8. 5. 2014

Kočičí styl

Tak si představte, že vona zalepila vokna.. Zvenčí. No chápete to? Nejdřív tam dala takovou zelenou záclonu a teď to vodekorovala ňákym neprůhlednym igelitem tak, že není vidět už ale vůbec nic. Přece sakra ví, jak se rád koukam z vokna.Už jí chudince asi dočista hrabe. A při tom jí vůbec ani trošinku nevadí, že nám na balkoně lezou cizí chlapi. Každou chvíli jinej.
Je to prolhaná potvora, sice mi tvrdí, že to udělali voni, teda ty mužský, ale já jí ani za mák nevěřim. Mě ale zakázala tam chodit. No ať si mi zakazuje co chce, to je mi teda hodně jedno, enomže vona mi tam fakt nepustí. A velkej i malej dospělec se jí bojí, páč jim zase zakázala mě tam pouštět. Je to fakt potvora. Tak si přidu jako vězeň. Ta tma mě vopravducky už leze na nervy. Chci se vyvalovat na sluníčku a vona mi to zase zkazila. Ten chudák morčecí trouba to asi nevydržel a vodešel za světlem, páč ho nikde nemůžu najít. Dokonce zmizela i jeho ubytovna, asi se přestěhoval do světlejších krajin.


Vona mi teda povídala, že nám prej zateplujou barák, aby nám bylo v zimě hezky teploučko a až to bude hotový, že mi zase bude pouštět na balkon, ale kdoví, estli mi jenom nemaže med kolem fousků. Proč by nám asi měli zateplovat barák, když mě nikdá neni zima, mam přece de-luxe kožíšek. Ale abych pravdu řeknul, zrovna nedavno mě fakt zima byla. To když mě ten její kluk zapomněl zavřenýho na tom zakázaným balkoně na celou noc. Jenomže to jakýsi zateplení bylo fakt prd platný. Vona zrovna nespala doma a kluk šel tajně kouřit na balkon, na kterej já teď nesmim.
"Že bych prý mohl utéctl po lešení," řikala vona. Jenomže já tam za klukem tajně proklouz, byl sem zvědavej, co je to lešení a von vo mě neveděl, zavřel mi tam a já tam mrznul skoro vosum hodin. Zima byla zrovna jako někde na Sibiři a já sem prosim pěkně, vůbec nezdrhnul, páč vim, že by se mohlo docela dobře stát, že bych dopad eště hůř, než když sem se dostal do týhle podivný rodiny.

Vona teda dost řádila, když jí to potom kluk vyprávěl a povídala mi: "Číčo, ty jsi ale hodný kocourek, byla tě zima viď? Já sem tak ráda, žes nám neutekl, i když si tam byl bez večeře, ty chudinečko moje.."
"Jo, teď se lísáš," mňouknul sem, "ale kdes ses courala, dyž sem tam mrznul, no?" Upřimně řečeno, žádnou vodpověď sem ani nečekal, páč vim, že vona cizí jazyky moc nevovládá, zvlášť na mňoučtinu je hodně natvrdlá.

Vona teďko vůbec bejvá málo doma. A potom si myslí, že se pominu radostí, když se laskavě ráčí přijít domů vyspat. Jenomže to mě eště nezná. Já se na ní můžu úplně vykvajznout. Nastěhoval sem se ke klukovi a za ní přidu jenom když mam hlad. To má za ty zalepený vokna. Jenomže to vona stejně nikdá nepochopí, páč je tak trošku přitroublá a mýmu jedinečnýmu kočičímu stylu stejně nikdá neporozumí.

40 komentářů:

  1. Pekný článok :) Máš krásny design! :))

    OdpovědětVymazat
  2. "Vona zrovna nespala doma a bejvá málo teďko bejvá málo doma...", stejně jako toho starýho kocoura by mi zajímalo, kde se vona furt toulá?     
    Jinak...úžasně napsáno Valin!

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: I design je její vlastní tvorba, je neuvěřitelně šikovná!

    OdpovědětVymazat
  4. Chudinka Číča. Panička porád někde courá, na balkón nesmí a když už se tam dostane, tak ho zavřou. Tyhle kocouří monology jsou stejně bezvadné, Valin. Náš kocour by možná vedl podobnou řeč. A mimochodem - chudinečko malá mu říkám často. I když není důvod.

    OdpovědětVymazat
  5. Šmarjápanno, máš to, Číčo, těžkej život. Celou noc venku, kdo to jaktěživ slyšel, měl jsi naškrábat stížnost minimálně do Bruselu. Možná by stálo za to, přibouchnout příště klukovi dveře, až zas půjde hulit. Vokoukni, jak se zavírá klika, to zvládneš. Počkej, až bude ten mameluk doma sám a až sundaj konečně to ohavný lešení. I kdyby bylo náhodou teplo, bez kočkolitu mu tam bude krušno   .

    OdpovědětVymazat
  6. Upřimně řečeno, Číčo, máš vážně styl. A fakt to s vonou nemáš jednoduchý. Úplně tě chápu

    OdpovědětVymazat
  7. Krásně napsané Valin . Stěňátka jsou moc pěkný a kočičák má pěknou linii.

    OdpovědětVymazat
  8. A kde se ta ženská pořád cárá,pak mi čekáme na článek
    Mě před týdnem utekl ten nejmenší,proklouzl mi pod balíkem.Ještěže šla sousedka někam do terénu,jinak nevím....otevřu dveře na zvonek a málem mě trefilo...malý zrzavý hňupík sedí na rohožce a čeká

    OdpovědětVymazat
  9. Krásně napsáno. Jak je vidět, ani ten kocouří život není vůbec jednoduchej. Co máme potom říkat my lidi, že jo!

    OdpovědětVymazat
  10. [1]: Díky [2]: Hi hi, raději Číčovi neřeknu, žes o něm napsala, že je starej kocour, to by se mnou mohl přstat mluvit... [4]: No já si myslím, že jsme stejně nějaké příbuzné přes kocoury, oni jsou si totiž podezřele podobný... [5]: Je vidět, žes velká vodbornice, piš častějc, vod tebe bych toho moh vopravdu hodně pochytit, mňau   

    OdpovědětVymazat
  11. [6]:[7]: Správný točo teprve přijde, jak jsem přesvědčená, až přivezu to štěně.. [8]: To by mi stejně zajímalo, kam se ty kočky porád snaží proklouzávat, když potom žalostně mňoukají, že se nemůžou dostat zpátky... trdla [9]: Tak nevím, jestli to mají zvířata těžký s námi lidma anebo my s nimi...   

    OdpovědětVymazat
  12. Zakazovat vstup na balkón, to si teda panička dovolila moc. A teď ho čeká ještě štěněčí nástrahy. Těším se na jejich sbližování :)

    OdpovědětVymazat
  13. A teď by bylo ještě zajímavé si přečíst, co na to tvé courání říká manžel a jestli o tom vůbec ví?

    OdpovědětVymazat
  14. Jó milá zlatá, na kocoury jsme krátký....oni si něco usmyslej a držej se toho zuby nehty....se mnou se psi nebavěj protože sem se odstěhovala z ložnice kvůlivá klidu do patra do pokoje po synovi. Takže se teď mrcasj furt okolo muž a zvlášť tady na chatě už se mnou nahoru nejdou vůbec....

    OdpovědětVymazat
  15. [12]: Já teda nevím, jestli se mám těšit a nebo si rvát vlasy zoufalstvím    Nějak se mi nahromadily starosti a nevím, kam dřív skočit... [13]: Hihihihi, ty jsi ale podezíravý, jednou o tom možná napíšu, ale třeba to Číča vyzvoní dřív než já... [14]: No jo, holt mají svý hlavy a svý rozumy, jenomže někdy to tak nějak zamrzí, viď?

    OdpovědětVymazat
  16. Chudáček Číča. Hned bych ho poňuchala - ta jeho panice ho nechá bez sluníčka a když už se dostane na vytoužený balkon, zůstane tam zavřenej přes celou ledovou noc... Chvilku bych si teda přála, aby k Číčovi přišla Outěžka v tu chvíli, kdy venku je mínus dvacet a panice (= hanlivě "panička") se nějak objeví na balkoně. Outěžka by teda jako neváhala a měla by to panice spočítaný na hódně dlouho...

    OdpovědětVymazat
  17. Samá protivenství. Fakt se Číčovi divím, že na tebe nepodá stížnost k Evropskému kočičímu dvoru!

    OdpovědětVymazat
  18. [15]: Já jen, že courání bývá pro stabilitu partnerských vztahů dosti nebezpečné.   

    OdpovědětVymazat
  19. [16]: Myslím, že kombinece Outěžka a Číča by byla přímo smrtonosná. Naštěstí já na balkon, když je minus dvacet nelezu ani omylem, ale jsem si jistá, že oni dva by spolu vymysleli jiný smrtonosný prvek... [17]: On asi o takovým kočičím dvoře neví, já před ním raději vůbec nezapínám televizi, kdoví, co by tam mohl ještě pochytit... [18]: Jelikož náš tatka stále buduje svůj velkolepý projekt a v rímci tohoto zanícení nevidí ani neslyší, myslím, že moje courání zase není až tak nebezpečné. Nebezpečenství teprve začne, až projekt dodělá a já budu muset obdivovat a chválit vybetonovanou zahradu a jiný podivnosti...   

    OdpovědětVymazat
  20. Číčo má roupy však počkej uličníku, dostaneš kamaráda a to bude teprve sekec mazec

    OdpovědětVymazat
  21. Zabarikádovat okna.
    Kdo to kdy viděl.

    OdpovědětVymazat
  22. zase mě to pobavilo, bezva číča...

    OdpovědětVymazat
  23. Supr jako vždy.Miluju ty Číčoviny.A musím doplnit, že ráda čtu i ohlasy pod článkem. Máš bezvadný čtenáře

    OdpovědětVymazat
  24. [20]: Hihihihi, to jsem fakt zvědavá, pro koho ten mazec bude větší, jestli pro mě a nebo pro Číču   [21]: Náš kocour a já. Viděli jsme, že nic nevidíme...   [22]: Je to drahoušek..[23]: Já tyhle moje docela věrný čtenáře mám fakt ráda, protože všichni píšou moc hezky a když ke mě chodí číst, mám opravdu radost...

    OdpovědětVymazat
  25. Číčo, mám ti vyřídit pozdrav od naší Číči. Ona se teď na mne ale taky zlobí, protože jsme jí dnes na zahradu opět nasadili dva vetřelce, kvůli kterým si musí dávat pozor na elektrický ohradník. (Máme dva beránky jako ekologickou sekačku)
    Valin, myslíš, že si to u těch našich koček dokážeme nějak vyžehlit?

    OdpovědětVymazat
  26. Mňoučtina je úžasný jazyk a hodně těžký na různé nuance. Ale po několika měsících (letech) se člověk s mňoukalem dorozumí natolik, že chápe, co to stvoření asi chce (platí oboustranně)   
    Tak vy zateplujete? Hezky to tvůj kocourek povykládal, včetně neuvěřitelného strádání na balkoně. Snad zateplování dopadne dobře, nikde nic neupadne a bude vám v zimě trochu tepleji. A mistr kocúr se bude moct zase vyhřívat na sluníčku.

    OdpovědětVymazat
  27. [25]: Já myslím, že jo, stačí kousek masíčka a chvilku nás budou milovat    Tak vy máte beránky?, to musí být docela pěkné, ne?   [26]: U nás to funguje tak, že Číča toho o mě ví víc, než já o něm      asi je větší talent na jazyky.
    Barák nám zateplují, tak, jako se to dělá teď všude, ale podle mě docela zbytečně, protože topíme jen ve dvou pokojích a stejně tu máme dost teplo.

    OdpovědětVymazat
  28. Á, sláva, Číča je tu a jako vždy velice stylový. Mě to jeho brblání moc moc baví.

    OdpovědětVymazat
  29. Koukám, že na Tebe práskne kdeco
    Ale už vím proč bych doma kočku nemohla (krom toho, že by mi asi zakousla ptáky): neumím mňoučtinu!
    Skvělý čtení

    OdpovědětVymazat
  30. [28]: To je hezký "brblání". Je to teda brblavý kocour.. [29]: Je to takovej ukecanej užvaněnec. Příští sobotu mu spadne čelist, bude už to štěně...

    OdpovědětVymazat
  31. [24]:Pro tebe jen na chvilku, ale Čičin, ten to nerozdýchá, to budou teprve ty pravé článečky, to bude zážitků, nebudeš stíhat psát. Už vidím Čičina, ten bude naprdnutej a jak bude machrovat než pejsan trošku vyroste. No já to vidím úplně živě.

    OdpovědětVymazat
  32. Šmankote Kosáčku nestraš, to by byla ta horší varianta, doufám, že se z nich stanou kámoši... neber mi iluze předem, stačí, až je ztratím sama...   

    OdpovědětVymazat
  33. Já to říkám pořád, ty toho chudáka kocoura neustále psychicky týráš. Nedovolíš mu čurat do tašky, vadí ti, že okusuje orchideje a teď mu ještě zatrhneš balkon. Kačenka by tě už dávno kousla pro výstrahu Ti miláčci nahoře nám mají napovědět, jakého trapiče si míníš pořídit? Doufám, že už teď preventivně užíváš denně lžíci rybího tuku na uklidnění nervů. Budeš to velmi potřebovat

    OdpovědětVymazat
  34. [33]: Orchideje okusoval Trumbelín, Číča mu je akorát servíroval. Tak, že zas nejsem až tak zlá    Štěně jsem naživo ještě vůbec neviděla, bylo mi řečeno, že pokud si ho nevezmu, že ho utopí. Tak tak to je, jsem na něj teda hodně zvědavá, měl by to být malý pejsek..   

    OdpovědětVymazat
  35. Mňoučtina je krásné slovo a celé je to parádní, jako vždy od tebe. Moc hezky jsem si početla.
    A víš, že se nám na podzim stalo něco podobného. Šena vylezla pootevřeným oknem na střechu verandy a my si jí ve tmě nikdo nevšiml a tak tam byla chudera do rána. Taky to odnesla pěkným nachlazením, tři dny jsem myslela, že se z toho snad nedostane. Nakonec teda jo, ale nepoučila se z toho, leze tam porád.   

    OdpovědětVymazat
  36. [35]: Chudinka Šena, byl tam asi průvan. Číča teda naštěstí nastydlý nebyl, ale ony ty kočky jsou tak zvědavý a všetečný, že se může fakt velmi snadno stát, že je člověk někam omylem zavře. Pro mě je největší nebezpečí pračka a trouba, ale to Číču ještě nenapadlo, aby se tam usalašil...   

    OdpovědětVymazat
  37. [36]:Z toho mám taky strach, i holky mě nabádají k opatrnosti, když teď máme pračku s bočním plněním. Asi by mě kleplo, kdybych některou z koček vyprala, i když jim dost často spílám a vyhrožuju všemožnou likvidací.

    OdpovědětVymazat
  38. [34]: Kamarádka si jednou z útulku donesla malé roztomilé štěňátko. Prý nevyroste a bude pořád tak krásné a malé. Trocha pochybností se jí vloudila v momentě, kdy štěně kynulo jako buchta a v roce při sezení na zemi vidělo na jídelní stůl. Ale miluje ho, i když má skoro půl metráku

    OdpovědětVymazat
  39. [37]:Ani myslet na to nechci, Helena mi jednou psala, že její známí takto drasticky jednou o kočku opravdu přišli. To musí být děsivé...[38]: Ty prostě vždycky umíš potěšit, já doufám v malého, střapatého hodného a poslušného křížence...     

    OdpovědětVymazat
  40. [24]: Si myslím, že si ze začátku užijete oba. Já mám pejsky a když jsem přinesla nového, tak ta nejstarší vymýšlela, jak by se ho zbavila a vymýšlela opravdu skvěle. Nikdy bych neřekla, že může pejsek takhle vymýšlet a hlavně plánovat jak se zbavit vetřelce.

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝