22. 1. 2015

Přes přísný zákaz dotýkám se všeho.


Moje panička je sice hodná, ale nedovolí mi žádné pěkné hraní, co mi baví.. A taky nesmím nic kousat, čůrat a kakat v bytě, tahat za dečky a honit kocoura. To honění kocoura se mi líbí ze všeho nejvíc a jemu asi taky. Vždycky se to potom vyvine v pěknou fackovací akci, kterou Číča bravurně ovládá. Jenomže panička se vždycky zlobí a volá: "Uklidněte se zvířeno."

Já ani Číča teda nevíme, co je to zvířena a tak si jí moc nevšímáme, protože nám není jasné, komu a proč to vlastně říká.
Panička se hněvá: : "Žolino, přestaň tady lítat, vylítáš se venku."
Tomu moc nerozumím, protože přece nelítám, vždyť nemám křídla a nejsem ta krásná labuť, jak si kdysi panička, když jsem byla ještě malá, myslela, že ze mě bude. ˇ Ale pro jistotu zkouším lítat i venku, kde nejsou nízké stropy, ale vysoká obloha, ale lítat mě stejně nejde, ale to nevadí, tak aspoň hodně rychle běhám. Jsem nejrychlejší z naší psí smečky a moc ráda v plném trysku skočím na záda Lerouškovi, o kterém jeho panička říká, že si s ním připadá, jako když vozí kačera na provázku po náměstí. Leroušek si totiž pořád všechno prohlíží jako okázalý turista v cizím městě, rozvážně a důstojně chodí a tak je ideální jako bezpečná přistávací plocha pro moje čtyřnohé pozemské lítání. On asi není moc rád, když na něm přistanu tu zleva a tu zprava, jeho panička se bortí a moje panička na mě křičí:
"Žolinko, šetři si Lerouška, ať tě dlouho vydrží."

I venku mi panička hodně věcí zakazuje. Tedy abych byla úplně přesná, snaží se mi zakázat. Ale tak nějak trochu jinak, než doma. Někdy jejím povelům nerozumím ani za mák. Třeba když mi řekne: "Nechoď nikam daleko, Žolinko." To vůbec nevím, co myslí. Pro ní je daleko dál než pro mě. Než ona ujde jednu dálku, já jich uběhnu aspoň pět. A tak si běhám a hopsám jak chci, ale když panička zavelí: Žolino ke mně, to vím, že mám přiběhnout." A panička má vždycky radost a řekne, že jsem hodná.
Taky vím, co znamená vyfič. To je zakuklený zákazový povel, že se mám ztratit. Tohle se moje panička naučila od Lenouškovo paničky, ale mě se to nelíbí, protože mě panička od sebe odhání. A já přece u ní chci být. Nejvíc vyfičuje, když vaří a já se jí motám pod nohama v naději, že mi dá něco dobrýho k snědku. Motá se tam i Číča, ale tomu neříká "vyfič", protože Číča je chytrý kocour a číhá zpovzdálí.

Když panička není doma, je mi smutno, a tak si hraju s věcmi, které jsou cítit po ní. Zrovna nedávno se mi podařilo uzmout její mezizubní kartáček, pěkně ho rozkousat a spolknout. Jenomže jsem ho asi rozkousala nějak špatně a on mi dost tlačil v bříšku a tak mi nebylo dobře. Když panička přišla z práce, hezky jsem se na ní podívala a začala jsem zvracet. Nejdřív jsem vyblinkala držátko kartáčku. Když to panička viděla, držela se za hlavu a povídala mi: "Žolinko, ty jsi taková trubka, to snad ani není možný…"
"Ale je to možný," chtěla jsem na ní zavrtět ocáskem, jenomže jsem to už nestačila, protože jsem začala blinkat ten zbytek. Panička zírala v němém úžasu, jak se z mých útrob vylučuje drátek obalený štětinkami. Jenom zasípala: "pro Krista Pána."

Když jsem to všechno vyblinkala, aby panička věděla, že už svůj mezizubní kartáček nemá hledat, hned se mi udělalo dobře a šla jsem se s chutí nadlábnout.
To mi panička naštěstí nezakazuje.

37 komentářů:

  1. Skvělé jako vždy. Po ránu mě to hodně pobavilo. Ale nějak mi asi ušlo, kdo je Leroušek? Hračka, či kamarád z venku?

    OdpovědětVymazat
  2. Tady si vždycky zlepším náladu Taky bych chtěla, aby uměly moje kočky psát

    OdpovědětVymazat
  3. Kocour Modroočko byl nejoblíbenějším hrdinou mého dětství, asi do patnácti, pak jsem se plynule přeorientovala na Robocopa, ale to sem nepatří. Nemyslela jsem, že by jeho příběhy mohl někdo překonat, ale Tobě se to povedlo a to hnedle dvakrát s Číčou i Žolinkou. Jsou to krásné příběhy, které oba hlavní hrdinové vypráví vlastním kouzelným jazykem a obzvlášť Číčovina je mi ve velmi velmi sympatická, kolikrát žasnu a obdivuju trefné a originální novotvary. Naproti tomu Žolinka mluví uhlazeně jako správná psí slečna. Máš to krásné, Valin a moc mě to baví.
    Leroušek coby kačer na špagátku mě dostal. Úplně to vidím, zdalipak to není buldoček? jednoho takového přemýšlivého rozvážného turistu máme v sousedství.

    OdpovědětVymazat
  4. Nevím proč ale já Lerouška tipuju na překrmeného jezevčíka. Asi proto že jich takových pár vídám tady po okolí a je mě jich děsně líto. Taky se šouraj na vodítkách a sotva popadaj dech.

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: Leroušek je bílý westík, pejsek z naší venčící skupiny. Ovšem Žolinka si ho často plete s plyšovou hračkou...[2]: Každá kočka přece umí škrábat, tak když jim nepůjde psaní, určitě by mohly něco naškrábat...   [3]: Kdepak buldoček. Je to westík teriér...Ale je velice rozvážný a chodí důstojně. jenom ta Žolina mu to často kazí.
    Děkuju za hezká slova uznání, až se rdím a rdím a taky jsem trošku pyšná.

    OdpovědětVymazat
  6. Co ti mám napsat? Kouzelný. Vidíš ji Žolinku, ani jsem si neuvědomila, jak se může pouhé slovíčko (vyfič) té němé tváře dotknout. Jen jsi s tím náměstím použila jaksi uměleckou nadsázku, já totiž tahám Lerryka na tom vodítku za sebou jako kačera po návsi

    OdpovědětVymazat
  7. [4]: Ale kdepak, žádný jezevčík.. a vůbec ne překrmený. Na špagátku chodí jenom mimořádně kolem silnice a jinak i bez špagátku chodí velmi pomaloučku. Proto jeho panička vždycky naříká, že když ho má na vodítku, že ho tahá jako kačera. A on, když se mu jejich putování nelíbí, padne na bok a dělá mrtvého brouka. Ale zase abych ho tu nepomlouvala, on umí taky běhat.. ale to musí být prostě důvod...

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezké přestavila jsem si tu naší potvůrku, která nám snědla elektrický teploměr

    OdpovědětVymazat
  9. Zajímalo by mě, jak by se tvářil pan kocour na to, když je oslovován jako "Číča", když by věděl, že to je přece oslovení pro kočku! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tvoje pejsková by zasloužila pochvalu. Sice snědla tvůj mezizubní kartáček, ale čekala chudinka až příjdeš z práce, aby ti ho vrátila - né!

    OdpovědětVymazat
  11. Fakt snědla kartáček To bych taky zírala v němém úžasu   

    OdpovědětVymazat
  12. [7]: Hihihihihi, nadsázka.. to básník smí...[8]: Tak to je taky síla. mě by zajímalo, kde  berou ti psi ty své podivné chutě... [10]: Pan kocour se pořád tváří stejně důležitě. Číča mu říkám jenom já, muřský v naší rodině na něj volají Číčáku a Číčamane.[11]: To je vlastně pravda, vždyť ona určitě ctěla, abych ho marně nehledala...[12]: Fakt jo. ten malý, mezuzubní kartáček vyblinkala nadvakrát...

    OdpovědětVymazat
  13. Všechno musí okoštovat a ty následky, ještě že to šlo ven. Jsou to lumpíci, ale milujeme je.

    OdpovědětVymazat
  14. Třeba by se z rozemletých mezizubních kartáčků daly dělat speciální granule. Proti gustu...

    OdpovědětVymazat
  15. Krásně se to všechno čte. Je vidět, že vidíš svým mazlíčkům až pod kůži.

    OdpovědětVymazat
  16. [14]: Já vůbec nechápu, jak to mohla polknout a potom vyblejt. Vždyť ta štětka je dost ostrá...[15]:Třeba jo, ale daly by se tam ještě přihodit různé jiné komponenty, co čoklům zaručeně chutnají. Papírové bankovky, osobní doklady, jelení lůj, vánoční františky a další lahůdky...[16]: Já jim vidím až do jejich zvířecích dušiček hihihi

    OdpovědětVymazat
  17. Máš to s nimi poriadne akčné Dobre som sa pobavil aj keď pojedačky kefiek mi je dosť ľúto. Som rád, že sa jej nestalo nič vážnejšie Pekný článok ^^

    OdpovědětVymazat
  18. Hele, ty Žolino jedna. Já fakt vopravdu nechápu, proč vy čoklovitý šelmy furt tak lezete těm svejm dvounožcům do zadku.
    Kočibože na nebesích, proč se furt tak ponižujete a považujete je za nějaký pány nebo paničky? Copak je to vůbec možný, aby byl dvounožec nějakej majitel nebo dokonce pán zvířete? Pokud je to zvíře samozřejmě svéprávný. U vás čoklů ale vo tý svéprávnosti fakt pochybuju. Já sem dokonce slyšela, že prej jsou nějaký čoklové vochotný položit život za svýho, nebo ouplně cizího dvounožce. Prej lezou i do zbouranejch baráků, aby tam s nasazením svýho vlastního života našli ty zasypaný dvounožce. To by žádný normální zvíře neudělalo. Těma normálníma zvířatama mám samozřejmě na mysli nás kočky. To my kočky teda taky klidně vlezeme do nějakýho zbořenýho baráku. Ale rozhodně ne kvůli dvounožcům, ale abysme tam něco ukradly pro sebe, nebo ulovily nějakou zblblou myš.
    Nakonec to stejně dopadá tak, že z celý tý dvounožčí lásky skončíte v outulcích pro čokly. V čoklích outulcích, kterejch je navíc jak naseto, je čoklů ouplně natřískáno, zatimco nás kočky v nějakejch outulcích moc nenajdeš. Tak jenom ňáký retardovaný, který se tam nechaj zavřít.
    Tak už se vy čokli konečně vzpamatujte a uvědomte si, že ta dvounohá pakáž vás má jen pro svý vlastní pobavení a abyste jim dávali tu vaši čoklí lásku. A jestli ste vy spokojený, to je jim uoplně ukradený. Možná bys měla něco vočíhnout vod toho vašeho Číči. To je koumes a pořádnej kocouří borec.
    To my kočky máme nějaký dvounožce na háku. Sme s nima vlastně jen proto, že nám daj nažrat, tudíž se zas tak moc nemusíme namáhat s lovením potravy. Ale jinak si zásadně děláme to, co chceme my a ne co chtěj nějaký dvounožci.
    Jo aha, vy čoklové vlastně vůbec nevíte, co to znamená lovit, takže vůbec nevíš, vo čem je jako řeč. Pokud teda za lovení potravy nepovažujete sežrání kartáčku na zuby.
    Mě třeba vůbec nenapadne, abych si vo tom svym dvounožci myslela, že je nějakej pán, nebo co. Pro mne je to jen starej blbec a taky mu to dávám pořádně vyžrat.
    Tak mňau, kočka Zůza

    OdpovědětVymazat
  19. [18]: Von mi to Číča taky řiká. Ale zase pejskové v naší skupině mají taky páníčky. Tak teď nevím. Číča mi pořád vyčítá, že jsem podlejzavka a vrtilka, ale já za to nemůžu, já mám paničku ráda. Von teda Číča jí má taky asi aspoň trošku rád, ale protože je to hrdej chlapák, nedává jí to tak najevo. A lovit, to já umím, ne že zase ne. Už jsem ulovila leccos. Nejradči lovím mravence, ty se loví nejlíp. Ale teď nějak nejsou. Asi už jsem je všechny ulovila. Proberu to ještě s kocourem, protože máš pravdu, že je pořádnej koumes a borec. On mi určitě poradí, co teda mám dělat. Tak pozdravuj tvého páníčka, teda chci říct toho starýho blbce, jak říkáš a ahoj...Žolinka     

    OdpovědětVymazat
  20. [18]: Díky, mě jí bylo taky líto, když blinkala, ale naštěstí to dobře dopadlo...

    OdpovědětVymazat
  21. Mezizubní kartáčky jsou pikantní, ale musí se dobře zapít...

    OdpovědětVymazat
  22. Valin, to bylo o fous...co kdyby se té trubce ten drátek někam zapíchnul do zažívacího traktu    ty zvířata jsou na odstřel, občas    ¨, taky by si měl ten nezdařený pes uvědomit, jak je drahá ústní hygiena     

    OdpovědětVymazat
  23. [20]: Pche, mravenci! Aby se čokl tvý velikosti mohl uživit mravencema, tak by jich denně musel sežrat aspoň půl kila. A tolik mravenců snad neni na celym vašem vokrese. A navíc by ti ta kyselina mravenčí rozleptala celý vnitřnosti, ty trubko.   

    OdpovědětVymazat
  24. [22]: Zvlášť když na tom kartáčku ulpívá kousek masíčka. To je potom úplná jednohubka.

    OdpovědětVymazat
  25. [25]: Tolik? Půl kila? To bych ani za den nestačila. Tak já zkusím lovit nějaké větší brouky. To potom váha rychlejš přibývá. Ale Číča taky loví. Já ho viděla. Když k nám přiletí ńáký to hmyzoví, jak tomu Číča řiká, tak on to hned uloví. Teda ale já mu to vždycky zbaštim, to jo...Ty jsi ale taky pěkně mazaná kočka, to ti teda povím...     [26]: /22     

    OdpovědětVymazat
  26. [24]: Na to nechci ani pomyslet. Apropó, u mých zviřátek celkem nerozhoduje pořizovací cena sežraných nebo zničených předmětů...

    OdpovědětVymazat
  27. Zdravím a koukám, že veselé příhody stále přibývají .
    "Vyfič" je krásné slovo, taky ho zařadím. Já používám "vyfuň", což je vlastně dosti pomalé slovo    .
    Leroušek mi připomíná jezevčíka mojí tchýně

    OdpovědětVymazat
  28. Milá Žoli, věta: "Když panička přišla z práce, hezky jsem se na ní podívala a začala jsem zvracet" mě dostala . No, já se strašně smála, i když teda žrát kartáček je fakt nebezpečné. Ještě že to dopadlo dobře   

    OdpovědětVymazat
  29. [29]: Že by i psi měli své archetypy? Vyfuň je taky moc dobrý. Hned to na zvířenu zkusím...   [30]: No panička z toho byla celkem na srdeční kolaps. Ale jak vidno, já dokážu taky neuvěřitelné věci, jo to je Číčovo škola...   

    OdpovědětVymazat
  30. Žolinka je zlatíčko, úplně si ji dovedu představit při tom blinkacím rituálu, jak ti snaživě vrací ukradený kartáček. Chudinka malá, ona přece nemůže za to, že necháváš takové lákavé věci přímo v dosahu jejího čumáku.
    Nenadarmo se říká, že psi jsou takové chodící popelnice. Nepotřebovala jsi náhodou nový kartáček?

    OdpovědětVymazat
  31. [32]: Tomu nebudeš věřit, ale to jí naservíroval Číča. ProŽolinu kartáček prostě byl nedostupný. Zajímavé ovšem je, že svoje bonbonky, které má volně přístupné, sice zabalené, neshodí. Dobře ví, že by mu je popelnice radostně spásla...     

    OdpovědětVymazat
  32. [33]: Že mě to hned nenapadlo.

    OdpovědětVymazat
  33. [34]: Vítr vane od Žoliny...   

    OdpovědětVymazat
  34. No paničko, to náš Matýsek sežral
    chemlon z hračky, pak mu ten chemlon
    koukal ze zadečku, byl jen hnědý,
    místo aby byl bílý... taky si panička
    užívá, hned sháněla doktora..
    prý se nemusíme bát, když se to přizpůsobí, když to není pevný tvar..
    prý to zvířátka vykakají... jo, radosti i starosti jsou se zvířátkama, jako
    s dětičkama...

    OdpovědětVymazat
  35. [35]: Matýsek bude taky pěkný vykuk, když mu kouká ze zadečku chemlon...

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝