22. 3. 2013

Konečná, vystupovat...


Že všichni dojedeme svým vlakem života na konec naší cesty, to je asi jediná jistota v životě, kterou máme. Nicméně ještě než se dopravíme na konečnou, projedeme spoustu zastávek se spoustou různých spolucestujících. Je zajímavé, že i když člověk celý život jede v tom pomyslném dopravním prostředku, pocity z cestování se velice různí.


Do mého vlaku nyní přistoupil kocour. Pozval ho můj druhorozený syn, jeden z mých současných spolucestujících. Přestupovat do jiného vlaku, který stejně pojede po mé životní trase se mi nechce a tak se snažím s kocourem nějak vyjít. Že teda dělá v kupé bordel, to je nabíledni. Nejsem nějaký extra puntičkář, ale co je moc je moc. Zlá tušení, co jsem měla, se splnila do písmene. To, že někde udělá nějakou tu toaletní nepravost, to mi nějak žíly netrhá, pokud se mi tedy nevytrusní zrovna do boty, ale že jde po morčeti a mých orchidejích, to věru těžko rozdejchávám. Trumbelínek ho úplně fascinuje a Číča ho vydrží pozorovat dlouhé minuty. Jak se stále víc a víc zžívá s naším, teď bych tedy řekla i jeho bytem, je porád smělejší a smělejší. Na Trumbelínka číhá ze všech možných pozic, ze země i z výšky. Ještě že morče není žádný srabík. Sice se asi nenaučí hrát si s Číčou po kočičím, ale prohánějí jeden druhého. Trumbelín nahání Číču, pokud zrovna ten blbec neleze po stropě a nebo světe zboř se, po mých orchidejích.

Ano, tak daleko šla jeho troufalost, přes můj důkladný pohovor o tom, co smí a nesmí. Sice se na mě pozorně díval svýma zelenýma očima, když jsem mu důrazně vysvětlovala, že na orchideje se nesmí ani podívat, ale pravděpodobně si myslel něco jako: "Jenom si žvatlej, já si stejně budu dělat, co budu chtít." Tak, že když jsem ho poprvé načapala šustit ho v mých exotických kráskách, zakamplovala se mi aorta. Chápu, že se mu určitě taky líbí, ale proč se na ně nemůže koukat z dálky, tomu naprosto nerozumím. Leda snad, že by to byl převtělený Mičurin… No, Mičurin Nemičurin, tomu se musí udělat přítrž hned v počátku. Pro začátek jsem u Googlů zjistila, že i na kočky jsou jakési páky na nastavení pravidel. Jak vím, Číča nemá rád vodu, to jsem poznala na vlastní podrásanou kůži, když jsem ho onehdy chtěla vykoupat po našem průjmovém zážitku.

Tak tímto směrem se bude ubírat moje výchova. Do rozprašovače si dám vodu a až poleze na poličku s orchidejemi, pěkně ho postříkám vodou. Taková sadistka budu. Kočky ale mají snad nějaký instinkt na nečestné myšlenky a podlost lidí a tak jsem zatím neměla příležitost vyzkoušet si svůj výchovný prostředek. Buď ho orchideje už přestaly zajímat a nebo číhá na příležitost, až nebudu doma a zapomenu zavřít dveře od mého pokoje, aby si užil bez jakéhokoliv vodního rizika.

Trumbelínek ho ale zajímá pořád a já se smiřuji s myšlenkou, že moje klidné idylické večery u PC jsou definitivně v háji. Přece jenom na ně musím dohlížet i když morče je udatné a celkem nebojácné, ale když před ním přistane odněkud seshora pruhovaný predátor, asi se mu taky podlomí lehce kolena. To se v mžiku rozčílí a začne cvakat zubama. Toť neklamné a mě jasné znamení, že je nasratý na nejvyšší morčecí míru a je připraven kousnout. Číča to tím svým instinktem asi taky poznal a tak se okamžitě zdekuje. Asi tuší, že kousanec od morčete docela bolí.

No a takhle my žijeme, tedy cestujeme vlakem života. Každá zastávka, kdy někdo vystoupí a někdo zase přistoupí, přináší životní změny, které jsou někdy milé, ale někdy také ne a my můžeme protestovat, může se nám to nelíbit, ale to je asi tak všechno….Mňau.

22 komentářů:

  1. Opravdu úsměvný článek Nechtěla bych mít takové dva raubíře pohromadě, to pak nemáš nikdy jistotu, že..

    OdpovědětVymazat
  2. Jednu dobu jsem na tom byla skoro stejně - měli jsme morče, kocoura a psa. Dokud byl kocourek maličký, sedával u morčáka v kleci a zvědavě na něj hleděl, ovšem později jsme museli losovat, který z nich bude muset opustit náš příbytek. Morčák odešel k dceřině kamarádce, neboť jsem odmítala ignorovat kocourovy lovecké výpady a měla jsem obavy, že morče vezme za své. U mé babičky kočka jednou zakousla nemocného králíčka, kterého jsme nechali proběhnout na trávě - prostě na něj nejdřív jen koukala a najednou hop a bylo po králíčkovi. Holt lovecký pud je lovecký pud, to nepředěláme.

    OdpovědětVymazat
  3. Asi si pamatujes na me clanky o Amalce. Mam tedy pro tve rozhorceni plne pochopeni! Bojuvkam i usmirovani zdar

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Upřimně doufám, že to tak daleko nedojde...    a taky věřím, že kocouři myši neloví, to spíš kočky, tak, že snad nám Trumbelína neuloví..[2]: Já taky nechtěla a stejně se to stalo..[3]: No to víš, že si pamatuju, taky jsem si vzpomněla, jaké jsem ti psala škodolibé komenty, asi se mi to nějak vrátilo, nebo co...    [4]:   

    OdpovědětVymazat
  5. Kocouři myši loví Vsaď na to, že morče není myš, že kocour má alespoň zbytkovou inteligenci a hlavně na rozprašovač. Jak blbě koukne na morče, polej ho.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak první bod, pochvala zase za krásný kabátek. Druhý bod, naše kočky šíleně milují výhled z okna ovšem nějak jim při tom nevadí přítomnost MÝCH orchidejí protože s tím se vypořádaly velice rychle, prostě je shodí dolů. A voda mi je houby pletná, páč si právě jako ten synův počkají ažu toho nejsem. Morče nemáme, ale máme da papouchy které pouštím z klece. A to je pro kočky ohromné lákadlo. Ovšem zvláštní věc, papouchg na rozdíl od nás na ně neútočí, neseká po nich zobákem a jen číhá. A kočky, zřejmě při pohledu na jeho velký zobák tuší co by tak asi mohlo následovat. Takže se mi občas naskytne pohled na papoucha sedícího na polštářích na sedačce a kocoura který ho packou nesměle hladí po zádech....myslím že o morče nemusíš mít strach, jeho velikost už překračuje velikost obyklé kočičí kořisti. A když se ještě k tomu umí naštvat Číča brzy pochopí že tohle prostě k jídlu není.....

    OdpovědětVymazat
  7. Báječný a úsměvný příběh a i nádherný nový kabátek . V první chvíli jsem si myslela, že jsem zabloudila jinam, když jsem chtěla jít k tobě na návštěvu.
    Náš westík, teda westička naše čtyři morčata úplně toleruje, jen jim občas z bedýnky ukradne mrkev,jablíčko, nebo tvrdý rohlík , ale na náš nový přírůstek agamu koukala trošku nedůvěřivě. Budeme je muset ještě seznamovat.

    OdpovědětVymazat
  8. [6]: Díky[7]: No, ty umíš teda potěšit, já myslela, že kocouři jsou lenochové a nechají se živit. Blbě on na něj čumí porád, snad se nějak srovnají..Rozprašovač je moje a Trumblelínovo naděje.   [8]: Trochu jsem zase layovala, porád přicházím na nové a nové možnosti a nápady.
    Já už z těch dvou blbů mám nervy nadranc,se psem to byla hotová idyla, tenhle pruhatej magor mi ještě dá zabrat.
    Ale když se ke mě přišmajchluje, moje negace proti němu se jaksi rozpouštějí   [9]: My když jsme ještě měli psíka, tak s morčetem byli nerozlučná dvojka. Ale tohle je úplně něco jinýho a mě neznámýho. Já jsem nikdy doma kočku neměla, ale chápu, že všechno je jednou poprvé...   

    OdpovědětVymazat
  9. Taky se tu u nás za tu dobu vystřídalo už dost druhů zvířat,ale nejvěrnější jsme zůstali psům.Teď máme něměckého ovčáka a taky jsme si s ním užili než pochopil,co smí a nesmí Jo s kočkama je to horší

    OdpovědětVymazat
  10. Byl bych velmi obezřetný. Náš kocour dokázal lovit i potkany, kteří s ním byli velikostí skoro srovnatelní, a byl na to patřičně hrdý.

    OdpovědětVymazat
  11. Milé čtení o nemilých zážitcích
    Nový vzhled je moc hezký

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: Já mám asi taky nejraději psy..asi potřebuju tu otrockou duši, aby mě v rodině alespoň někdo poslouchal..   [12]: To byl ale určitě kocour venkovní a ne domácí, že jo?[13]: Snad se to usadí a díky za pochvalu...

    OdpovědětVymazat
  13. Chudák tvoje aorta, na tu dávej bacha a opatruj ji jako oko v hlavě, orchideje i Trumbelínka !

    OdpovědětVymazat
  14. Jak to tak čtu,tak jedete právě v Intercity Express.Ale zvyknete si. Přeji hodně síly.

    OdpovědětVymazat
  15. Moc krásné čtení o nesnázích s novým cestujícím. Vzpomínám na své nebohé muškáty, které jsem si velmi neuváženě umístila na parapet v kuchyni. Když jsem počtvrté vysávala hlínu z radiátoru a pokoušela se zachránit olámané mrzáčky, vzdala jsem to. Muškáty letěly na kompost a kočkám už nic nebrání ve výhledu. Ovšem orchidejí by mně bylo líto. Snad zabere vodoléčba.
    Držím palce a přeju pevné nervy.   

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: Aorta má i Trumbelínkova již lehounce falíruje. Kocour je v naprosté pohodě..[16]: Chci vystoupit.. [17]: Zrovna teď mě s hrůzou došlo, že jsem nezavřela dveře dělící kocoura od morčete a orchií. Bůh nám buď všem milostiv. Ironie osudu byla, že v noci na pátek mě morče uteklo neznámo kam po bytě a já se bála kocoura někam zavřít, abych je nezavřela spolu. Celou noc jsem spala s obavou, jestli Trumbelu ještě někdy uvidím. Ráno se přibatolil na rozdíl ode mě hezky vyspinkaný.

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj, Alenko, Ty dovedeš člověka pobavit! Kdypak si najdeš chvilku pro svou skupinu? J.

    OdpovědětVymazat
  18. Tak jsem se zase při čtení culila na ten PC . Moc pěkný. Ale musím se připojit ke komentáři Jany K - koukej se zas někdy přijít vyvenčit. Sice se tvý články moc hezky čtou, ale raději ty příhody slyším naživo. Doufejme, že se teď již oteplí a se změnou času začneme chodit na Hádek. Takže přijď mezi nás!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  19. [19]:[20]:    To je jasný, přece se neomezím kontaktem s váma jenom přes net..To neeeeeeeeeeeee, ale jsem ráda, že mi chodíte číst. Přijdu už brzo, měla jsem teď nějaký starosti... večer vypovím...

    OdpovědětVymazat
  20. Alenko opět úžasný a neboj číča si na Trumbelína nedovolí to ba bylo veliké sousto a navíc určitě si uvědomuje co by následovalo.♥♥♥     

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝