1. 4. 2013

Extravagantní švihák


Snad to o sobě tušil, či dokonce věděl, ale stačilo udělat ten správný kukuč a všechny dveře se mu otevíraly takřka samy. Do obývacích pokojů, ložnic ba i koupelen.Jeho víra v sebe byla neochvějná a sebevědomí z toho vyplývající ještě nikdy neutrpělo žádnou vážnější újmu na jeho hravé duši. Stalo se mu sice pár drobných nepříjemností v jeho mladém životě, ale nic takového, co by ho hluboce poznamenalo.

Nerad sice vzpomíná na dva šílence, co ho chtěli z nějakého neznámého důvodu snad utopit, ale nandal jim to tak, že na to dlouho nezapomenou. Prosazovat svou vůli to uměl opravdu báječně. Snad to patřilo do jeho genetické výbavy, zděděné po předcích, snad zde sehrával fakt i kouzla jeho osobnosti, v každém případě dříve, či později docílil vytyčených cílů. Jako nyní. Zabydlel se v jednom pánském pokoji s nějakým klukem, který se do něj zamiloval na první pohled. Na to ostatně byl zvyklý, v jeho očích nic neobvyklého. Hned na začátku budoucího soužití si vynucoval nastavení svých pravidel, aby bylo zcela jasné, kdo je v pokojíku pánem, a kdo pouze hostem.

Kluk se sice bránil, snažil se neustupovat od svých zajetých zvyků, ale časem pochopil, že soužití s výstřední bytostí stojí nějaké ty oběti. Zejména, když ona výstřední bytost dávala jasně najevo, co je jí po vůli a co ne. A tak onen švihák na onom poli dosáhl své první vítězství a jak se dobývat další strategické kvóty.

Jak si postupem času rekognoskoval terén, zjistil ke své nelibosti, že v sousedním pokoji přebývá podivné stvoření, zřejmě též mužského pohlaví. Za svůj mladý život tak podivně neurčitého tvora ještě nikdy neviděl. Nejprve ho pozoroval s nedůvěrou v jeho krásně zelených očích a čekal, co onen tvor na to. Jeho suverenita a sebevědomí bylo lehounce narušeno, protože zrzavý podivín si ho prostě nevšímal. To bylo něco neočekávaného. "Třeba špatně vidí," napadlo ho možné vysvětlení.

Nestál tak ani o jeho přátelství, ale nesnesl, když ho někdo ignoroval, jeho, ješitného krasavce. Co na tom, že když on sám nemá zájem o jakési projevy náklonnosti, dělá to samé. Ale to ještě neznamená, že si to může dovolit někdo k němu..To by se na to podíval a pěkně zblízka. Šel tedy blíž, doufajíc, že ho zrzoun konečně zaregistruje a přinejmenším padne do mdlob a nebo se nechá pomuchovat podle jeho zvyku. Zrzoun nehnul ani brvou. Něco rochal ve svém apartmá a jeho snad ani nezaregistroval. To byla jasná provokace. Nezbylo nic jiného, než počkat, jestli si ho ten slepý mameluk vůbec všimne. Trpělivě číhal a pozoroval toho podivína.

Najednou ale podivín s nepředpokládanou rychlostí vystřelil a přímo proti němu. Fuj, to byl ale úlek. Reflexivně volil rychlý úprk. Jenže on se tak snadno nevzdá. Zkusí to znovu. Pomalu se vkradl zpět do zrzounovo místnosti. Tentokrát by ve střehu. Přece si to nenechá nandat od stvoření, které je menší než on. Myšlenka vpravdě velkohubá. Jakmile se podivín proti němu opět radostně rozeběhl, on, krasavec, nevěda proč, raději opět vyklidil pole. A ten kluk, co s ním bydlí se mu smál a pokřikoval na něj:" Číčo, ty vole, nech ho na pokoji,to je mámy miláček."

"No co je mě ale do toho, že ano, miláček nemiláček, nakonec i ta máma mi bude za chvilku zobat z ruky, o to už se postarám," slibovaly jeho oči. A tak jako ve svém životě si doposud poradil se vším, poradil si i s mámou, které, když se dostal na klín, byla bez sebe a hladila ho jako zběsilá. To on rád a tak jí dával najevo svou přízeň jeho hlasitými projevy. Jen ten zrzoun mu nešel z palice. Nechápal, že když proti němu vyrazí, začne na něj padat voda. A vodu tu on nemá rád.

A tak si ho prozatím přestal všímat, přece je tam místa dost, nebude kvůli mamelukovi věčně mokrý a nakonec se s ním nemusí vůbec bavit, ne?

23 komentářů:

  1. To je geniální Opravdu překvapivá pointa, krásně napsáno. Máš milý blog. (Pro vysvětlení... jsem tu poprvé...)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to mě nějak došlo hned že to je o tom vašem novém přírůstku, ale je to skvělé....jo kočky si nás omotají kolem prstu okamžitě

    OdpovědětVymazat
  3. karlaprazakova1. dubna 2013 v 14:56

    Koukám, že divočina pokračuje . Sprška zabírá, nebo je drsňák? Trumbelínek je hrdina , a co orchidejky, přežívají?
    Pěkné Velikonoce

    OdpovědětVymazat
  4. karlaprazakova1. dubna 2013 v 14:59

    Další pěkný příběh

    OdpovědětVymazat
  5. [1]:Díky, tak snad tu nejsi naposledy...     [2]: Teď třeba spokojeně chrní na mojí posteli a v noci si mi lehl na nohy. [3]:[4]: Vodoléčka asi celkem funguje, mám tady neustále vodu v injekční stříkačce a když vystartuje po Trumbelovi, dostane zásah a slyší slovo NE. Já se tvářím úplně nevinně, tak si ke mě vždycky přijde postěžovat, jak to, že na něj teče voda a já si připadám jako jidáš hihihihi, ale myslím, že to zabírá.. Snažím se mu vytvořit spoj na slovo NE..

    OdpovědětVymazat
  6. Těší mě, že Trumbelínek je stále v pořádku. Vodní "dělo" funguje, Číča si už nejspíš dal říct:)
    Věřím, že si o jejich soužití ještě počtu...a moc ráda:)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkný blog :)Koukni na http://www.kupi.cz/?u=ahbh2
    Zde můžeš získat poukázky v hodnotě až 1000 Kč do Tesca :)
    Registrovat se můžeš zde: http://www.kupi.cz/?u=ahbh2

    OdpovědětVymazat
  8. Tak doufám, že sžívání extravagantního šviháka se Zrzounem bude probíhat nadále podle tvé režie. Vodoléčba se jeví jako celkem vhodný prostředek k zahnání kocouřích přirozených choutek a Číča je určitě dost inteligentní na to, aby pochopil. Těším se na další příhody "Toma a Jerryho".

    OdpovědětVymazat
  9. " Kamna mi vůbec netáhnou !"
    ... muž tepláky hbitě natáhnul
    a .. šup !  je u paty komína  !" Ano! ten komín nedýmá ! "
    ( výkřik  Affonsse  Pyndyioura )..." Čím bych jej kurwa však prošťoural ??"" Použij k tomu kocoura !!! "( slyšet je Frantischka  Dobrottu )Muž bleskově seskočil ku plotu
    a popadl kocoura za ocas !
    Oháňku přivázal na provaz
    a dívá se :  " Kdeť ňáké závaží ?? "Palice stojí v zápraží !Doveda odstranil násadu ....." Palici přiváži od zadu ?
    ... nikoliv ! dám jí zakocoura !"Muž učinil toto  a zběsile šťourá !!Již lítají  popel a saze !" Tohleto přijde ti draze !"
    řve dole  Vladyslaf  Yarolym !
    ... již leze za mužem na komín !A oba již rvou se na střeše !!Uteče kocour ??  uteče ?Utek i s palicí - závažím !
    Jdoucí  lidi tím poráží ....
    nohy podrazil  Rudolffu  Wolku,
    ... pak s učitelkou jdoucí  mateřskou školku !Dav lidí se ku domu mačká
    na střeše dál trvá rvačka !

    OdpovědětVymazat
  10. [6]:On ten malý blbeček za tím kocourem leze sám, na dnešek se večer zase vytratil a přebývá s kocourem po tmě v jedný místnosti. Tam objevil kočičí granule a to je konečná, bude tam prostě chodit hodovat.   [8]: Voda je fakt dobrý prostředek k ochlazení vášní a zdá se, že situace se stabilizuje... [9]:    Tak tohle jsem viděla úplně v barvách   

    OdpovědětVymazat
  11. Skotské střiky byly osvědčené už hodně dávno. Takže pokračuješ v tradici

    OdpovědětVymazat
  12. Ahojky,tak opět krásná povídka jak číča s Trumbelínem rádi se mají,je to skvělé a s tou vodou jsi to vyřešila suprově.Tady se člověk pobaví a zasměje.Tak držím pěsti Trumbelinkovi ať to zvládne a tobě pevné nervy     
    Jinak náš Doneček zvládl vše co zvládnout měl,sice ještě špatně vstává,ale to je spíš dané dlažbou a plovoučkou,ono se mu to klouže,ale teď dostal kobereček,tak je to trošku lepší,ale on ho trouba nemá rád a stále lehá vedle.Ale snad pochopí že to je pro jeho dobro.Prášky má brát ještě 14dní a pak se uvidí,jak to zvládne úplně sám,ale on je silný tak určitě ano.Tak a ty se čiň ať mám zas co číst       

    OdpovědětVymazat
  13. Číčo, ty vole... Já nemůžu
    Další skvělé zvířecí povídání, díky! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Krásné čtení, moc se mi to líbilo. Taky jsem ráda, že je Trumbelínek stále živ a voda zabírá.

    OdpovědětVymazat
  15. [11]: Jo, tradice je dobré zachovávat...[12]: Snad to bude dobré, Číča má porád plný bříško, tak snad lovit nebude, on má tolik jiný práce s údržbou kožíšku a chrněním, Trumbel ho pomalu, ale jistě snad přestává zajímat. Jsem ráda, že tvýmu pejskovi je líp, pomalu se z toho vyhrabe... [13]: To víš, mladá generace je ve znamení vole sem, vole tam..     [14]: Trumbelínek je prostě hrabrý hrdina, kašlající na predátory...a voda, jedinečný výchovný prostředek, jenom z toho mám trošku špatné svědomí, páč Číču ani nenapadne, že v tom mám prsty já a chodí se ke mě mazlit...Kdyby jenom tušil, nikdy by nepřišel..   

    OdpovědětVymazat
  16. Já bych volila rozprašovač,než bych tu injekční stříkačku našla,bylo by po Trumbelínkovi.

    OdpovědětVymazat
  17. Koukám, že si se zvířátky užíváte celá rodina
    Jo, bez nich by bylo jaksi smutno

    OdpovědětVymazat
  18. Stříkačka je lepšejší, protože líp se s ní zaměřuje     [17]: To jo, kolem mě jsou porád nějaký zvířata, nevím, jestli bych bez nich uměla žít...

    OdpovědětVymazat
  19. Tedááá... já si myslela, že někde bude háček, a ono jo!
    Výstřední povídka, povedla se!

    OdpovědětVymazat
  20. Ten tvůj Trumbelínek má tolik srdnatosti jako čuník v následujícím videu proto lvici
    http://www.youtube.com/watch?v=cHrWx9qgRvk

    OdpovědětVymazat
  21. Tak to bylo napínavé. Sympatie mají oba, nevím komu víc držím palce. :)

    OdpovědětVymazat
  22. [19]: Výstřední osobnosti si zaslouží výstřední povídání...   [20]: Tak jsem se s chutí podívala a tos opravdu trefil naprosto přesně. Morčata jsou prakticky guinejská prasátka a lvi jsou taky kočky ... Pěkné fakt...     [21]: Buď spravedlivá a dej to 50 na 50.     

    OdpovědětVymazat
  23. Ale musím připustit, že Trumbelínek je rád, i za cenu menších ústrků, že zase po zemi běhá nějaký čtyřnohý chlupatý tvor...   

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝