13. 2. 2020

Krutý boj

Bojovat s přírodou se zdálo marné, stejně jako bojovat s blogem.

Vítr, co se přehnal, udělal spoustu škod, s tím se moc bojovat nedá.
Já, v celkem domácím bezvětří, jsem zoufale bojovala s myšlenkou to tady zabalit a přestěhovat se.
V tomto duchu jsem začala zkoumat Blogspot.
Měla jsem tam sice blog vytvořený, ale spíš jen se zvědavosti, jak to tam funguje.

Nyní jsem se do toho zakousla s vervou sobě vlastní, hnána myšlenkou, že to tady už taky zabalím a nyní jsem naprosto rozpolcena.
Po třech dnech úporného bádání a zkoušení pokus omyl na blogeru jsem došla k jakémusi, pro mě uspokojivému výsledku, že mám páru o tom co tam a jak. Mám tam připravenou půdu na stěhování.

Jsem fakt překvapená, jaké to je příjemné prostředí, když člověk aspoň rámcově pochopí, o co tam vlastně jde.

Tak teď mám fakt problém. Zůstat, či nezůstat?

Tady mě drží nostalgie, prima komunita a psaní na Téma týdne, kdy se člověk alespoň na chvilku dostane na titulku.
Ruční stěhování všech článků na blogspot by byla hotová kruťárna a hlavně by mi tam chyběly všechny ty milé komenty od mých milých virtuálních přátel

Tomu se říká blogerská depka.. ach jo.

41 komentářů:

  1. Tak zatím nestěhuj ale zkus nějakou dobu používat oboje současně - kopírovat stejné články na oba servery. A uvidíš jestli se Ti to tam osvědčí, ke kterému Tě to bude táhnout víc. Hlavní je jak se tam podaří získat známé. Bez čtenářů blog není nic.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Mě to fakt docela prudí. Vždyť ty nejlepší věci, co jsem napsala, jsou už stejně někde zahrabané v hluboké minulosti a chybí mi i mnoho mých oblíbených blogerů, co úplně přestali psát. Já ani nevím, jestli kdy budu schopna napsat nějakou povídku, jako dřív. Asi to zkusím, jak píšeš a uvidím.   

    OdpovědětVymazat
  3. Ale zas i tohle lepší než nějaký Facebook, na který chodí dnes už 99% lidí (tam odešli blogeři ), protože tam se nedá dohledat ani příspěvek z předešlého dne.

    OdpovědětVymazat
  4. Nejsem si jistá, jestli je dobré mít stejné články na obou...
    Ono to pak mate vyhledávač.
    Ale můžeš to střídat. Nebo si na druhém udělat třeba trošku jiné zaměření, jiný styl.
    A na oba házet vždycky odkaz.
    Já to vlastně dělám taky tak nějak podobně. Na jednom blogu se rozjedu a pak automaticky píšu i na druhém. Když už mám tedy tu inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem po zabanovali blogu zde se přestěhoval na blogspot.. Možná ale, že jsem to zrušil trochu zbrkle. M

    OdpovědětVymazat
  6. Tak já teda, po těch neblahých událostech tady, jsem ráda, že mám blog na i na Blogspotu. A tam právě bude místo pro ty nejlepší věci, co jsem napsala    Tady zůstávám hlavně kvůli TT, popravdě, už moc Blogu.cz nevěřím.

    OdpovědětVymazat
  7. [2]: [6]:
    To si bohužel nemyslím. Přečtěte si VELMI DŮLEŽITÝ komentář č. 165 tady: www.blog.blog.cz/2002/blog-funguje

    OdpovědětVymazat
  8. [3]: Tohle byl jeden z nejlepších serverů k blogování. Já Facebook přímo nesnáším, ani sama nevím proč. Tady je to takové domácké a to je na tom to pěkné.[4]: Mě ten Blogspot úplně učaroval, o to je to horší. Je to krásné a moderní prostředí, ale nevím, jak bych tam pochodila... [5]: Díky, o tomhle zázraku vím, ale pořád váhám.

    OdpovědětVymazat
  9. Kopírování určitě ne! Buď jeden blog nebo druhý. Google tvůj nový blog totiž bude v tomto případě ignorovat a vůbec ho nezařadí do výsledků. Ten starý blog má pro vyhledávače větší důležitost. Já o tom něco vím, protože můj blog žije HLAVNĚ z vyhledávačů! A stěhovala jsem se.

    OdpovědětVymazat
  10. [6]: Pořád máš ještě možnost volby, já tam mrkla a zatím tam máš jen pár článků, můžeš to mít jako zálohu, pokud se rozhodneš zůstat tady.[7]: Viděla jsem tam tvůj nový krásný blog. Tys to vzala fakt fofrem...

    OdpovědětVymazat
  11. Tedy, abych to upřesnila: Kopírování ano - ale na starém blogu pak smazat - já to řešila formou perexu a odkazu na nový blog - až časem jsem to smazala úplně.

    OdpovědětVymazat
  12. [10]: Já vůbec netuším, jak pracují vyhledávače, ale snad by stačilo, kdyby se změnil nadpis, ne?
    Tys to vzala taky fofrem, ty jsi žena činu..     
    Nakonec na mém novém blogu ty už jsi zapsaná hihihihi. Já už na tebe vyhledávač nepotřebuju.

    OdpovědětVymazat
  13. [13]:já zdrhla už před rokem a půl a zatím nelituji. Bála jsem se jestli vůbec na blogspotu budu schopná vytvořit nový blog a nakonec jsem zjistila že to šlo snad ještě líp než na B.cz. Ale stejně se mi nechtělo odejít. No nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem psala na novém a na starý jsem vždycky dala odkaz na článek. Pak jsem požádala Veruce o přesunutí starého blogu včetně komentářů a bylo to vyřešené.... A jsem ráda že jsem to udělala, teď se nemusím stresovat jak to vlastně bude nebo nebude. Hlavně dej včas vědět novou adresu ať si tě můžu uložit.

    OdpovědětVymazat
  14. [13]: Ne, to jsi, Val, na omylu. Google pozná, i když zkopíruješ jen části odstavců (natož celé články). A někdy ti může takhle někdo článek i "ukradnout" (to jsou právě ty nepředvídatelné algoritmy) - když bude mít ten druhý bloger hodně vysokou návštěvnost oproti tobě (a bude v tom možná i nějaký jiný parametr), TVŮJ ČLÁNEK SE VŮBEC ZOBRAZOVAT V GOOGLE NEBUDE. To se například stalo i mně - u jedné blogerky jsem záměrně nechala publikovat jeden svůj článek, aby se dostal k více lidem - ale Google ten můj, i když byl vydaný dřív (a to systém tohle spolehlivě pozná), IGNORUJE! Za jistých okolností tedy Google upřednostňuje plagiátora. Ale většinou má větší váhu ten blog, který je starší (a má tudíž vyšší návštěvnost).Když v Google dáš do uvozovek nějakou specifičtější větu (o které si myslíš, že takovou dohromady nikdo nikdy nedal), lehko poznáš, jestli někdo od tebe něco zkopíroval. Google najde VŠECHNY kopie.

    OdpovědětVymazat
  15. 14] No, tohle je pěkný nápad pro pravidelné čtenáře, kteří nepřicházejí přes titulku.
    [15]: Ha, tak to, cos napsala, je pro mě dost cenná informace. Tohle by chtělo velmi probádat
    Tajemný to Geogle..

    OdpovědětVymazat
  16. Já jsem dneska zálohovala blogy. Vlastně už včera a půdu pod nohama mám také na blogspotu řipravenou. Dneska však kouknu na blog a ono to funguje. Mně se tady líbí a zatím tedy nikam nejdu. Mně se na blogspotu prostě nelíbí supořádávání fotek. Blogy mám zálohované jak jsi mi poradila a chválím autora návodu i tebe, že jsi mi dala vědět. Sice se tam oběvuje malá chybička v nějakém nezobrazení, ale to je v mém obřím propojeném blogu s dalšími blogy docela zanedbatelná chybička. Ty máš těch blogů také několik a jak vidím, tak je máš provázané odkazy. Tady je sice dost reklamy, ale na to už jsem si zvykla.  Já zůstávám.

    OdpovědětVymazat
  17. A co se mi tam také nelíbí, že nejde přesně na pixely udělat vlastní Layouty. Ale to je možná proto, že jsem nemehlo. Ty děláš nádherné Layouty a poradíš si i na blogspotu. Možná tu nakonec zůstanu sama a všichni se mi vysmějí, ale ať.

    OdpovědětVymazat
  18. [17]: Pro grafiku je fakt lepší tenhle server. Já své grafické blogy, i když do nich už prakticky nepřidávám, stěhovat určitě nebudu.
    Co se týče těch chybiček při zálohování, to je asi celkem normální, mě to hlásilo taky několik chyb, ale to je úplně zanedbatelný. Hlavně, že je to nějak zálohované, kdyby to tady opravdu krachlo.S těmi layouty máš asi pravdu. Podle mě taky nejdou přesně na pixely, ale viděla jsem tam blogy, které mají úžasné vychytávky, marně se na to snažím přijít.
    Ty by sis na blogspotu taky poradila a určitě i snáz než já, vždyť ty dovedeš vymyslet neuvěřitelné věci, já tvou tvorbu a všechno sleduju už léta, vždyť tys byla můj grafický guru, však víš a to, cos vždycky vymyslela v nastavení a vůbec, to jsem vždycky čuměla, tak neříkej že jsi nemehlo   
    Na reklamu si můžeš stáhnout AdBlock, aspoň na svém blogu by ses těch reklam zbavila.

    OdpovědětVymazat
  19. Taky jsem si zřídil blog na blogspotu jako pojistku pro případ úplného kolapsu blog.cz. Rozhodl jsem se tam kopírovat nově publikované články a nepřenášet ty staré. Že nový blog nebudou podporovat vyhledávače, je mi jedno, možná to dokonce rovnou vypnu v administraci, protože chci mít blog jen jako rychle zprovoznitelnou zálohu, nikoli jako konkurenci nebo přestupní stanici.

    OdpovědětVymazat
  20. Mluvíš mi z duše. Udělala jsem to úplně stejně a byla jsem mile překvapená, že já technický idiot jsem se na blogspot dokázala poměrně rychle zorientovat. Používám to tam jako skladiště, kopíruju tam staré věci, abych je měla někde uložené, ale doma jsem tady, to se nedá nic dělat.
    Můžeš nakouknout, teď jsem si všimla, že píšu ze Skladiště nikoliv z Domova.

    OdpovědětVymazat
  21. [20]: Aha, tak to je velmi zajímavé řešení. Zatím nový blog na blogspotu odstřihnout od vyhledávání, ale mít ho připravený hotový k ruce. To by znamenalo, že by bylo i docela příhodné poprosit Venuci o přestěhování.
    To je myšlenka dne. Ty nikdy nezklameš. Díky za typ, tohle asi bude moje cesta.
    Snad jen najdu, kde co vypnout, aby byl pro vyhledavače neviditelný.

    OdpovědětVymazat
  22. [22]: A nejsi vylovitelný, mohl by ses duplikovat? [21]: Já jsem už tvůj zbrusu nový blog viděla včera, vyčuchala jsem ho přes Medunčin nový blog a na mém novém jsem si tě už uložila. Jak to tak vidím, za čas se, na tom blogspotu zase všichni sejdeme..   

    OdpovědětVymazat
  23. Musíme vytrvat!! Taky se mi n3chce blog opouštět :(

    OdpovědětVymazat
  24. Konečně někdo, kdo by mi mohl pomoci, mně se blogspot zdá takový neosobní, asi se budu muset s ním víc probrat, např. bych chtěla vědět, jestli tu jde udělat něco jako oblíbené odkazy.

    OdpovědětVymazat
  25. [24]: Duplikovat se odmítám. Ba ani dubléra posílat nebudu. To vlastně bylo i obsahem toho bloklého komentáře. Nezálohuji, až to tu padne, začnu znovu. Neboť celý život je vlastně o nových začátcích.

    OdpovědětVymazat
  26. [25]: Tak snad nám to ještě do konce roku vydrží. Potom to asi buď padne, a nebo to budou muset celé předělat.[26]: V podstatě tam jde vytvořit všechno, co tady na bloku, kromě tedy přesného layoutu na pixely, což tady byl kdysi můj velký koníček. Možná, že by to také šlo, ale to už je nějaký zásah do CSS a to už je na mě moc složité.

    OdpovědětVymazat
  27. [27]: Tak tenhle názor ti snad i závidím. Vždyť zrovinka tys dal do blogu tolik práce, nápadů a originality, že bys to jenom tak smetl? Aby se to dočista ztratilo ze světa? Ani pro sebe bys neudělal zálohu? Už jenom tak,
    z nostalgie?   

    OdpovědětVymazat
  28. To je otázka, která trápí i mě. Taky bych ráda tento problém už konečně vyřešila, ale taky mě to tady nějak stále drží. Přesto si i já hledám náhradu - kdyby náhodou - ale nevím... Blogger je na mě asi moc složitý , ale ze všech možností, mě láká nejvíc. Nevím ale, jestli zrovna já přijdu na to, jak to tam funguje.

    OdpovědětVymazat
  29. Je to boj, to je fakt. Zatím zůstávám. Na blogspotu mám svá dílka. A syn mi otevřel cestu k vlastní, placené, stránce. Tak uvidíme...   

    OdpovědětVymazat
  30. [29]: No, fotky mám ve svém archivu v plné velikosti a pokleslosti jsou také vlastně obrázky v jpg. Chyběly by mi tedy jedině komentáře a technická data...
    Ale ostatně, ruku na srdce, vracíš se sama ke svým starým článkům? Já jen zřídka a myslím, že ani ctihodná obec blogerská tam moc nechodí.

    OdpovědětVymazat
  31. [30]: Určitě přijdeš, jen to zabere trochu toho času. Ale zatím budeme doufat, že nám to tu ještě nějaký ten pátek vydrží.[31]: Stejně je až docela úsměvné, jakou s tím máme starost, vždyť je to jenom nějaká virtualita...viď?

    OdpovědětVymazat
  32. [32]: To máš sice asi docela pravdu, jenomže já mnohdy svoje dílka čítávám a upřímně řečeno se divím, jak jsem kdysi mohla leccos snad ne úplně blbého napsat.
    Jelikož jsem už zažila jedno blogové vyhoření, tak na to asi koukám jinak. Ty jsi studnice originality, ty budeš mít nápady pořád..     

    OdpovědětVymazat
  33. [20]: Mohu poprosit o odkaz na zálohu na blogspot, kdyby to tu šlo úplně do kytek?
    Dávám si dohromady seznam mnou navštěvovaných stránek. Přes Google je to těžko dohledatelné.

    OdpovědětVymazat
  34. [31]: Mohu poprosit o tvůj odkaz na blogspot. Ráda čtu tvé stránky. V případě kolapsu, abys byla dohledatelná. Díky.

    OdpovědětVymazat
  35. [30]: Také s tím zápasím. Základ se podařil. A to jsem celkem vzato počítačový negramota. Tvořím ho s nápovědou: http://www.silvidesign.cz/p/navody-na-blog_11.html

    OdpovědětVymazat
  36. [17]: Já jenom pro jistotu, pokud máš připraveny stránky na blogspotu, prosím o adresu. Máš hezké fotky. Ráda si je prohlížím. Já zůstávám, ale v případě totálního selhání nechci koukat jako vejr.

    OdpovědětVymazat
  37. [7]: Meduňko, řekneš mi svoje stránky na blogspot? Tvoje čtení je lahodné a uklidňující. Ze života, pro potěchu duše. Nerada bych přišla o tvé čtení. Zůstávám, protože se mi tu líbí, ale připravuji na blogspotu záložní zdroj.

    OdpovědětVymazat
  38. [4]: Baruško, sdělíš mi stránky druhého blogu, pokud ho máš na blogspotu? Víš, v případě selhání.

    OdpovědětVymazat
  39. [35]: Už jsem to na několika místech uvedl, tak jestli už jsem ti odpověď psal, omlouvám se za duplicitu: Moje "paraleliště" je na petrvapenik.blogspot.com. Ale nepočítám s tím, že bych tam plošně stěhoval starší věci nebo komentáře. Sloužit to má jen ke dvěma věcem: Abych mohl bez problémů fungovat dál v případě dalšího výpadku a abych se s vybavením nové blogové domácnosti naučil zacházet a uměl si tam aspoň uvařit čaj .

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝