20. 11. 2014

Eště jednou a naposled

Vona mi porád říká, že sem ješitnej kocour. Dycinky, dyž se s ní nechci mazlit. Ale to je teda úplně vedle, pokavaď si myslí, že dyž na mě zapíská, přiskotačim fofrem jako ta potrhlá Žolina. To se teda holka ale hodně plete. Já se mazlim rád, ale musim na to mít chuť, že jo. A to vona nechce, nebo spíš nemůže pochopit. Vona vůbec nechápe spoustu věcí, ale to ví už všichní kolem, jenom vona ne.


Já sice chápu, že každej nemůže bejt takovej inteligent jako já, dokonce se snažim s ní mít i ňákou tu trpělivost, ale co je moc, je moc.
Kocouří snídani a vyčištění záchodku si představuju ráno kolem pátý hodiny. To sem už tak akorát vodpočnutej a mam hlad. A vona nechce vstávat. Potvora. Teda jenom ty dni, dyž nechodí vydělávat na ty nechutný blemty, co nám potom sype do misek.
A takový rána, který nejsou podle mýho gusta, nemam rád. Já mam hlad a vona se válí v posteli. Mňouknu na ní: "Koukej vstávat a vyšůrovat mi hajzlík a naval snídani!"
A víte, co udělá vona? Votočí se ke mně zadkem a uštěkne na mě: "Hele Číčo, dej pokoj, já chci ještě spát, jsem ráda, že dneska nemusím vstávat tak brzo."
Co je mi ale do toho, že vona chce spát, že jo. Mam hlad a chci svou snídani, i dyž je to blivajz, lepčí něco než nic. Tak jí to mňouknu eště jednou. "Vylez a dej mi nažrat a vykydej mi záchodek."

Kouknu na psí vtírku Žolinu, ale ta chrní taky, páč je to podlejzačka. Já mam teda podezření, že chrní jenom jako, ale že spíš špicluje co se děje, páč by možná už taky něco skousla. Jenomže vona prostě z pelechu nevyleze.
Protože sem v jádru hodnej kocour, zkusim to s ní eště jednou po dobrým. Vopravdu mi nikdo nemůže vyčítat, že bych se nesnažil mít s ní trpělivost. Dyk já sem takřka světec. Hodně nahlas a pěkně táhle mňouknu, aby veděla, že dyž si mi pořídila, že se vo mě má starat a že má teda vylízt z kutlochu a začít servírovat.

Je to ale vopravdu velká ignorantka, von jí to ten její velkej dvounožec říká správně. Enomže já se nenecham tak snadno vodbejt jako von. Já na ní pěkně vyskočim a hezky pěkně zblízka ji zařvu do ucha, že sem tady a že už nehodlam čekat. Vona teda nadává jako pominutá, ale stejně jí nic jinýho nezbyde, než vylízt a hezky se vo mě postarat. No a to už se přihasí i čokl, aby se taky přiživil na mým dílčím úspěchu, že sem jí konečně vypudil z postele.
Vona teda bručí a vrčí, ale to je mě dočista fuk, páč vim, že dyž jí teď projevim krapet lásky, bude mi zase zobat z ruky. Aby taky ne, dyk sem známá osobnost a vona si je hodně vědomá toho, že má doma kocouří celebritu. Jo, vy to eště nevíte? Vtírky si moc nevšímejte, ta se tam přimotala, aby taky urvala kousek slávy….














 

37 komentářů:

  1. Jednou jsem takhle píchla na titulku Bobeše.... jsou to krásné fotečky. Tohle mi udělal řed nedávnem Jutýsek. Ten to ještě zdokonalil tím,, že si začal hrát s chrastivým míčkem a metat přes něj kozelce, což byly na prkenou podlahu docela slušný rány při dopadu. takže jsem se taky chtě nechtě musela vyhrabat a pustit ho k ostatním. Snídaně se ovšem nekonala páč dlabou všichni pěkně večer. Stejně toho přes den pochroustaj dost.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, jo, kocourku děláš dobře Když si tě pořídila, tak ať nevyspává   

    OdpovědětVymazat
  3. Mně, Číčo, přijde, že vona si Tě snad moc neváží, nebo co. Jelikož našemu kocourovi a Kikině zavírám ložnici před rypákem, tak to kocour vymyslel následovně. Má dobře nařízené ty své hodiny, takže kolem páté ranní začne zuřivě bušit na dveře a řvát jako pominutej. A buší a buší, dokud nevylezu z pelechu a nenasypu do misky trochu toho žvance. Někdy taky kocour buší a ječí v průběhu noci a to v případě, když mi chce ukázat, jak velký a smrdutý hovno vytvořil. Dokud není sklizeno, mlátí do dveří a řve jako pavián.Ono to s námi lidmi, Číčo, asi ani jinak nejde, protože jsme strašní. Co si nevydupete, to nemáte, protože my jsme lenoši a sobci. Tak se nedej nijak odpálkovat a pěkně buď tu svojí majitelku, dokud nevyleze z postele. Co se má co povalovat, když Ty máš hladík. Drž se, chlape! A v časákách Ti to sekne parádně. Hvězda světového rozměru se holt nezapře.

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto živě to vidím před sebou    Kočka má sice naštěstí wc na zahradě, ale na noc chodí domů a ráno mlátí do dveří ložnice, že chce nažrat a pustit ven

    OdpovědětVymazat
  5. Jak já si právě vážím našeho Terora, kterého musím ráno kolem deváté opatrně vzbudit a slušně se jemným hláskem dotázat, jestli by už konečně nechtěl jít čurat. Rozčepýřen a otráven se nechá milostivě trošičku pochovat a pak se teprve odebere ven. Zlatíčko moje

    OdpovědětVymazat
  6. To jsou naše milovaná zvířátka.Každé chce své a je jim neprosto jedno, zda se nám to líbí nebo ne, viď? Ale co by člověk pro naše miláčky neudělal. Moc hezky napsáno, ostatně jako všechno Tvoje kocouří nebo psí vyprávění.

    OdpovědětVymazat
  7. Číčo mám pro tebe návrh! Musím vstávat každý den v půl páté do práce. Takže, by jsi měl už dávno před pátou nejen nový záchůdek, ale dobrotku, kterou by jsi měl připravenou se mnou u snídaně!
    Co tyn a to? Bereš?

    OdpovědětVymazat
  8. Víš co číčo, jsi prostě otrava a nevážíš si dobrého bydla, vůbec nechápeš jak je skvělé, když je volno a člověk nemusí ráno vstávat.

    OdpovědětVymazat
  9. Klasika, u nás to probíhá nachlup stejně. A tleskám Číčovi, na obálkách magazínů mu to sluší víc, než kdejaké modelce! Krása, zasmála jsem se.

    OdpovědětVymazat
  10. [1]: Tak u nás máme ranní i večerní menu. Nějak to Číča prostě zařídil, už ani nevím jak. Asi mě nějak vycvičil, talent na to má celkem slušný...[2]: Já si to taky říkám hihihihi   [3]: Já vim, že ty máš pro mě pochopení. Akorát ňák nerozumim tomu, že: "zavřeš Kikině a kocourovi dveře před rypákem." To vona by si nikdá nedovolila, tak už jí mam zpracovanou. Ale pořádek muší bejt, je nabíledni, že přece nebudeme trusnit do už natrusněnýho záchodku, to dá rozum do čepidce. Pac Číča   [4]: Tak koukám, že ty kočky mají zvyky jako přes kopírák...   

    OdpovědětVymazat
  11. [5]: Tak to v životě holt chodí, pravou hodnotu všeho  dění poznáš až, když zažiješ něco mnohem horšího. Snad se tahle věta nikdy taky neotočí proti mě hihihihi     [6]: Díky a máš naprostou pravdu, mají nás obtočené kolem svých paciček a ocásků...   [7]: No počkej počkej, to vstáváš i v sobotu a v neděli? Vona přes tejdenek funguje správně vod 1/2 pátý, ale v sobotu a v neděli si dělá ouplně co chce...[8]: To vopravducky nechápu, já mam volno furt, zdraví Číča   [9]: No já už vím dávno, že tvůj Filip a náš Číča jsou jaksi příbuzní...   

    OdpovědětVymazat
  12. Zdravím Číčo? Koukám,že jsi správnej pedant,pokud jde vo žrádlo. Já se ráno přiharaším z toulek a sem tak vysílenej, že si muším krapet vorazit, než dostanu ten správnej hlad. Když ho dostanu, tak mě nevopustí až do večera a řvu každou chvíli tak mocně, že moje dvounožka nevydrží a dostanu buď "šlichtičku" nebo syrový masíčko. "Šlichtička" je moje speciální žrádýlko z mlíčka Tatra a výživy pro malý dvonožce. To můžu. Já si na to zvyk, když jsem byl ještě docela malej Ponožka a nemůžu si vodvyknout, ani nechci !
    Tak koukám, jakej si fešák! Už dlouho sem se tě chtěl voptat, co používáš na kožich, že ho máš takovej vytuněnej ? Pac!

    OdpovědětVymazat
  13. Máš recht, Číčo. Když si tě dvounožka pořídila, tak ať se hezky votáčí. Teda voni se normálně votáčej trojnožky. To sou takový ty židle k piánu. Ale vy holt máte doma specialitu, votáčecí dvounožku.

    OdpovědětVymazat
  14. [12]: Nazdar kamaráde. Víš co zpívá jeden dvounožec: "Jaký si to uděláš, takový to máš."  Zlatý lidský slova. Vona už je celkem dost vychovaná, jako pedagog sem fakt hodně šikovnej, slušně sem si jí vobtočil bez většího úsilí. Asi mám výchovnej talent. Co se tejče mýho kožichu, tak ho mam tak nějak vod přírody, jenom si ho sám porád meju a vopečovávam, mam na to času dost, páč neprohánim kočky po nocích jako ty...
    Šlichtičku bych asi nechtěl hamat, ale vona mi vobčas dává volíznout trochu máslíčka, to mam rád. Ale že to s nima parádně koulíme, viď? Prostě nejsme žádný Béčka...      Zdraví Číča[13]: My piáno nemáme, tak já sem spokojenej s dvounožkou, až na ňáký ty její podivný moresy. Ale nic není dokonalý a tak mi ani nevadí, že má enom dvě nohy....   

    OdpovědětVymazat
  15. I u nás bývají rána poněkud divoká, smečka chce žrát a neplatí to jen o těch čyřnohých. Všichni se něčeho dožadují, granulí, svačiny, čaje, peněz na autobus. A do toho psík prohání kočky, jakmile se přiblíží ke své misce, nepřeje jim ani jednu granulku, raději je schlamstá sám. Je to fakt divočina a někdy si říkám, kdy se to u nás tak zvrhlo.    Takový to býval poklidný domov.

    OdpovědětVymazat
  16. A moc jim to sluší, tomu já říkám skutečné celebrity.

    OdpovědětVymazat
  17. [10]: Hele Číčo, Kikinka nám chodila v rámci nemoci s močákem močit do peřin. Mám na to mít pořád nervy všechno neustále prát a cídit? Jsem línej člověk, ráda si polenoším a poležím. Pochop. Dveře do ložnice zavřít a užívat si. Ale je pravda, že někdy nechám kocourka vejít, ale u Kikinky jsem opatrná. A kocourek pak se mnou leží v posteli a strašně si to užívá. Už jsem Ti psala, že lidi jsou taky v lásce dost nespravedliví

    OdpovědětVymazat
  18. Bezvadně sepsáno! Jako kdybych viděla Macíka mamky, taky ji ráno budí a dožaduje se. Když dostane najíst a je vyčistěn wc, tak maminka zase může dospat.

    OdpovědětVymazat
  19. No tééda, Číčánku, vona ignoruje Tvoje Veličenstvo VIP Supermodela? Jak pohoršující!     

    OdpovědětVymazat
  20. Vzhledem k faktu, že jí, ČÍČO, vyděláváš pěkný ranec za ty titulní strany prestižních časopisů, mohla by zvednou zadek a posloužit Ti     
    ....mám to doma 3x a dokážou být hodně urputní

    OdpovědětVymazat
  21. Hele, Číčo, prej při focení na titulní stránku, ti  přepudrovávaj čenich?

    OdpovědětVymazat
  22. No, Číčo, máš pravdu, vona je vážně nechápavá, když jí ještě nedocvaklo, jakou úžasnou a inteligentní celebritu má doma     

    OdpovědětVymazat
  23. [15]: Ještě že Číča taky po mě nechce peníze    U nás vládne demokracie, každý si dělá, co chce. To znamená, že kocour žere ze psích misek a naopak. A ani se při tom moc nehádají...     [16]: No to je pravda, oni jsou obá moc fotogeničtí, na rozdíl třeba ode mě [17]: Tak ty si stejná jako vona. Vona taky běsní, kyž se vyčůram někam jinam, než do záchodku.. a já do tebe vkládal takový naděje     [18]: Jak tak čtu komenty, tak je to asi všude stejný hihihihi [19]:Taky s ní nebudu mluvit heč...

    OdpovědětVymazat
  24. [20]: Tomu se říká tvrdá kočičí palice. Je fakt zajímavé, jak si dokáží vydobýt to svoje. Kočky jsou velmi pyšná stvoření. Nakonec mají být na co pyšné. Já se na Číču dokážu dívat dlouhé minuty. Je to lepší, než cokoliv jiného...[21]: No to je jasný, přece, abych se nelesknul, že jo? Pro světový časopisy už to focení musí mít ňákou úroveň. Zase nejsem takovej, abych jí uříznul vostudu, to ne... [22]: [23]: Ale já sem trpělivej, vona to jednou snad taky pochopí...

    OdpovědětVymazat
  25. Mezi celebritami ti to věru sluší a začínáš mít slušný "book" a profesní číčopis

    OdpovědětVymazat
  26. [14]: To by tak ještě scházelo, abyste měli piáno. Víš jakej z toho vychází rambajz, když do toho ty dvounožci třískaj? To není nic pro jemný kocouří uši.   

    OdpovědětVymazat
  27. [26]: No jo, úplný portčíčio.

    OdpovědětVymazat
  28. [26]: No boky mam dva, jako každej slušnej kocour, ale číčopis.. to se mi vopravducky líbí...[27]: Už jsem myslela že napíšeš: "To by tak ještě scházelo, aby měla tři nohy.." [28]:     

    OdpovědětVymazat
  29. [29]: Co já můžu vědět, jestli nežiješ někde na radonu a nejsi nějaká zmutovaná.

    OdpovědětVymazat
  30. Chrnět psí vtírky jenom jako, to ony umějí... špiclují.

    OdpovědětVymazat
  31. [30]: To je pravda, to nemůžeš ale třeba i na radonu mají ženský jenom dvě nohy...   [31]: Vždyť je to přímo jejich psí vrozená povinnost...

    OdpovědětVymazat
  32. To jo, čo má čo chrneť, keď kocúria celebrita chce jesť! Ale tie časáky sú skvelé, dáš mi autogram?

    OdpovědětVymazat
  33. Hele, číčo, to tvoje "dyk já jsem takřka světec" mi zní jako z Šimona a Matouše, že ty na to doma čučíš? Ale jinak ti rozumím, já když se nechci mazlit, tak přes to vlak taky prostě nejede .

    OdpovědětVymazat
  34. [33]: Jo, drápnout ti můžu...     [34]: Vona mi televizi nepouští, že prej by to na mě nemělo dobrej vliv...

    OdpovědětVymazat
  35. Parádní! Ta fotka v tom Vogeu je ještě víc parádní, to je momentka jak prase skvělá.
    Krásná kapitolka, úsměvná, jsem ráda, že jsem si ji přečetla dnes, v pošmurném odpoledni, které je díky tvým příbehům hned lepší.

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝