6. 11. 2014

Ty její nechutný zvyky

To by mi teda vopravducky zajímalo, kde se vona furt s tou psí hopsandou fláká. Venku už je tma, já mam hlad a voni furt nejsou doma. Todle teda sou hodně podivný zvyky. Ne, že by mi extra tak vobě chyběly, to vopravdu ne, ale chci svou večeři. Dyž konečně přindou, sou vobě jako prasata. Vona teda má jenom zablácený boty, ale hopsanda je celá urousaná a špinavá a já prosím pěkně musim počkat, až vona jí hodí do pucu kožich a umeje nohy. Vona je teda na ty nohy hodně háklivá, mě už je taky hodněkrát myla, ale já se po večerech neflákám venku, že jo…ale zase se docela rád dívám na to, jak hopsanda todle šůrování taky nesnáší. Mňoukam na ní: "Tak dělej s tou hygienou, mam hlad, chci papáníčko, ale vona to snad zdržuje schválně, potvora."


Dyž už je konečně vtírka vygruntovaná, vona mi laskavě ráčí konečně něco naservírovat do misky. Vona eště nepochopila, že já chci masíčko a tak do misky vyklopí ňákou nechutnou kapsičku, co žeru enom proto, abych nepošel hladem. Du se teda podívat, estli vtírka nemá něco lepčějšího, ale má podobnej blivajz jako já. Tak sem si řeknul, estli to není ňákej její starej zvyk nás schválně mučit nechutnym žrádlem a estli bych to neměl někam nahlásit.
Eště že ten její velkej dvounožec nám podstrojuje. Ten nám voboum totiž dává syrový maso, tajně. Aby vona to neveděla. Páč vona na něj potom vřeští, že budeme mít tasemnice. Ne teda vona a já, ale já a Žolina. Mě by to asi nevadilo, dybych měl tasemnici, páč nevim co to je, ale zase to nemůže bejt nic tak hroznýho, páč voni taky jí maso, že jo. Sice si ho ňák vaří, nebo co, ale vona nám nedá ani to vařený. Potvora. Že prej je to kořeněný a nejni to pro nás zdravý. Tak tomu nerozumim, když to může konzumovat vona, tak proč ne my. Je to nespravedlivý.

Tak sem se hezky vo sebe zase postaral sám.. Pěkně sem si vyčíhnul, až bude mít to bílý hamavý masíčko připravený na to její kořeninový vaření. Moje vostražitost a trpělivost se mi vyplatila. Nechala ho vopravducky přes noc ležet na lince. Vona fakt nechápe, že já se dostanu všade kam chci a potom, vyskočit na linku, vodkud to tak pěkně voní, to by dokázalo kdejaký kotě. Bylo ho tam vopravdu hodně.
Tendle majstrštyk už se mi poved jednou, ale to sem do sebe naládoval jenom jeden kus a už sem nemoh. Teďka to bylo jiný, ne, že bych toho dokázal zbodnout víc, ale páč já nejsem kocour lakomej a Žolina mě nechává žrát z její misky, mňouk sem na ní, že máme mejdan a byla tam v cuku letu.
Vona teda Žolina je hotovej kombajn a já sem ve svý duši hodnej a nelakomej kocourek, tak sem jí všecko to zbylý maso, co jsem do sebe už nemoh naládovat, pěkně sházel na zem. Mlaskala, až sem měl vobavy, že jí probudíme a všechno nám to zarachne. Enomže vona spala jako špalek, vono to její noční venčení má taky něco do sebe. Žolina to dorazila silou vůle, už potom taky jenom funěla, já horko těžko seskočil z linky a vodvalili sme se svorně do pelechu. Nažokovaný sme byli vobá tak, že sme se ani nervali a společně sme zmožený usnuli spánkem spravedlivejch. Zato ráno, dyž vona chtěla začít vařit. To byl rachot. Nejdřív nevěřila svejm vočím, dyž civěla na ten prázdnej talíř. Potom si brblala: "Že bych to maso nevyndala?" Koukala do tý bílý almárie, co tam mají ty nám zakázaný lahůdky a trvalo fakt dlouho, než jí to vůbec došlo.

"Číčo, tys sežral to maso."
"Tak pardon, to bych si teda vyprosil. Já sem měl enom jeden kousek, vtírka měla hnedka tři. A vůbec, mysli trošku, kam by se to do mě asi všecko vešlo, ty chytrá…" jenomže vona, jak jinak, zase mi nerozuměla.
Tak s ní nemluvim, ne kvůlivá tomu, že mě sprdla, to ne, na to sem koneckonců už zvyknutej, ale že si snad myslí, že místo žaludku mám nafukovací balon a že jí vůbec nedošlo, že todle sem nemoh sežrat sám. No, já ale vim, jak to má s tou inteligencí a tak se s ní večír zase pudu udobřit.
 

26 komentářů:

  1. To jsem se fakt pobavila, paráda Taky znám myšlenkové pochody našich kočičáku

    OdpovědětVymazat
  2. V tomhle je expert Baldrick. On jak je ohromnej a postaví se na zadní tak mu čučí hlava nad linku a má přehled, pak natáhne to svý dlouhý chapadlo, zasekne dráp a už si táhne maso pěkně k tlamce. Tuhle vyškrábnul mužskýmu před nosem z lednice dva plátky. Naštěstí mu spadly takže po nich muž stačil skočit a zbalit je před dalšími zájemci kteří se začali okamžitě sbíhat   

    OdpovědětVymazat
  3. Číčo, to jsi udělal moc dobře, že ses taky jednou naprásknul masíčkem. No vždyť jsi masožravá šelma, ne?
    Voni ti dvounožci totiž s těma různejma kapsičkama a konzervama hrozně šiděj. Prej masový kapsičky a konzervy? Prdlajs! Kdybys sis přečet ty malinkatý písmenka na vobalu těch údajnejch dobrot, tak by ses dozvěděl, že v takový masový konzervě skoro žádný maso neni. Nýbrž že tam je asi 40 procent výrobků živočišnýho původu. To "výrobky živočišnýho původu" znamená, že jsou tam namletý hlavně kopyta, paznehty, pařáty, zobáky, kosti a peří. Tedy to samý, co dvounožci žerou v těch svejch salámech, buřtech a párkách. A kromě tohodle svinstva je tam asi 60 procent bůhvíjakýho sajrajtu neživočišnýho původu, o čemž už tam radši ani nepíšou. Ale rozhodně ne masa, jak by se na krmení pro pořádný šelmy slušelo.
    Tak je moc dobře, že tě ten druhej dvounožec přikrmuje masem. A tý svý natvrdlý dvounožici vysvětli, že když to syrový maso bude přemražený, tak z toho prakticky nemůžeš žádný tasemnice ani jiný breberky chytit. A kdyby náhodou, tak tě má přece pravidelně vodčervovat, né?

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, kapsičky... ty nejsou extra dobrý. Když ona nám panička do nich občas zamíchá kousek  nevařeného masíčka, ale ne každý den.Parádně napsané, ty kočky asi jsou všechny stejné. Pobavilo mě to. Zrovna tu kocour Muf na mě mňouká, vyžaduje pozornost. Tak jdu.

    OdpovědětVymazat
  5. To je moc hezky napsané, úsměvné a pravdivé. Taky pamatuju, že náš už dávno nežijící vlčák si pochutnal na pečeném kuřeti a my byli bez oběda. Jsou to hrozní všetečkové ti naši zvířecí miláčci. Ale vždycky jim všechno odpustíme. Stačí, když se na nás podívají svýma psíma a u Tebe i kocouříma očima,  viď?

    OdpovědětVymazat
  6. [1]: Zvířata mají svůj zvláštní smysl pro humor, to mi nikdo nevymluví...     [2]: Tak to musí být Baldrick docela velký kocour, to by Číča naštěstí nezvládl. Ale ono na tom nesejde, protože kam nedosáhne ze země, tak tam prostě vyskočí...   [3]: Viď? Já sám sobě se fakt divim, že s ní vůbec vydržim, ale zase kdoví, estli vona vůbec ví, co je to šelma a co taková šelma potřebuje. A že vona je natvrdlá, tak to máš ouplně pravdu, už jenom ta její nemožnost naučit se porádně tu mňoučtinu, to vypovídá vo mnohým. Ale zasejc na druhou stranu chápu, že každej nemůže bejt tak mazanej jako já a nebo ty. Dyby byli všichní mazaný, jak by se potom poznalo, že je někdo natvrdej? No řekni sám. Pozdravuj Zůzu a už si jí pořídil ňákou prima společnost?      Číča[4]: Stejně je ale zajímavé, jak si ty zvířata myslí, že ten druhý má lepší papáníčko, než on. Vždycky se musím smát, jak si vzájemně kontrolujou, co kdo dostal...[5]: To, že to s tima očima sakra dobře umí, to je holý fakt   

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to mi něco připomnělo ... Připravovala jsem karbanátky a najednou zvoní pošťačka. Po návratu jsem našla kočku s hlavou v míse s masem

    OdpovědětVymazat
  8. Tak jsme si s přítelem asi udělali rituál.
    Před deseti minutama nadšeně volám "jééé, je další kocour!", když jsem si všimla nové epizody na tvém blogu. Tak mu říkám, ať si jde sednout, že mu to přečtu, tak jsme se zase nasmáli u čtení jako předevčírem, když jsem mu pár dílů četla Skvělá kapitolka, haha

    OdpovědětVymazat
  9. Já to říkala hned z kraje, že se z nich stane nerozlučná dvojka!

    OdpovědětVymazat
  10. Mejdánek, jooo?     
    No, to je jak u nás, jak necháme jídlo na chvilku bez dozoru... Před Eliškou musíme schovávat dokonce i zavináče.

    OdpovědětVymazat
  11. Číčo, nechci Ti do toho kecat, ale syrový maso, ačkoli jsi opravdu od přírody šelma, je pro domácí kočičku takový blé. Prý to nějak podporuje toxoplazmózu, tak pozor na to.P.S. Mezi námi, Číčo, tasemnice je ale zase dost moderní. Dokonce se s ní i ve vyšších kruzích obchoduje, páč ta se Ti usadí ve střevech a vysává Ti veškerou energii a Ty, ačkoli žereš, tak hubneš. Hm, taky bych jednu potřebovala. Tak až jí z toho masa chytíš, dej vědět, článek bych si od Tebe vzala...

    OdpovědětVymazat
  12. No páni, já jsem si to živě představila a směju se a směju Vy dva jste teda podařená dvojka. Chudák panička

    OdpovědětVymazat
  13. Číča je jediný zodpovědný člen rodiny, ví, že se nemá kuřecí maso v žádném !!!!!!!!!!!!!! případě rozmražovat při pokojové teplotě, ale pouze v té bílé almaře na dobroty...takže by oba měli dostat pochvalu

    OdpovědětVymazat
  14. [7]: V noci vždycky dobře chutná...   [8]: Úplně to vidím v barvách. Maso má pro kočky přímo magický náboj...[9]: Potěšilas mě, zrovna tak jako moje kamarádka, které posílá Číču zase její dcera. Číča dobývá svět hihihihi     [10]: Spíš zkázonosná dvojka...   [11]: Zavináče by jim asi taky šmakovali, to nemám pochyb... ale ty naštěstí nerozmražujeme...   [12]: Vona je hodně lakomá, tak nevim, estli by ti ten článek dala, určitě řekne, "nic jí nebudeš dávat, ať si jí koupí sama"... Vona je skrblík...Číča [13]: Jejich pučící přátelství nabírá na obrátkách...   [14]: Tak tohle nevím, proč se nemá, ale vím, že už to fakt dělat nebudu.. ale vůbec ne kvůli tomu, že se to nemá....     

    OdpovědětVymazat
  15. " Já s manželkou přeruším veškeré styky !
    Ty její , - skutečně nechutné zvyky !
    ....a tvrdí pak všem, že mám v posteli binec !... v postel mi nalíčí kočičinec !... já nejsem si vědom, bych cokoliv přines ..
    Člověk to pochopit nemůže... Už je to tady zas !!! můj bože !!!
    Tohle mi hlava nebere !!! "" Každé noci se posere,
    pak řve  když otočí  vypínačem !"
    ... hovoří žena  své matce pak s pláčem:
    ..." Žaludeční  mám ze stresu vředy !"Zařvala tchýně :  " Tak jak je to tedy ??
    ... zase máš v posteli nasráno ??"..."Ne ne ne... kouknem se ... až ráno !"" To dělat s´měl v záchodu na míse !!!"
    muž drží deku a brání se ..." Nedrž tu deku ! ... sic budeš  bitej !!"... muž deku drží však křečovitě ...

    OdpovědětVymazat
  16. Vzhledem k faktu, že se tím živím, troufám si říct, že rozmražování kuřecího masa v pokojové teplotě v dnešní době je krajně nevhodné.Pokud to děláš v lednici, minimalizuješ tvorbu toxinů a patogenních mikroorganismů. 80% kuřecího masa na trhu je z Polska a Německa, jen přeprava trvá několik dní.
    Dříve se potraviny rozmražovaly celou noc venku a vše taky bylo z českých chovů, dnes je vše jinak a veterináři a hygienci by mohli vyprávět a já taky

    OdpovědětVymazat
  17. [16]: Ještě že to tchýně vidí
    a pranic se nezatydí,
    zeťákovi pleny koupit
    a v tom nijak neprohloupit,
    s dcerou zetě svázala,
    plenu mu na noc narvala..[17]: No potěš koště a já zrovna v sobotu mám naplánované pečené kuře...     

    OdpovědětVymazat
  18. Číčo, ty jsi vážně gentleman , takový krásný hody jste měli

    OdpovědětVymazat
  19. Pobavila jsem se královsky, Číčo. To je dobře, že jste na to s Žolinou dva, u nás samotný kocour nezvládl jednou kuřecí prsíčka, co jsem nechala rozmrazit přes noc na lince, a po překonání igelitové překážky ohlodal potupně jen kousek. Ale zase tak hezky, že jsme mu pak museli kus ukrojit, abychom to my nejedli ožužlané. Sežrat všechno, to je ovšem heroický výkon, tleskám.

    OdpovědětVymazat
  20. [19]: No, měli, ale asi naposled, vona už si dá asi bacha...[20]: To bylo vod Fiipa prozřetelný, vožužat to, když to nemoh celý zbodnout. Přece veděl, že to budete muset vodkrojit a určitě mu eště dáte ...Je chytrej skoro jako já Číča...

    OdpovědětVymazat
  21. A je to tady, jsou z vás skoro kámoši! Jak se nervete o žrádlo, tak to jste na dobrý cestě .

    OdpovědětVymazat
  22. Tak jsem se zas nasmála. Celé je to opět kouzelně vtipné a dostala mě almárie, boží slovo.
    U nás taky největší dvounožec porušuje pravidla a občas hodí psíkovi a čičinám něco z lidského jídla, holky se pak můžou zbláznit, protože Charlie všechno zhltne vcelku a pak se z toho poblije.

    OdpovědětVymazat
  23. [21]: No já ti nevim , voni zase na něco přijdou .
    Jsou to pěkní čímani   

    OdpovědětVymazat
  24. Ještěže máš, Číčo, toho dvounožce. Jinak by sis musel vopatřovat jedlou potravinu sám... nebo potupně čekat, až panička zapomene vytažené maso na lince a usne. Ale musím uznat, že jsi náramně šikovný kocourek a taky že jsi družný a umíš se dělit.   Jinak, já svým čičinkám občas dopřávám syrového masíčka, nevím, jestli je to dobře, nebo špatně, ale vím, že vy kočky jste šelmy masožravé.   

    OdpovědětVymazat
  25. [22]: Plné misky tohle přátelství pravděpodobně opravdu jistí... [23]: Zase je ale dobré, když víš, po čem blije...     [24]: O tom už nepochybuji ani na okamžik [25]: Hihihihi, Číča je sice masožravec, ale má pocit, že Žolina coby všežravec má vždycky něco lepšího.     

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝