15. 8. 2013

Život s kocourem, anobrž dobří holubi se vracejí.


Po mnoha dramatických nocích, kdy náš kocour Číča ve dne terorizoval morče Trumbelínka a v noci nás, rozhodla jsem se láskyplně ho vnutit kamarádce na vesnici. Jeho noční řvaní a běsy, při kterých lidská bytost prostě nedokázala spát, nešly vydržet bez psychické újmy a na zdraví všech zúčastněných.



Majitelku jeho budoucího domova znám mnoho let, ale navzdory tomu jsem jí musela celkem dost přesvědčovat, aby projevila patřičné nadšení z toho, že se stane držitelkou v pořadí již druhého kocoura. Protože je to bytost ale velmi vlídná a dobře viděla, že jsem ve stavu, kdy další přítomnost našeho Č íči by mohla být vstupenkou na psychiatrickou kliniku nejen pro mě, uvolila se a kývla.
Za to jí patří můj nehynoucí dík. Abych učinila úlitbu svému svědomí, nabídla jsem jí, že v případě problémů, které by mohly nastat z prostého faktu, že se dva nevykastrovaní kocouři (její a náš) na jednom dvorku nemusí nutně stát přáteli, jsem jí slíbila, že bych našeho kocourka eventuálně nechala kastrovat.

Srdceryvně jsem se tedy rozloučila s Číčou, slzu jsem uronila, mnoho štěstí v jeho novém domově mu popřála a zbaběle ujela.
S napětím jsem čekala zprávy z bojiště... Že bych věřila, že všechno bude probíhat hladce a splavně, to tedy ani omylem. Milena mi sice nedrásala moje poněkud pocuchané nervy zprávami: "Už se zase porvali", ale decentně mi informace podávala asi v tom stylu, že Číča má jednu půlku zahrady a její Máca druhou a co se stane, když se náhodou potkají na neutrální půdě nijak nerozváděla. Poté, co jí Číča svým osobitým odérem označkoval koberec v ložnici, projevila přání, abych splnila svůj slib a v zájmu lepších kocouřích vztahů, Číču nechala vykastrovat.

Zařídila jsem na veterinární klinice termín a po uplynutí několika dnů jsem jela pro Číču, abych dostála svému slibu.
Věci v jeho novém bydlišti se ovšem nevyvíjeli nejlépe a tak se Číča, ještě před veterinárním zákrokem stačil velice zuřivě porvat ne se svým domácím konkurentem, nýbrž s kocourem cizím přespolním, který si dovolil vlézt na Číčou znárodněnou polovinu zahrady. Jak dopadl onen neznámý hrubián mi není známo, je mi však známo, jak dopadl Číča. Když jsem onen den určený pro kastraci pro něj přijela, měl obrovský abces velikosti tenisového míčku na zadní pacce. Na vetklinice z něj udělali kastráta a zároveň mu rozřízli onen abces a proložili mnoha dreny.

Na závěr všeho tohohle jeho kočičího utrpení mu nasadili na krk trychtýř z umělé hmoty s informací, že tato ochrana je nutná, jinak by si prý vykousal přišité dreny. Srdce mi nad ním usedalo lítostí, když jsem ho vezla z kliniky omámeného narkozou a zuboženého s čouhajícími dreny na vyholené kůži. Takhle ho přeci nemůžu hodit Mileně na krk. Vezmu ho k nám, než se mu to všechno zahojí a potom.... potom se uvidí.
Jak jsem řekla, tak jsem udělala. Je zajímavé, že v tomto směru v naší rodině myslíme všichni po stejné linii. Bylo čím dál víc pravděpodobnější, že si Číču již nadobro necháme. Byl tak nešťastný a bezbranný v té lampičce kolem hlavy. Jeho ďáblovství z něj naprosto vyprchalo a všichni jsme k němu cítili upřímnou lásku. První den se motal ode zdi ke zdi, narážel do nábytku a pohled na něj byl žalostný. Je to ale kočka a jak se říká, ty mají alespoň 9 životů. Každý den se situace zlepšovala, Číča opět nabíral jistotu ve svých skocích a když jsme nechali po čtyřech dnech odstranit dreny, začal se uzdravovat přímo zázračně. To už měl ten hajzlík jistotu, že u nás zůstane napořád. Tajně jsme totiž všichni zadoufali, ( kromě našeho morčete Trumbelínka, protože ten prostě ví své), že kastrací se snad jeho divoký temperament zklidní.Nyní, když je uzdravený a v plné formě, s kožíškem už opět hedvábně celistvým, sice v noci nevydává zvuky hlasitosti sbíječky, ale porád se snaží vést čilý noční společenský život. Smutné na tom je, že jako partnera pro noční hrátky si tentokrát vybral mě a morče Trumbelku. Já takové konání nemilosrdně utnu tím, že Číču vyženu jinam a pečlivě za ním zavřu dveře, ovšem tyto praktické finesy ovládám jen já a ne těžce zkoušený Trumbelínek.

Ale o tom zase až někdy příště...

17 komentářů:

  1. Nemohlo to rozhodně dopadnout jinak

    OdpovědětVymazat
  2. Zvláštní, naše kočky, a že už jich byla dlouhá řádka a hlavně kocourů nikdy takhle nevyváděli. A to byli krom těch dvou posledních maiňáků všechno přišedší ztracné existence. Ba co víc z divokého, kousavého a sekavého stvoření byl během týdne mazlivý mílius i bez toho, že bychom ho nějak vychovávali....zřejmě vytušili že prostě u nás budou rovnocenými členy domácnosti a proto se chovali slušně aby nebyli zase vyhozeni do nejistoty toulavého života.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: No kdoví, co nás ještě s Číčou všechno čeká... [2]: Já celkem začínám plně chápat, proč byl zřejmě Číča vyhostěn, než jsme měli my to zářivé potěšení, aby s námi sdílel naše komůrky. On je fakt malej ďáblík a vypadá jako malý rys. Chybí mu jenom ty střapečky na uších. Má děsně dlouhý nohy. Mazlík to je ale veliký, to je pravda, přišmajchlovat to se umí parádně. A nikdy mi nedrápl, ani po mě nesekl, pouze při prvotním koupání...   

    OdpovědětVymazat
  4. Živě si ho dovedu představit. Musel být na něj žalostný pohled. O to víc se člověk potěší, když v jeho očích uvidí záblesk rošťáctví. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Náš kocour sice přestal po kastraci v noci, ale i ve dne řvát (lépe řečeno skučet), ale na vzteklosti mu to neubralo. V prvních dnech nám ho také bylo líto, byl chudák jak tělo bez duše. Nic nechápal. Ale už není mazlicí jako dřív.

    OdpovědětVymazat
  6. Číčovi fandím .
    Navíc mám doma koucourka a ten se jmenuje Pan Šíša, tak by mě zajímalo, jestli nejsou příbuzní .

    OdpovědětVymazat
  7. Držím palečky Číčovi, morčeti i tobě. život je někdy boj.Moje maminka má starého kastráta, je mu 13 let, už je starý a lenivý. Ale k ránu také je divoký.

    OdpovědětVymazat
  8. [4]: Teď už má Číča ty záblesky chronický   [5]: Je to asi jako s lidmi. Každý kocour je taky jiná osobnost.[6]: Pan Šíša a pan Číča že by byli příbuzní? Zkusím se Číči zeptat.   [7]: O divokosti kocourů už vím taky svoje...   

    OdpovědětVymazat
  9. Také trpím při pohledu na ochromené zvířátko a taky jim vždycky skočím na špek

    OdpovědětVymazat
  10. S kocoury jsou zkrátka potíže a Číča musí být pořádný rošťák. Nasmála jsem se, ale soucítím s tebou. Nám přibyl další strávník, někdo nám zřejmě hodil do zahrady kotě. Jelikož je želvovinového zbarvení a jak jsme vyčetli toto zbarvení dědí jen holky, čeká nás taky  během několika měsíců kastrace.
    Zdravím Číču a přeju pevné nervy.

    OdpovědětVymazat
  11. I když je to trochu kruté, tak se taky přikláním ke kastraci. Mám dvě kočky a ta jedna z nich se jako na potvoru mrouskala každý měsíc. Tudíž jsem tři týdny v každém měsíci z těch úděsných zvuků nespal.
    Druhá kočka sice mrouskala potichu, ale když jsem zrovna byl na chatě a chytlo jí to, tak vždycky na několk dnů zmizela. A já jsem potom musel odkládat odjezd, než se zase objevila. Tudíž už je taky vykastrovaná.

    OdpovědětVymazat
  12. Buď ráda, že se Číča nenaučil otevírat dveře - náš Filip to zvládá dokonale, a tak jsme museli vymyslet složitý systém zamykání před jeho nočními nájezdy. Ovšem mohu tě uklidnit, že zhruba po deseti letech nočního jekotu a zběsilého skákání na zamčené dveře se už kocourek zklidnil a teď mě jeho sladký hlásek budí jen tehdy, když má chudinka hlad.
    Přeji pevné nervy tobě i Trumbelkovi.

    OdpovědětVymazat
  13. [9]: já skočím na špek nejen zvířátkům, ale i mým dětem...   [10]: Víš, že já jsem neměla vlastně nikdy žádné zvíře od mláděte? u nás byli vždycky samí nalezenci. kromě Trumbelky, ale ten byl ve Zverimexu asi tak měsíc, tak, že si nikdy už neudělal vazbu ke člověku.[11]: Taky to tak vidím. Když jsem se kdysi rozhodovala, jestli mám morální právo nechat vykastrovat mou fenečku Šerinu, jelikož trpěla na falešné březosti, nevěděla jsem. Nakonec jsem to nechal udělat a bylo to velmi dobře, protože ona byla evidentně šťastnější. [12]: Mankote nestraš, on je teda Číča dost vynalézavej a skáče dost vysoko, ale taky nemusí umět všechno, že jo.

    OdpovědětVymazat
  14. Koukám divočina pokračuje , ale tak nějak jsem to čekala.
    Pevné nervy Tobě, hodně štěstí Troubelínkovi a Číčovi pevné zdraví

    OdpovědětVymazat
  15. K tématu ŽIVOT jsem přidal přednášku Garyho Yourofsky. Rád bych vás pozval k jejímu shlédnutí na můj blog.

    OdpovědětVymazat
  16. A jéje, mělas to teda pěkně divoký.
    Náš kocour byl taky kastrovanej, ale ten byl děsně hodnej už od malička. Nebo spíš ani ne tak hodnej, jako plachej...
    Noční ječení a řvaní teda nesnáším a když se o to občas kočky pokoušejí, řvu taky. Na ně.

    OdpovědětVymazat
  17. [16]: Já když řvu na Číču, tak on z toho mindrák určitě nemá. Mrskne ocasem a zmizí...   

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝