. března 2014 v 10:09

    Tedy to je překvapení .. myslela jsem si, že jde o člověka... pěkné !!!

    OdpovědětVymazat
  3. Dost dobrý ;) děkuji za příjené počtení ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak u tebe je většinou jasné že jde o něco z oblasti zvířat takže mne to hned napadlo že to není člověk, ale spíš jsem si myslela že půjde o uřvanou adndulku!

    OdpovědětVymazat
  5. Zaujimave! Aj u mojej dcery ked vbehne pomylena mys, alebo ju dokonca ako hraci balon prinesie ich kocka, mys zabita nesmie byt. Cela rodina lozi pod postele a skrine a pokusa sa vyplasenu mys chytit a ked sa to konecen podari, tak ju slavnostne vynesu von, na slobodu - kde ju potom zozerie pre zmenu mozno jastrab, tych som tam uz napocital 22 kusov!

    OdpovědětVymazat
  6. [1]: Díky[2]: Málo mě znáš....hihihihihi[3]: Rádo se stalo...ráda vymýšlím blbosti...[4]: Ta by mohla býtt na programu příště...ne?[5]: Ale zase nemáš pocit, žes zabil ty, ne?     

    OdpovědětVymazat
  7. tak nejdřív jsem si myslela, že zabil člověka, teprve asi v polovině článku mi došlo, že to bude nějaká myš nebo něco podobného..
    Pobavila jsem se, pěkné

    OdpovědětVymazat
  8. Já tušila nějaké domácí zvířátko. Jo, myška. Taky jsme ji měli a taky často pobíhala volně. Odnesly to peřiny. Toho peří všude... to se snad nedalo uklidit. Ne, že bych v té chvíli neměla podobné myšlenky. Fakt jsem se pobavila. Díky.

    OdpovědětVymazat
  9. Príma povídka, čekala jsem nějakého opeřence, myška mrška si koledovala Mám chuť pravidelně zakroutit krkem našemu psovi, jenže to nehrozí, za prvé by mě přepral a za druhé by mne zavrhla komplet celá rodina

    OdpovědětVymazat
  10. Bezvadná povídka, super! Já naopak neustále nějaké myši zachraňuju, ale též jsem se pobavila.

    OdpovědětVymazat
  11. Ty jo, to bylo napínavé a závěr super

    OdpovědětVymazat
  12. Ze začátku jsem měla podezření na nějakou polámanou hračku. Myšku jsem nehádala :)

    OdpovědětVymazat
  13. Budiž ti Nejvyšší myšší soud milostiv!

    OdpovědětVymazat
  14. [7]:   [8]: To našim miláčkům máme touhy udělat občas všichni, těm lidským i těm zvířecím.. [9]: Tak to musel být docela mazec...[10]: My měli doma jednu dobu potkany, rozhryzali toho celkem taky dost.. ale pastičku bych na ně nenalíčila.. jsem taky trpělivý člověk hihihihi

    OdpovědětVymazat
  15. [11]: Díky[12]: Ono to mohlo být prakticky cokoliv, i ta andulka, jak psala Vendy...[13]: Snad mu bude odpuštěno... vrahounkovi   

    OdpovědětVymazat
  16. Prima čtení k ranní kávě....

    OdpovědětVymazat
  17. Lukáš Kocian Pokud čtete, vaši rodiče jsou mrtví do 12 h! Tomuto chování zabráníte, pošlete to na 20 komen. Máte tento 10 minut. Nevěříš? 12. Ledna 2009 zemřel z neznámých příčin Gereno Sietino

    OdpovědětVymazat
  18. [17]: A co mám dělat, když už moji rodiče mrtví jsou?

    OdpovědětVymazat
  19. [16]: Takový uklidňující, viď?   [17]: Tak tady jsem úplně mimo mísu...Co co co?[18]: ííík   [19]: Třeba bys spustil zpětný proces, kdo ví...   

    OdpovědětVymazat
  20. Valin nejdřív jsem myslela vražda člověka, po té zmínce o pištění mi bylo jasné, že jde o zvíře, ale na myš bych teda nepomyslela. Chudák myška, chtěla si popovídat a doplatila na to.   

    OdpovědětVymazat
  21. Vždyť to pořád říkám, Ty by ses měla spisováním živit! Kdybych měla kapitál, hned bych Ti udělala nakladatelství.Měj se moc fajn a už se těším na další dílka z Tvé dílny!
    Jana

    OdpovědětVymazat
  22. [21]: Ona nebyla opravdová, žila jenom v mojí fantazii..     [22]: Proč nejsi bohatá... ach jo.. sázíš aspoň Sportku?   

    OdpovědětVymazat
  23. To je úžasné, neskutečně moc mě to pobavilo. :))A dovolila jsem si tento článek zařadit do výběru na TT. :)

    OdpovědětVymazat
  24. Valin úžasné vyprávění, je vidět, že tatínek si vždy ví rady!

    OdpovědětVymazat
  25. [24]:Díky, jsem potěšena...   [25]: jenom nevím, jestli to kanárek zachrání   

    OdpovědětVymazat
  26. Zachrání, nebo možná andulka!

    OdpovědětVymazat
  27. [20]: Myslíš jako exhumaci a revitalizaci? Nejsem si však jist, jestli by to šlo udělat i s popelem.

    OdpovědětVymazat
  28. [27]: No aby ho taky neiritovala...[28]: No kdyby se použil tvůj "Malkielův keyboardový sajrajt".. kdo ví...   

    OdpovědětVymazat
  29. Že to bude myš, jsem si dlouho nepřipouštěla. Mátla mě ta dceřinná láska. Holky myši většinou moc nemusí Ale parádní povídka, ostatně taková, jaké ty umíš

    OdpovědětVymazat
  30. Pěkná povídka
    Dobré čtení hned po ránu

    OdpovědětVymazat
  31. [30]: To byla finta FŇ... [31]: Koukám, že v 7,17 jsi už čiperná, to já v sobotu v 7,17 mám ještě hluboké bezvědomí...   

    OdpovědětVymazat
  32. [32]: já jsem prostě divná, můžu konečně spát a stejně jsem už před svítáním vzhůru, asi vážně stárnu
    Hluboké bezvědomí závidím

    OdpovědětVymazat
  33. Já to tušila... I když chudinku myšičku jsem hned netipovala. A dovedu si představit, k jak vražedným choutkám dovede taková jedna malá potvůrka vyprovokovat. Jednou se mi stalo něco podobného, taky jsem se zaobírala myšlenkami na vraždu, jenže myš byla chytrá a do pasti se chytit nenechala. Nakonec byla přistižena u mě na peřině a putovala bez padáku z prvního patra rovnou na chodník..., kde ovšem neskonala na místě, jak by se dalo čekat. Naštěstí, asi bych měla výčitky svědomí. A už to nikdy neudělám.

    OdpovědětVymazat
  34. Když vidím myš, hmyz, hlemýžď, probudí se ve mě staré jeskyní zvířecí pudy. Se smetákem se neznám Jinak velký respekt k tvým grafikám. Viděl jsem úpravu jedné nové blogostránky v novém kabátě...bombastic!

    OdpovědětVymazat
  35. Nejdřív jsem si myslela, že je to dítě, později nějaký ptáček a nakonec jsem usilovně přemýšlela, jaké zvířátko bylo zavražděno, ale myš mě opravdu nenapadla

    OdpovědětVymazat
  36. [33]: No já přes den vstávám v 5,00 tak, že si celkem ráda pospím..[34]: Tak to letěla dost vysokým obloukem, co?    asi myši mají tuhej život..[35]: To se s nima kamarádíš? A nebo bys je snad shamal??
    Díky za "Velký respekt" to zní ale hrdě...[36]: Tak, že jsem docela překvapila a to je dobře...

    OdpovědětVymazat
  37. Skvělý nápad i zpracování. Myšku jsem nečekala.
    Shodou okolností jsem nedávno k jednomu myšímu konci přispěla, nechtěně. Myška vlezla do sášku s tvrdým pečivem, co máme pro králíky a kočka ji lovila, přes igelit. Mě blba nenapadlo nic lepšího než sáček rozevřít a než jsem stihla myšku vysvobodit a vyhodit ji ven, Niky(kočka) ji chytla. Vím, tak to prostě chodí, ale nebylo mi z toho dobře, kdybych nebyla tak nerozhodná, mohla jsem ji zachránit. Jako pokání jsem myšku zmínila i ve své poslední povídce, pořád to ve mně bylo.
    Moc pěkný nápad.

    OdpovědětVymazat
  38. Já si pamatuju, když byl mladší kluk ještě hodně malý, našli jsme na chatě v tatkovo vaťáku v kapse myš, měla omotané nitě kolem krku a byla těsně před skonem. Taky jsme jí zachraňovali, ale byla již víceméně mrtvá, tak, že byly slzy jako hráchy...i když vaťák byl na odpis, neplakali jsme pro něj, ale pro tu ubohou myš...

    OdpovědětVymazat
  39. Napínavé. Čekala jsem nějaké zvíře, ale nevěděla jaké.

    OdpovědětVymazat
  40. Hnedle jsem čuchala nějakou čertovinu. A taky že jo!

    OdpovědětVymazat
  41. [40]: Koukám, že myš byla všeobecné překvápko...   [41]: Spíš myšovinu, ne?

    OdpovědětVymazat
  42. Zajímavé. :) Budu na tvůj blog chodit často. :)

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝