17. 8. 2014

Jejich voblíbený písničky

Číčo dolů, Číčo, to nesmíš, Číčo, nelez tam. NEE Číčo…. Porád stejná písnička. Vona při její slabomyslnosti prostě nepochopí, že já sem tvor svobodymyslnej a budu si dělat co chci. A dyž mě jo dožere, všecko jí počůram. Jo takovej budu.
Vod tý doby, co si nechala nasadit do kvartýru toho přitroublýho čokla, tu střapatou hopsandu, nemam chvilku klidu. Hopsanda mě furt votravuje, vona si snad myslí, že sem tady snad kvůlivá ní. Já sem se teď zaměřil na vědecký hloubání a vtírka mě porád rozptyluje vod mejch výzkumů.
Začal sem totiž zkoumat gravitaci, nebo-li přitažlivost zemskou. A tak sem si řeknul, že dyž se na mě čoklinda tak lepí,. že jí k tomu bádání taky přiberu do party. Nakonec to je její zásluha, že sem se dal na cestu výzkumnýho pracovníka, že jo.


Abyste tomu správně rozuměli Vona má takový křeslo, (teda měla), ne teda Žolina, ale vona, který když zapojí do ňáký tajný věci, kam já se nedostanu, tak to křeslo začne vrčet a celý se třese a vona v něm sedí a povídá mi: "Chceš Číčo taky uvolnit svaly? Hopni si ke mně."
Jenomže já sem kocour normální, žádný takovýhle vrtivý moresy nepotřebuju, no a vona má teďkonc teda taky utrum. Než si všimla, že tomu psímu trdlu se povedlo dostat se na ty dráty a pěkně je rozdělit zoubkama na několik volně se povalujících kousků na zemi, tak bylo pozdě. No, má po vrtění. A to prosím tomu čoklovi neřekla ale vůbec nic. Dybych to tak udělal já, určitě by mě vynadala. Jenomže já kabely nežeru, že jo. Dokonce je nežral ani morčecí mameluk, dej mu pánbu lehký morčecí spočinutí, ale blbce evidentně moc chutnaj.

Zato její kluk hodně vyváděl, když mu jednim rafem přehryzla šňůru vod klávesnice. To byl elent. Von hulákal jako na lesy, až sem i já na něj mňouknul: " A bude hůř a dobře vám tak. Mohli ste mít jenom mě, já sem hodnej a chytrej kocour. Ale todle střeštiprdlo vám dá eště hodně zabrat. A když mě dožerete, scuknu se s nim a to teprve potom budete čubrnět, jak to tady zdemolujeme."

A tak se stalo, že mě vopravducky dožrali. A teď je ze mě výzkumník přes gravitaci a lidskou psychiku. Jakmile mě došlo, že psí blbka miluje takový ty tenký kablíky, hezky sem se porozhlídnul, kde všude se nacházejí. No a světe zboř se, našel sem jich vopravducky hodně. Abych pravdu řeknul, nevim, na co ty lidi tyhle věci potřebujou, ale k mýmu výzkumu se náramně hodily. A blbka taky. A páč já umim překonat gravitaci daleko snadnějš než čokl, kterej umí podlejzat jenom pod stolem a nebo podlejzat JÍ, spojil sem svůj soukromej výzkum s plánovanou demolicí. Ladně vyskočim do výšin, kam by se ta psí nádhera nikdy nedostala a porozhlídnu se, estli nenajdu ňákej ten kablík. Větčinou se zadaří. A tak ho velmi vědátorsky a soustředěně shodim dolů na zem a pozorně sleduju dráhu letu. Přišel sem na to, že čim větčí silou ho vodstrčim packou, tim dál letí. Poznatek je to ryze muj vlastní a zřejmě si ho necham patentovat.

Nakonec ovšem ve finální části mejch pokusů je to stejně fuk, kde se kablik vocitne, páč hopsalka se přiřítí jako na povel a začne hryzat. Pracuje rychle a spolehlivě. Než bys řek Číča, je kablík porozdělen na několik jiných, malých kablíků a to, k čemu ubohej kablík kdysi vedl, se smutně tetelí kdesi v rohu. Co následuje, dyž se vrátí její kluk zvenčí, si nedovedete představit. Řve jako na lesy: "Žolina mi zase rozkousala nabíječku na telefon, nebo Žolina mi zase rozkousala sluchátka a tohle se dost nudně vopakuje porád dokolečka. Taky jako jedna a ta samá písnička.. A nejlepčí na tom všem je, že to vodskáče čokl. Její kluk je tak nepořádnej, že neví, kde ty vokablíkovaný věci měl a tak si myslí, že na ně ta hopsavá potvora došáhla beze mě. Von toho asi taky moc neví vo gravitaci. No, já mu moje vědecký experimenty na nos věšet nebudu, že jo, ale vona, vona už mě podezřívá. A kluka dycinky seřve, že si to má někam skovávat. Von je ale dost neposlušnej, naštěstí asi po mě a tak se nebojim, že by si tyhle věci vopravdu začal uklízet.

To bych potom musel vymyslet ňáký jiný vědecký vodvětví. Ale eště zdaleka nejni všem dnům konec….



35 komentářů:

  1. Pes a kočka - každý je z jiného těsta, s tím se počítá! Máte alespoň veselo!

    OdpovědětVymazat
  2. A hele, velký věci už se dějou . A Číčo, si představ, že některej z našich kocourů přinesl domů živou myš a ta nám přehryzala káblík od internetu.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Máme opravdu královsky placené veselo     [2]: Myslím, že se skutečně nemýlíš [3]: Už o tom vůbec nepochybuju, jak se věci vyvíjejí Číča se dostává pořád do vyšších levelů...[4]: Tak to si vopravdu neumim představit, vona mě ven nepustí, potvora, kde já bych asi tak moh přijít k živý myši? A jak se jmenuje ta šikovná kočka co vymyslela tuhle genialitu?

    OdpovědětVymazat
  4. [6]: A mohli bysme všichni jít tahat řepu...   

    OdpovědětVymazat
  5. No u Vás to začíná gradovat    a taková spolupráce... maličko mi to začíná připomínat RVHP / pro mladší Rada Vzájemné Hospodářské Pomoci/   

    OdpovědětVymazat
  6. Číča je moc pěkný kočičák,hodně by si rozumněl s naším Míšou,oba mají prima nápady,které vždy zaručeně potěší

    OdpovědětVymazat
  7. Číčo, ty si teda koumes a máš to tam koukám pěkně vošéfovaný. Jen ať se ti dvounožci hezky smažej v těch svých vejmyslech. Ty tvoje kousky mi vždycky fakt hodně zvednou náladu.   

    OdpovědětVymazat
  8. Věřím tomu, že Číča vychová tu malou
    psí holčičku k tomu, že z ní taky bude kočička ! Páč oni si tak rozumí, že to není ani jinak možná !!! Vopravducká kočička !!! Zvířecí přátelé jsou k zulíbání až na ty škody, že..
    Duši pohladí tohle čtení...

    OdpovědětVymazat
  9. [8]:Myslíš Ráno Vyjedu, Hovno Přivezu? Tak to by Číča nesouhlasil. U nás se najde věcí... ale spolupráce se teda vyvíjí velice zkázonosně.. to jo...   [9]: A kdo má prima nápady, toho má Číča rád...[10]: Toviš, ale povim ti, že mi dalo fakt hodně práce, aby to už konečně všichní v týhle rodině pochopili...A pusu Zůze... eslipak jí pořídíš ňákou novou družku, přece víš, že ve dvou se líp demoluje... [11]: Číča je vychovavatel přímo rozený, psa zfackuje, asi se drží přísloví "Škoda rány, která padne vedle..."

    OdpovědětVymazat
  10. Musím konstatovat že přes ten veškerej příliv koťat a štěňat u nás jsme to přestáli bez větších škod. Naštěstí. Ale mám dojem že tvého syna bych chápala velmi dobře....

    OdpovědětVymazat
  11. Milej Číčo, děláš to vopravdu fikaně a hlavně prozíravě s tou vaší Žolinou. Nikdá nevíš, co z takovýho psiska vyroste, taky může bejt desetkrát větší než ty, tak je dobrý s ní bejt radši v kamarádšoftu už vod samýho začátku. Nechci tě strašit,ale mně připadá jako irskej vlkodav! Já mám s hafanama špatný zkušenosti a jak někde ňákýho zmerčim, radši pěkně rychle vylezu na strom. Kabely mně nechutnaj a moc mě nezajímaj i když jich máme doma tolik a jsou tak zamotaný, že si myslim, že kolikrát dvounožci vůbec neví, kam vedou. Jen jednou se mi líbilo, jak dvounožci zrychlili pohyby, když se jim z toho chumlu začalo čoudit . Tak se měj mňamozně a zase něco hezkýho napiš. Já se du zašít do koše s prádlem, tam se to moc pěkně chrupčí. .....Ponožka

    OdpovědětVymazat
  12. Koukám Číčo, že tě ta čubička za chvilku přeroste a budeš táááákhle malililinkej!

    OdpovědětVymazat
  13. [13]: Vy máte zvířectvo částečně asi i venku, ne? My jsme ale všichni jenom doma...   [14]: Neděs mě Ponožko, že by z ní byla až taková vobrovitá vobluda? To bych potom musel moje plány sakra přehodnotit. Zatim ji porád zmáknu a když mi dožere, dostane po čumáku. Že bych s ní jako začal navazovat užší vztahy? Dokavaď je eště čas? Eště to uvážim. Já vim, že to se mnou myslíš dobře, páč si kámoš, to je jasný, ale vona řiká, že spolu prostě mušíme ňák vyžít, že to jináč nejde. A co že ty máš za trable s čoklama? Nějak to souvisí s tvym natrženým uchem? No, já si zase du hupsnout do její postele, tam to taky nejni špatný. Tak pac a zase se stav...[15]: No to néééééé, já sem tady šéf, na velikost zatim nehledim... snad už začne zakrňovat...

    OdpovědětVymazat
  14. [16]: Kdepak! Od té doby co nám přímo před barákem přejelo auto dva naše kočičí miláčky je všechno v baráku. Navíc nechat venku dvě kočky v celkové hodnotě 12000 Kč rozhodně nejde. Pro pesialisty je výhodou velká zahrada takže když nejdem na procházku tak lítaj a řádí na ní. Máme všude dlažby takže úklid je vcelku snadný a tak jsou s námi spřažení jedna tlapka.

    OdpovědětVymazat
  15. Jedno je jisté. Ani nekonečné množství překousaných kabelů nedonutí synátora k zvýšenému úklidu. Odzkoušeno na Medvědovi, když u nás před pár lety řádil podobný hryzálek. Prostě se pořád kupovaly nové a nové nabíječky, USB kabely, sluchátka, podložky pod myš, myšky... lezlo to dost do peněz Kombinace kočka x pes je vražená. Možná někdy povyprávím, jak jednou máti téměř skončila v blázinci Poslouchej, Číčo, nemáš nějaké chodské předky? V tom tvém vyprávění mé jazykozpytné oko vidí drobné prvky chodského nářečí

    OdpovědětVymazat
  16. [17]: Tak to budete asi hodně pořádná rodina. U nás, když je všechno jaksi volně, nejvíce v synkovo komůrce, tak není divu, že je to snadno dostupitelné.[18]:Tak ty dobře víš, o čem mluvím, že jo? Medvěd bude zřejmě ta samá odrůda jako moje odnož. Číča není z Chodska, je to čistokrevný plzeńák, jedině jestli nemá nějaké chodské předky, kdoví...
    Já ti vodpovim Mengano vosobně. Já sem děsnej lingvista a všelicos smelu dohromady.

    OdpovědětVymazat
  17. Číčo, Ty jsi můj kluk. Víš, když vidím, jakou máš udržovanou figuru, tak se ani nedivím, že vyskočíš vysoko. Náš kocour má opravdu velkou zátěž a ta ho táhne k zemi. Pokoušela jsem se mu nastolit dietu, avšak od té doby mi přijde kulatější a těžší. Ono je těžké uhlídat dva tlusťochy, kde jeden je tak bezednej a nenechá druhýmu tlusťochovi nic, takže musím nasypat druhýmu, aby to ten první zase všechno dopucnul.Jinak, Žolina vypadá srandovně - myslím, že ne vždycky dělá paničce radost, ale to my víme, že je dobře. Hezky se čiň a možná se Ti podaří, že nakonec budeš opravdu zase jenom Ty pán celého bytu a bude se to všecko točit jenom kolem Tebe. Ale pozor, pak budeš muset bejt ten nejhodnější... Půjde to vůbec? Není lepší mít někoho, na koho se to dá všecko krásně svádět? Já Ti nevím, Číčo, co je lepší. Ale Ty na to přijdeš, páč máš za ušime, jak se říká mezi náma lidmama

    OdpovědětVymazat
  18. Máš určitě o zábavu postaráno. Přeji hodně trpělivosti a těším se, že brzy budeš mít zase o čem psát.

    OdpovědětVymazat
  19. To mi fakt radí ty? Abych se scuknul se střapatkou vobecnou? Když to vemu kolem a kolem, nakonec mohly by z toho bejt něco přínosnýho, že jo. Já to eště uvážim. Já bych teda chtěl zase bejt středem pozornosti, ale dyby sme jí se Žolinou huntovali psachiku, to by taky nebylo vod věci...     [21]: To asi jo, každý den něco vyvedou.   

    OdpovědětVymazat
  20. [22]: Číčo, v mym srdceti máš první místo. V mym srdceti jsi střed.
    Jen uvažuj, kdyby se zasejc točilo všecko kolem Tebe...!!! Takhle se spoustu věcí pěkně schová, chápeš, ne? A nebo se ještě krásnějc svedou na... víš koho. Jak se říká, všechno má svý plusy a mínusy. Prostě rub a líc. A přiznej si, že by Tě už ta samota ani nebavila.

    OdpovědětVymazat
  21. [23]: Ty si ale hodně mazaná. No, sám bych nechtěl fakt bejt, to máš recht. Dyž mam hopsalky plný zuby, zalezu průlezem ve dveřích ke klukovi a střapanda za mnou nemůže. Dyž jí chci zfackovat, tak za ní jednoduše přindu. Tak já s ni teda budu trošku kamarádit, ale jenom tak, aby se neřeklo, tovíš, mam přece svou pověst

    OdpovědětVymazat
  22. [24]: Lidi jsou lišky podšitý, dělej to jako voni. Když někoho potřebujou, to jsou mazlíci, lísají se, podbízejí. No a když dostanou, co chtěli, tak se zase nebaví a pomlouvají. A takovejm se daří nejlepčí. Takže trocha té licoměrnosti vůbec neuškodí. Číčo, my na ten svět vyzrajem, to se neboj.

    OdpovědětVymazat
  23. [25]: Mě teda stačí, dyž vyzraju nad Ní. Svět je mi už celkem ukradenej, páč mě nikam nepouští...

    OdpovědětVymazat
  24. [26]: To zase chápu, že Tě nikam nepouští. Já bych Tě taky nepustila Ale neboj, vyzrajeme i nad ní - slabej soupeř

    OdpovědětVymazat
  25. Naše kočky zřejmě postrádají Číčovu pronikavou inteligenci. Charliemu neporadily, jak co nejefektivněji likvidovat a tak ve zlosti jen ohryzával nohu od křesla. Naštěstí!   
    Zas jsem se skvěle pobavila. Jste opravdu báječná, sehraná parta.

    OdpovědětVymazat
  26. Mám pocit, že je v tom záměr výrobců kabelů, musej do tej izolace něco dávat, že to těm zvířátkům tak chutná.
    A spotřebitel pak musí kupovat nové a výrobce si mastí kapsu.
    tAK JE TO.

    OdpovědětVymazat
  27. [27]:     [28]: Tak to máte teda hodně charakterní kočky. Že by byly méně inteligentní, to pochybuju, jenom prostě nejsou holt tak nápadité     [29]: Tak to bude zřejmě ono. Kabely izolované v salámu...      Co by výrobci neudělali pro větší obrat...

    OdpovědětVymazat
  28. Ono se říká, že zvířata naučí lidi pořádku. Jenže to tak vždycky není, že jo. A to je dobře, Číčo. Vo čem bys nám tady pak vyprávěl? A už chápu, proč náš Filip v poslední době tak často kouká do zásuvky - vydrží to dost dlouho, teda on je to už starý kmet a pes jakbysmet, a ta elektřina ho asi fascinuje. Že by tam někde v drátech byl ukrytý ten salám?

    OdpovědětVymazat
  29. [31]: Jestli se Filip nedíval na seriál Tom a Jerry. Tam myš taky běhala z nějakých zásuvek, i když to asi nebyly elektrické, ale kdo ví...

    OdpovědětVymazat
  30. Není všem dnům konec, ještě může připadnout na novou skopičinu. :)

    OdpovědětVymazat
  31. Ha ha, zasedla jsem k obědu, že si u něj přečtu dva díly Číčy, které jsem ještě nečetla a dobře se pobavím. Nezklamala jsi ani tentokrát!

    OdpovědětVymazat
  32. [33]: S tím se tak nějak počítá [34]: jo, Číča je veselá kopa...

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝