27. 3. 2014

Jak to asi bude s kocoury v budoucnosti


Musim si teda na ní veřejně stěžovat. Nějak správně neprožívá moje kocouří chutě. Furt mi láduje porád jednim a tim samym. Whiskas, Propesko, Felix. Eslipak v daleký budoucnosti budou taky lidi ládovat kocoury timhletim hnusem. To by mi fakt zajímalo. A granule sou taky pěkně nudný. Vona vůbec kašle na muj kocouří šmak. Sama si dává samý lahůdky a mě nic. Já rád maso a rybičky. Už sem na ní hodněkrát mňoukal mou stížnost, častokrát sem reklamoval tem její pitomej Whiskas, ale vona tý mý řeči vůbec nerozumí.


Nebo je tak mazaná, že jí nechce rozumět? Vono se jí teda nedá vůbec věřit. Je vyfičená skoro jako já, a to už je co říct, že jo. Tak sem se dožral a posral sem se jí na koberec. Pěkně doprostředka, aby do toho musela docela jistě šlapnout, až vyleze z pelechu a votevře dveře, co přede mnou na noc zavírá, potvora. Doufal sem, že až to moje sraníčko pěkně rozšlapne bosou nohou, pochopí, čim mě to vlastně porád láduje. Výsledek předčil vočekávání. Když vylezla, eště taková hodně rozespalá z postele, jako vobvykle votevřela ty dveře, udělala krok na chodbu a byla v tom. Šlapla do toho ouplně podle plánu, pěkně celou holou nohou, až to mlasklo.

Musel sem se culit pod fousky. Než jí došlo, co že to vlastně má na pacce, teda na noze, udělala eště asi 3 kroky a pěkně si to roznesla po koberci. Že běsnila jako postižená vzteklinou je slabý výrazivo. Radči sem se hned zdekoval, páč by se mohlo docela dobře stát, že bych i ňákou schytal. Byla ouplně bez sebe. Neveděla, co dřív, jestli umejt smradlavou nohu a nebo šurovat tebich. A při tom všem mě eště stačila nadávat. Že prej mam záchodek čistej a jenom vo metr dál. To já vim ale i bez ní, že jo?

Pro jistotu sem se zapasoval do šuplíku s fuseklema, to je moje zbrusu nová skovávačka. Teda s fuseklema vypranejma, aby bylo jasno. Do špinavejch fuseklí bych fakt nelez.. to ne.


A vona povídá tomu morčecímu troubovi: "Vidíš to Trumbelínku? Ještěže ty máš takový tvrdý bobky, co se hezky luxujou. Já budu muset teď po Číčovi čistit koberec kartáčem."

Ten morčecí hňup nehnul ani brvou, čímž mě docela vyjímečně potěšil, páč sem pochopil, že mu je to fuk, zrovna tak, jako mě.

Když si teda vošplouchla tu posranou nohu, začala drbat ten tebich. To už sem si tak ňák troufnul vylezt z fuseklí a šel se podívat, jak jí to de. Mazalo se to parádně. Hezky sem na ní mňouknul: "Tak teď sama vidíš, čim mě to krmíš, kdybys dala masíčko, nebylo by sraníčko," skoro sem až zaveršoval.. "a ty bys nemusela lezt po kolenou."


Jako vobvykle mi nerozuměla. I když.. už dávno jí podezřívam, že možná ani neni tak nechápavá, jak se dělá a že se toho už hodně naučila vode mě. No to by ale zrovna nebylo vod ní moc pěkný, aby začala používat moje jemný finesy, že jo, jako třeba, že když na mě volá, dělam, že tam vůbec nejsem, přece když na ní nemam náladu, nenecham se vod ní vobtěžovat. Já můžu že jo, ale vona?

No něco vymyslim, abych jí zase dal do latě.

Taky teda musim říct, že sem našel kromě fusekloidní zásuvky eště jedno epesní místo. Na jejim počítači. Je to pěkný a přehledný místo, hezky vysoko a mam tam fakt zajímavej rozhled. Hlavně dobře vidim na zrzavýho morčecího mameluka.


Zajímavý na tom všem teda je, že tam vůbec neprší voda na můj kožíšek. A nějaký to volání: "Číčo dolů,"mě vůbec, ale ani trošinku nezajímá. Tady sem vyhrál na celý čáře, musim teda říct. Když mě tam nechce, musí mě sundat jedině ručně a na to je vona zase docela pohodlná. A tak si tam sedim a moudře na ní hledim.. (dneska je ze mě docela poetickej kocour) a hlavně hledim, kde je smraďoch, páč když před něj hopnu z týhle vejšky ouplně neočekávanej, může se stát, ža dostane průjem a vona už si nebude libovat, jak se hezky uklízej jeho tuhý bobky.

Co myslíte, budou chudácí kocouří takhle živořit i za 50let? Asi se nechám zavřít do mrazáku a probudim se až v jinym čase.




44 komentářů:

  1.    Tyhle kocouří monology fakt miluju.   
    Posraná noha a mazání po koberci mne zlomilo v pase.

    OdpovědětVymazat
  2. Jako kocouří majitel taky neustále řeším exkrementy, takže se jen škodolibě chechtám, že v tom nejsem sama. Hezky jsem se po ránu pobavila, díky!

    OdpovědětVymazat
  3. "Ahoj kocoure. My jsme dvě kočičí dámy Zůza a Elíza. A děsně ti fandíme. My dáváme tomu našemu přiblblýmu dvounožci taky pěkně zabrat. Zvlášť já Elíza. Mojí specialitou je, prochcat mu sametovou sedačku skrz naskrz. A to je ti potom prča, když se k němu nakýbluje nějaká nafintěná panička v minisukni a skoro holou prdelí si kecne rovnou do toho prochcanýho. To je panečku jekotu.
    Ten trouba už na tu sedačku vypotřeboval litry nějakýho speciálního šampónu. Prej proti kočičímu zápachu. Jako kdyby snad existoval nějakej kočičí zápach, nebo co?  Vždyť to je přece moje vůně, kterou si tu sedačku označuju, aby se vědělo, že je moje a aby si na ní nikdo nesedal. Jenže do teďka ten trouba pořád ještě nepochopil, že to má všechno marný a že nad náma fikanejma kočkama nemůže nikdy vyhrát. To má ten parchant stejně za to, že nás nechal vykastrovat, tudíž jsme teď vlastně už jen takové polokočky."

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Já taky     [2]: Já se od našeho kocoura učím být sama sebou, jemu to totiž jde maximálně dobře...     [3]: No jo holky, voni sou ty dvounožcí celkem hodně retardovaný. Já taky nechápu, proč vona se tak vzteká, když si někde něco voznačkuju, přece tam bydlim a je to moje tak, co, že jo. Vona může bejt ráda, že se k ní vobčas přišmrdolim a dam jí najevou svou lásku. Což vy dvě vode mě ale vůbec nemůžete čekat, páč vona mi taky nechala vykastrovat, potvora.   

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné povídání     .
    Posranou nohu taky znám, ale to už bylo dřív, teď už se mi jen občas rozjedou nohy na počůrané lamino podlaze našim pubertálním štěnětem. Občas se bojím, že udělám šňůru, ale pak bych nevěděla, jak dát nožky zpátky

    OdpovědětVymazat
  6. Ano, chápu...my dvounožci jsme tu stejně jen od toho abychom čtyřnožcům sloužili. A děláme to z láskou a oni nám to s láskou zase vracejí. I s těmi rošťárnami....Náš jezevec je na zabití skoro každý den. Jde ven ale po návratu udělá bobek uprostřed obýváku....naštěstí máme všude dlažbu takže úklid je snadný....ze všech těch hafíků co jsme měli to dělá jen on. a můžeš ho střískat ale udělá to s přehled další den znovu. Naštěstí vždycky natuho

    OdpovědětVymazat
  7. Naše kočička je sklepní a venkovní, protože mám bohužel důvody, proč doma být nemůže. Ale je tam holka spokojená. Když ji občas pustím domů, provede kontrolu, mňoukne u ledničky a když vyndám její oblíbené podmáslí, s ocáskem jako praporek a s neustálým ohlížením, jestli opravdu jdu za ní, maže ze schodů ke sklepovým dveřím.
    Jen granule? To by mi asi neodpustila a už nikdy by mi na rohožce nenechala k ochutnání žádnou myš.
    Jo, kočky jsou téma vděčné a věčné. Ať už budeme cestovat časem dopředu nebo nazpátek.
    Díky za příjemné čtení k snídani.

    OdpovědětVymazat
  8. Jo, i to se může stát. Taky se někdy starám o kocoura mamky a taky se stalo.   

    OdpovědětVymazat
  9. Kočičky mám moc ráda a že bydlíme u silnice nemůžu je mít / po smutných zkušenostech/ a o to více mě pobavil článek..

    OdpovědětVymazat
  10. janicechalupinka27. března 2014 v 11:34

    Náš nejstarší a první kocour začal
    po třech letech čůrat všude po bytě,
    chodí na okno, na kuchyňskou linku,
    na kytku, tu musím pořád sprchovat,
    nikdo neví, proč po letech začal tohle
    dělat. Ještě že je vykastrovanej
    a celej den venku...
    Jinak díky za nádherné čtení

    OdpovědětVymazat
  11. [6]: My dvounožci jsme si tuhle roli sloužících ale vybrali sami. Tím, že jsme všechny ty čtyřnožce, okřídlence, oploutvence, obojživelníky, plazy, plže i hmyz zavřeli do svých domovů, výběhů, klecí, akvárií, terárií či insektárí.

    OdpovědětVymazat
  12. [5]: Tak to bys fakt měla problém a proto doporučuju kontrolovat, kam právě šlapeš   [6]: Zřejmě je to bobkový specialista     [7]: Ale kdepak JEN granule. Kapsičky, paštičky, bonbonky, ale když von chce vopravdový maso   [8]: Já vim, že se to stává i v lepších rodinách     

    OdpovědětVymazat
  13. [9]: Taky obrečím každou přejetou kočku, nebo jakékoliv zvíře, co vidím rozjeté na silnici..[10]: Mikešek holt začal zlobit, asi se mu něco nelíbí.. zpytuj svědomí, cos provedla k jeho nelibosti     [11]: Co je to insektárium? To neznám. jestlipak jsem o něco nepřišla?

    OdpovědětVymazat
  14. Super povídka, přímo ze života.     

    OdpovědětVymazat
  15. [12]:To určitě! A taky malej naschválník...

    OdpovědětVymazat
  16. [12]: Něco jako terárium, jen se tam místo plazů chová hmyz. Třeba pavouci, cizokrajní švábi, pakobylky, strašilky a podobně.

    OdpovědětVymazat
  17. Jo, to jsi mne dostala, ze začátku nebyla nouze o tyto koupele a ti hajzlíci se tvářili, že oni ne, pět štěňat byl záhul , ale pochopili. Tvůj kocour je ale špička, pokaždé mne dostane

    OdpovědětVymazat
  18. Ty kocoure, já tě prostě žeru . Řežu se smíchy u článku i u některých komentářů .

    OdpovědětVymazat
  19. [14]: S Číčou je tak nějak všechno ze života.. páč život s ním je jedna velká groteska..   [15]: Některý zvířata to mají jako charakteristický povahový rys, s tím nic nenaděláme [16]: Aha, tak o to bych s klidem přijít mohla [17]: Trošku jsem nějak mimo mísu, co píšeš o koupelích, asi mi někde něco ušlo [18]: Janinko já tě taky mam hodně rád a to tvoje mašličkování, to by bylo něco pro mě, už se vidim zamotanej v pentličkách...ahoj Číča   

    OdpovědětVymazat
  20. Tak jo. Už jsi mě zase dostala. Číča holt už je slavnej, a má to i fotečkama  

    OdpovědětVymazat
  21. Roztomilí kocour a hezky napsané;)).

    OdpovědětVymazat
  22. Je to opravdu překrásně napsané, slova mameluk nebo smraďoch adresovaná Trumbelínkovi a Číčova úvaha, že by náhlým vpádem mohl u morčete vyvolat průjem, mě parádně pobavila. Směju se jak blázen a přímo to vidím před sebou. Krásná kapitola z knihy života kocourka, morčete a jejich úžasné paničky.   

    OdpovědětVymazat
  23. [20]: Tak ty máš tu čest znát ho osobně     [21]:[22]: Díky [23]: Tovíš, Bev, Číča dokáže vymyslet věci, je hodně fikanej a má to v mozkovně pěkně srovnaný..   

    OdpovědětVymazat
  24. Drahý příteli Číčo.
    Vůbec nic si nedělej z toho, že máš tak krutou a nechápavou paničku. Nejsi v tom sám. Ta moje je snad ještě horší. Sice jí vůbec nevadí, když se poseru, protože na zahradě se to jaksi očekává, ale jinak je úplně nemožná. Naposledy řvala jako sádrovej jelen jenom kvůli tomu, že jsem se obětovala a trochu přesadila rybízy. Chápeš to? Dřu se jako blbá s keříkama a jí se to nelíbí.
    To ani nemluvím o tom kraválu, když jsem jí, já starej dobrák, chtěla pomoct a sundala jsem prádlo ze šňůry. Lítala po dvoře jako motorová myš a chtěla mě praštit hráběma. Prostě nevděk kam se podíváš.
    Držím ti tlapičky a nedej se. Jednou jí udoláš, to mi věř.Tvoje KačenkaPS. Zkus jí načurat do koše s čistým prádlem. To prý dost funguje.

    OdpovědětVymazat
  25. To byl pěkně kluzký došlap takhle po ránu. Hlavně, že to Číča bere s nadhledem :)

    OdpovědětVymazat
  26. [25]: Vona teda taky dost často lítá jako motorová myš, moh bych to eště vylepčit, kdybych jí hrábnul do květníků s palmama, tam mam fakt eště ňáký rezervy. Moh bych taky skusit přesazovat. To by potom lítala jako zavařená motorová myš, než by definitivně exla. Děkuju ti za podnětný nápady, myslim, že bych s tebou moh kamarádit a to si nemysli, já se nekamarádim jenom tak s někym. Ale u tebe je vidět, že ti to fakt pálí   [26]: Nadhled má vždycky a ve všem, hlavně, když sedí hodně vysoko...

    OdpovědětVymazat
  27. Néééjúúúúúžasnějšíííí kocouříííí přííhody na světěěěě!!!! Smíchy se asi taky po*erůůůů!!!
    Vzkaz pro Číču od Mikoslava a Saši: My doma nemáme ani kocouří záchod, kadíme v zahradě, normálně to po sobě slušně zahrabem a naše Meduně tam pak chodí do toho dloubat! Je divná, ale jako posluha vzorná, úplně vzor pro kočičí posluhy budoucnosti, jelikož pro nás v té zahradě udělala jezírko s rybama.

    OdpovědětVymazat
  28. [28]: Tak jezírko, to bych asi taky chtěl, zkusím jí to nadnýst, ale vona mi ho stejně neudělá...

    OdpovědětVymazat
  29. Potřebovala jsem si po dnešním dni trochu odpočinout od lidí a proto hurá za Číčou. Ne že by mě mých sedm čičí nedovedlo taky přivést na jiné "lepší" myšlenky,ale tady u Valin je to všechno takové, no,v pohodě. Ketynka leží vedle mě a jen se diví,čemu že se směju,když jsem před chvilkou hudrovala a to je slabé slovo,že Vilda prolezl špajz a rozbil flašku s drahým koňakem.  Kdybys Kety věděla! Je tady takový kocour,raději od něho ani nebrat rozumy!Ale je taky vykastrovaný,jako tvý nevlasní bráchové,takže nic. V klidu spi

    OdpovědětVymazat
  30. Ty máš sedm koček? Tak to musí být občas pěkný rodeo A pod vedením našeho Číči by byl zcela jistě zdemolovanej celej byt, než bys řekla švec...     

    OdpovědětVymazat
  31. Číča je filuta. Úplně jsem se do toho vžila. Díky bohu, nemáme koberce, jinak bych zmagořila, protože vím, jak jsou zvířátka (ti mazlíčkové) zlí a jak rádi trápí své lidské maminky. Nejlepší je ta jejich přetvářka, když něco vyvedou. Než na to člověk přijde, tak oni se lísají, mazlí, vrní a že jako jsme jejich princezny... a pak najednou člověk vidí nachcáno u stolu, nablito za rohem a hovno pěkně rozmázlé na zemi a je po idylce, klidu a lásce. Člověk tu lítá, uklízí a oni leží a netečně mžourají okem, spíš otráveně a někdy i docela načuřeně, že je člověk nenechá v klidu vyhajat po celonočním vymýšlení, jak se zase vyznamenat.

    OdpovědětVymazat
  32. No jo,už se to v životě lidském tak stane,i když člověk ani nechce,že má postupně sedm koček.    Miluška ten náš kočičí příběh začala už před třinácti lety. To jsme si ji jako malé kotě přinesli. A pak už to šlo ráz na ráz. Nelinek,mysleli jsme že je to Nelinka a jméno už mu zůstalo,toho jsme zachránili od utracení,ten přišel za rok po Milušce. Doteď nám to namyšlená Dáma nemůže zapomenout. Myslela si,že bude sama,tak nás alespoň  různě přehlíží,pohladit ji můžeme jen za odměnu a jen někdo a s tím PLEBSEM v počtu šesti vesměs normálních koček,ona přece nebude jíst. To je pod její úroveň! Takže jí,paničce se servíruje na krásnou dubovou komodu do její zvláštní misky a běda,jestli se někdo jiný pokusí z její misky jíst! PAK DÁMA NEJÍ. A co víc,z misky na zemi by si nevzala i kdyby měla hladem umřít. To přijde,vyčítavě mňaukne, "KDE JSTE,JÁ CHCI PŘECE JÍST. VŽDYŤ VÍTE ŽE NA KOMODU UŽ NEVYSKOČÍM! "  Tak my pěkně hupky dupky,ať jsme kde jsme,honem ji milostivou vysadit,nebo se okamžitě sebere a půjde. A tak by se milá Valin dalo o každé naší čičí povídat do aleluja. Vždyť to všichni milovníci koček známe. A ten váš Číča...tomu by se unás líbilo určitě. Naše kočky mají k dispozici prakticky celý rodinný domek včetně zahrady. Do baráku si chodí kdy chtějí,protože jsme jim pořídili ve dveřích průlez.  Proč by ale chodily dolů kde je jejich průlez,když jim můžeme přece otevřít dveře z terasy a nemusí se trmácet dolů k průlezu! To dá přece rozum ne?! A tak když jsme doma,děláme pěkně poslušně vrátné. Jedna jde ven,druhá dovnitř a to sedmkrát. A pak ta co šla ven,chce dovnitř a opačné. To vše krát sedm několikrát za den!!!!! A Ketynka tak jako včera,vedle mě na posteli, Macíček a Majki se teď honili po chodbě a ta nejmenší potvůrka,miláček Džonek,zase na noc venku. Není možné ho ten nešvar odnaučit. Ve dne je doma a na noc..adié. Ve tři ráno mňau u okna ložnice a co udělá "panička"? Honem k oknu a pojď chlapečku ,je ti miláčku zima,že? No tak mi Valin řekni,kdo je na tom hůř. Ty to máš vše jen jednou. Já sedmkrát. ANO,JSME PRAŠTĚNÁ RODINA!

    OdpovědětVymazat
  33. Jo uznávám, jsi na tom sedmkrát hůř   , ale zase pokud je domek a zahrada, je to sice takový kočičí průchoďák, ale kočky se zase nějak rozptýlí a hlavně se asi vyřádí venku, ne? Domu chodí převážně odpočívat. V každém případě 7 kousků je sedm kousků My bydlíme v bytovce, tak, že Číča se dostane maximálně na balkon, máme sice chatu, ale já vůbec nevím, jestli ho tam brát a nebo ne, mám strach, že by se tam někde ztratil. A za čas přijde ještě lepší rotyka, páč asi budeme mít štěně. Prý ho chtěli utopit, tak jsem kývla. Tak jsem zvědavá, co tomu Trumbelín a Číča poví. Ale zatím je to tajný   

    OdpovědětVymazat
  34. To je skvostný, Valin, to je skvostný! Tvoje kočičí příběhy z kočičího pohledu mám moc ráda a vždycky mě rozesměješ, i když si dovedu představit tu situaci, řvala bych jak bejk, stát se mi to. A vlastně se mi to stalo, jen jsem si to hned uvědomila a zbytek koberce přehopsala po jedné, na linu a na dlažbě už to tak nevadilo. Koberec jsem zuřivě vyoctila, vyoctila jsem i Matese, který mě tímto poctil a pak jsem ho vyhodila na dvůr. Naštěstí toto bylo spíš vyjímečné a moje mícy chodí tam, kam mají a když ne, tak zaskočí do koupelny, abych to měla blízko k záchodku a neměla tolik lítaček s uklízením. Vlastně jsou velmi ohleduplné.
    Mameluk Trumbelínek mě taky dostal. Bráno z kocouřího pohledu.
    A moc krásné fotečky! Jsem zvědava na nové storky se štěňátkem. To bude rodeo!

    OdpovědětVymazat
  35. Za záchranu štěněte dík. Jestli ti však poděkuje Číča anebo Trumbelín...
    V každém případě to bude pro celé osazenstvo vašeho bytu nová zkušenost. A k nezaplacení. Když jsem přinesla domů psího opuštěnečka,náš zvěřinec začal stávkovat. I když jsme fenku nepouštěli do baráku,kočky byly z této nové situace mírně řečeno a doslova řečeno NA VĚTVI. Ještě že pes nešplhá po stromě. No zkrátím to. Fenečku chodíme navštěvovat k lidičkům,kteří si ji rádi vzali. Taky mají čičky,ale ty jsou od mala na psa zvyklé,takže žádný problém.
    Ale brát na chatu Číču,který není na takový prostor zvyklý,taky bych měla obavy. Lákalo by mě dopřát mu takovou volnost,přece je vykastrovaý a  takoví se netoulají a drží se u baráku. Ale asi by převládl strach.

    OdpovědětVymazat
  36. [35]: Z toho očekávanýho rodea mám docela hrůzu. Vůbec si nedovedu představit, jak to bude, jak se tam všechna zvěřina mezi sebou popasuje.   [36]: Takže vy jste fenečku museli dát pryč? U nás se prostě musí nějak skamarádit. Jiná možnost prostě neexistuje.

    OdpovědětVymazat
  37. To se tak pěkně čte, že se člověk u toho musí usmívat a to je super!   

    OdpovědětVymazat
  38. Moc pěkně napsané , hrozně dobře se to člověk a člověk má z toho i takový zvláštně hřejivý pocit   

    OdpovědětVymazat
  39. Skvělé! Pobavila jsem se - nádherně napsáno! Kocoura zdravím a ráda si od něj zase něco přečtu!

    OdpovědětVymazat
  40. [38]: Tak to je dobře, že se usmíváš.. [39]: To Číča zase umí zahřát u srdce..[40]: On je velice psavý, určitě si zase za čas postěžuje na svůj hrozný život..     

    OdpovědětVymazat
  41. Hele paní spisovatelko,vyřiď panu Číčovi,že je pěkně rozcapaný mamánek,náš kolektiv tří kočičáků ještě ani jednou neudělal nic vedle,ani jako marodi si nedovolí,takže ať se lajdák zamyslí....

    OdpovědětVymazat
  42. Připomnělo mi to "Příběhy kocoura Modroočka", toho, co si psal deník do starího křesla.

    OdpovědětVymazat
  43. [42]: Tak to nepůjde, páč Číča by se urazil. On není mamánek, ale naopak velice samostatná bytost, na což je náležitě hrdý     [43]: Jako dítě jsem tenhle deník četla moc ráda, ale kocourek Modroočko byl velice slušný a spořádaný kocourek, což o našem potrhloušovi se tak jistě říci nemůže...

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝