7. 3. 2013

Neživ depresi pránou


Muži chodí svoje depky řešit do hospody. Já je chodím řešit do lesa. S mými věrnými čtyřmi kamarádkami, se kterými hromadně venčíme každý večer pejsky. Poměr pejsků a majitelek se během těch společných deseti let mnohokrát změnil, někteří pejskové odešli do psího ráje, někteří byli nahrazeni jinými pejsky a někteří ne a tak se nezřídkakdy stane, že jednoho pejska jdeme vyvenčit 3 ženský. Vlastně bych to mohla podat tak, že se chodíme venčit nás 5 věrných a pejskové nás doprovázejí. Nyní je poměr 5 venčitelek na 3 pejsky. Jako skupina máme už svoji tradici a jsme celkem v místě našeho bydliště všeobecně známé. Že tam semeleme všechno, je naprosto nabíledni. I ty naše depky.

Jako třeba včera. Byly jsme čtyři s peskem Ivany a Jany. Alena přišla s informací, že existují lidé, kteří vůbec nejedí, jenom pijí a jsou živi jenom z prány. Když my, ostatní neznalé venčitelky jsme ji podrobily křížovému výslechu, co to je prána a dozvěděly se o co kráčí. Prána je tedy energie procházející vším a dodává tělu sílu, kterou potřebuje pro svou existenci, aniž by musel člověk jíst. Prý existují lidé, kteří po mnoho let nic nepozřeli, hlásala Alena. Ivana logicky zareagovala otázkou, proč teda umírali lidi v koncentrácích na hlad a proč to neaplikují v Africe, kde je hladomor. Kdyby žili z prány, nemuseli by umírat hladem, vyzněl logický závěr.

Skupinově jsme tedy přišly k přesvědčení, jak by bylo krásné, kdyby nikdo nechtěl jíst, kdyby všichni žili jenom z prány. Kdysi jsem slyšela heslo "Kurz sraní bez žraní". Možná to bylo ono, jenom se to jinak jmenovalo, ale to nevím přesně. To by byla krása. Jenomže já, protože jsem největší šťoural ze skupiny, jak mi říká neustále Alena, jsem v tom chtěla mít úplně jasno a tak jsem vyslovila podezření, že kdyby v Africe žili všichni z prány, tak že na nás žádná nezbyde a budeme mít hlad. Skupina propadla depresi. Ano, tak nějak by to bylo. Co když tý prány není dost a museli bychom si jí třeba za velké peníze kupovat. Co když by nám jí v tý Africe všechnu vypotřebovali a na nás by nezbylo. A nebo kdyby si jí z největší části nějakým způsobem nashromáždili politici.

Deprese se neustále prohlubovala. Už jsme si nepřišly jako objevitelky nového stylu života, díky jemuž jsem já na malou chvíli propadla iluzi, jak se hezky po práně zhubnu, ale začaly jsme se bát o svůj život. Co kdyby se prána na nás nedostala. A tak jsme se rozhodly mlčet. V těžké depresi jsme se rozcházely do svých domovů.

Já jsem slib mlčenlivosti ale trošku porušila, protože sice o práně nebudu s nikým mluvit, budu jako hrob, ale tak nějak to musím napsat, jelikož je to silnější než já a budu doufat, že na můj blog nikdo z Afriky, ani z politiků nechodí. Odpusťte mi kamarádky Ivano Aleno a Jano.

23 komentářů:

  1. Více než článek mě okamžitě zaujal ten úžasný design!:)

    OdpovědětVymazat
  2. po přečtení tohoto článku už rozhodně depresi nemám.

    OdpovědětVymazat
  3. Měli bychom tedy období prány i bezprání .

    OdpovědětVymazat
  4. Jak jsou psí procházky užitečnéů! Vždyť navozují tak ušlechtilé myšlenky. Vlastně byste to měly, holky, patentovat!
    Ale vzpomínám si na jednoho človíčka, který prý opravdu nic nejedl, nic nepil, byl zkoumán asi po celý měsíc a přesto vesele žil, nikdo nechápe jak.
    Že by prána?
    Zlatá brána do nové dimenze?   

    OdpovědětVymazat
  5. Také jsem se nejdřív zaradovala. Už dávno říkám, že by se měly vymyslet nějaké granule pro lidi, jsou tím živi psi, kočky i králíci, tak proč by nemohli i lidé. V čase oběda každému nasypat do misky, k tomu sklenku vody a je uvařeno! Ovšem prána se mi zdá ještě lepší řešení, protože by nebylo potřeba ani minimum nádobí. Ale teď vidím, že to taky není jen tak, ani prány určitě není nevyčerpatelné množství.
    Nemusíš se bát nikomu z Afriky ani z politických kruhů o tom neřeknu.
    Prímovej článek! Kurz sr...bez žraní mě dostal.   

    OdpovědětVymazat
  6. [2]: To je dobře, ne? Depresí proti depresi [3]:      Bezprání není ale možné, museli bychom porád kupovat nové oblečení, abychom nechodili špinaví a ještě navíc hladoví... [4]: Vendy, to neprojde, ale myšlenka je to skvostná.. [5]: No ale ty granule pro lidi je pěknej nápad, aspoň třeba do tý Afriky, že jo, ale pro naše politiky asi moc ne...     

    OdpovědětVymazat
  7. Ach, myšlenka, že Medvěd bude živ jen pránou, mě naprosto nadchla. Teď to ještě nějak rozumně zrealizovat. Trochu se obávám, že nebude mít moc pochopení a bude se tvrdě dožadovat svého oblíbeného papání. Začínám se propadat do těžké deprese

    OdpovědětVymazat
  8. O práně jsem slyšela, ale moc tomu nevěřím. Možná ale existují lidi, kteří dokážou nějak tu energii čerpat ze vzduchu a ze slunce. Věřím tomu, že kdyby to bylo tak snadné, našla by se spousta kšeftařů s pránou.
    Ty procházky do lesa s pejsky jsou samy o sobě antidepresivní. Jak je vidět, probíraná témata jsou zajímavá.

    OdpovědětVymazat
  9. [7]:: Až mu budeš vysvětlovat, že bude odteď živen pránou, nezmiňuj se o mě, anoooooooo?   [8]:: Je pravda, že spousta dějů je opravdu možná, vždyť mi vlastně nevíme zdaleka nic..
    Máš pravdu, naše psí skupina je naprosto antidepresivní..   

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Pokusím se nevykecat svůj zdroj inspirace
    Psi prý pomáhají při léčbě deprese. Mám ale malý problém - naše Kačena ve mně vyvolává hluboké zoufalství, kdykoliv začnu sčítat škody, které přes noc napáchá na zahradě a na dvoře. Nejnovější hit - totálně zlikvidovala všechny pivoňky, které se pomalu začínaly probouzet po zimě. Místo nich jsem ráno našla hluboké nory. Mohla bych do nich vysadit vzrostlé duby.

    OdpovědětVymazat
  11. Vzrostlé duby není efektní sázet, dospělé stromy se prý špatně přesazují. Kačena toho pro tebe dělá mnoho, učí tě odpoutávat se od materiálna. Podobný problém budu řešit co nevidět také. Pravděpodobně máme na stravu a byt nového nájemníka     

    OdpovědětVymazat
  12. Ježíši, mě se tak třese noťas na břiše, že ani skoro nevidím, co píšu . Takhle jsem se dlouho nenasmála, díky ti za skvělý článek!

    OdpovědětVymazat
  13. Nemělas mi o tom článku říkat. A že by fakt byla ta myšlenka o hladovějících v Africe moje? Řekla bych, že mě spíš napadlo, proč se kvůli nějaké prámě vzdávat jídla (když tak ráda jím). A ještě vím, že jsme se pak svým hodně vtipným poznámkám řehtaly hodně nahlas, procházejíc se s Leryčkem a Rézinkou temným jinak tichým lesem Ivana

    OdpovědětVymazat
  14. [12]: Já bych řekla, že nemáš za co, já se taky pobaila, když jsem ho psala...[13]: Já vím, že jsem to neměla vykecat. Myšlenka na Afriku byla možná moje, uznávám, no a že jsem zaměnila řehtání za depku, to básník smí...nakonec musela jsem ctít téma týdne a to byla deprese..chápej [14]: S hranolkama a tatarkou   

    OdpovědětVymazat
  15. Tak jsem si zapřemýšlela nad pránou. Jako materialista jsem přemýšlela nad zákonem zachování energie. Když se někdo živí pránou, tedy energií, musí někde ubývat. Neubývá lidem, kteří se živí klasicky?
    Jako milovníka sci-fi mě napadly bytosti, velice často se vyskytující ve si-fi, které ze živí tím, že vycucávají životní energii z obyčejných smrtelníků.
    Je otázka, zda by se pránovci nepřeměnili v tyto ne zrovna roztomilé bytosti...
    Teď se ve mě projevil věčný pochybovač...

    OdpovědětVymazat
  16. [16]: V tomto komentáři tuším inspiraci na novou povídku...
    V každém případě netuším, jak to s tou pránou vlastně je, myslím ale, že by se dala definovat jako životodárná energie procházející celým stvořením. Tak bych tak nějak řekla, že je věčná...   

    OdpovědětVymazat
  17. Ještě, že se máme, viď J.

    OdpovědětVymazat
  18. Moje kolegyně jezdila léta k léčitelce, která celou skupinu pozvaných lidí "dopovala" pránou. Vesmírnou životodárnou energií. Kolegyně se vždy vracela zregenerovaná.
    Věřím, že se z toho dá žít, ale jak už někdo psal: když já tak miluji jídlo

    OdpovědětVymazat
  19. [18]: Joooo To joo [19]: Prostě je mnoho  věcí mezi nebem a zemí...

    OdpovědětVymazat
  20. [10]: Snad to nejsou pivoňky, které jsem si tudlevá od tebe stahovala? To by byla vážně škoda...

    OdpovědětVymazat
  21. [21]: Vendy, ode mne jsi pivoňky nestahovala Jediné, co jsem zatím vyfotila, byly petrklíče.
    No a letos pivoňky mít nebudu. Ale mám krásné krátery, kdyby měl někdo zájem

    OdpovědětVymazat
  22. [21]:No, oni jí zase vyrostou, za čas, když je pěkně zasadí... ne?[22]: Ale zase si je vyfotila krásně, teda ty petrklíče, já je viděla, možná, kdybys umělecky zvěčnila i ty krátery a dala jim  zajímavý název, kdo ví...   

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝