24. 1. 2016

I chytrej tvor vobčas chybuje

Tak abych se teda vyžvejknul po kocouřim, musim konstatovat, že největčí chyba mýho kočičího života byla nezakousnout psí vtírku, dyž byla eště malý štěně a její krk se mi vešel do huby. To sem teda abych tak řeknul, jak pravějí vodborníci, to sem teda nezvlád. A toudle chybou ted já dočista trpim jako zvíře.. Ne, že bych se čokla bál, nebo že bych snad nebyl vopravdu zvíře, to vopravducky ne, ale vona je psí vtírka Jokerka děsně vlezlá. Porád mě votravuje, furt chce dělat ňáký skopičiny, zrovinka, dyž já chci studovat u vokna, co se děje tam venku.


Jako tudle nedavno. Čučel sem z vokna, jak tam padalo to peří z voblak a tak sem přemejšlel, kde se toho tam nahoře tolik vzalo, a než sem si ňák inteligentně sesumíroval myšlénky tak tim peřim zapadalo ouplně všecko a já z toho byl dočista auf.. To se mi líbilo moc. A jak tam tak zírám z toho vokna, najednou vidim čoklici, jak tam v tom bílym lítá jak postřelená srna. Vyváděla v tom peří, hopsala a skákala jako při ňákym záchvatu radosti ze života a tak sem si řeknul, že bych to asi taky chtěl. Enomže vona ta potvora mě tam nepustí. Dává velkýho bacha, dyž de z kvartýru pryč, a dicinky mi říká:
"Hezky tu Číčo na mě počkej, až se vrátím, budou bonbonky."

Mě už ty její bonbonky lezou dočista krkem, páč bych chtěl taky lítat v tom peří, enomže vona dává vopravdovýho majzla, abych nevzal roha.. Já bych teda asi nezdrhnul, že jo, kdo by se vo mě asi tak potom staral, ale vona mi nevěří. No nakonec to je její problém, vona se vo moje problémy, co mam s čoklem, taky ňák extrovně nezajímá. Sice vobčas na Jokerku zařve: " Žolinko, nehoň Číču," ale to je enom tak pro forma, aby se jako neřeklo, páč čokl jí stejně ňák závratně neposlouchá. Vona to teda dopracovala, to vám povim.

A tak sem zase jednou vymyslel parádní pomstu. Chtělo to ale zapnout myslivnu na nejvyšší vobrátky, nakonec ale proč ne, že jo, myslitel to já sem, to je moje druhá přirozenost. Sem si teda řeknul:
"Čim bych jí já, pan Číča dal zabrat tak, aby přišla na jiný myšlénky?" Otázka to byla komplikovaná, páč vona už je celkem imunní na všecko, co vymyslim. A to je taky velká chyba, že jo. Enom nevim, estli moje a nebo její. To je ale fuk, páč já dostal báječnej nápad. Dyž mě nechce pustit na běhání do peří, tak se ji za trest vychčiju někam, kam se vona nedostane a nebude to moct vyšůrovat. A vono to tam bude krásně vonět hodně a hodně dlouho… Jo, taková sem já hlava votevřená… A jak mi už tak šťastně šly karty, vonavobčas viděla, jak se s Jokerkou honíme a já se jí jako skovam pod vanu v koupelně.
Tak mi tam jednou jednoduše napadlo, že dyž se pod vanu za mnou nedostane čokl, tak už se tam tuplovaně nedostane ani vona. Uklízet. Báječná představa. Enomže vona mi najednou povídá:
"Číčo, ty bys chtěl taky ven, do sněhu? To by tě byla zima, víš? To bílé venku je sníh a je moc studený, vlastně je to zmrzlá voda, víš? A vodu ty přece nemáš rád."
Brrr, vodu já vopravducky nerad a vona pokračovala.
"Podívej, venku je taková zima, že mi až omrzla kůže zezadu na noze." A vono vopravdu. Na jedný noze má v tom místě, jak se jí vohejbá noha, zezadu takovej divně vysušenej flek. To má ale určitě kvůlivá tomu, jak si holí nohy, aby tam neměla ani jeden jedinej chlup. A taky sem to na ní hned mňauknul.
"Dyby sis pěstovala takovej chlupatej kožíšek jako mam já, tak bys určitě neměla vomrzlinu, ne aby tě napadlo mě taky někdá voholit, nápady na to máš dost pitomý.."
Vona mi teda stejně nerozuměla, jako dycinky, ale mě je to dočista fuk, jenom vim, že ven už teda nechci chodit, páč já mam rád teplíčko a nepudu se courat do ňákýho studenýho sněhu, že jo. Jenom se musim dočista chechtat, jak vtírka za ní porád leze a tu vomrzlinu jí volizuje a víte proč? Páč vona si jí namazala sádlem a vtírka je po sádle jako litá. Já bych se teda po sádle poblil, ale ten nechutnej čokl je hloupatej. Voni sou vobě, teda vona i čoklice na tom inteligenčně dost mizerně a tak sem se rozhodnul, že svůj plán vychcat se jí pod vanu eště vodložim, až bude lepšejší příležitost. Enom nevim, estli tendlencten benevolentní a velkorysej nápad "eště počkat", není taky ňáká velká chyba v mym životě.

No, naštěstí eště nejni všem dnům konec.

26 komentářů:

  1. No Číčo, tak tohle si přesně říkám já, Bobeš, že jsem nebyl jak můj fotr lotr a ty kočičí potvory co máme doma a co mě pořád ožužlávaj a ocumlávaj a jinak obtěžujou nezakousnul. No ale není všem dnům konec

    OdpovědětVymazat
  2. Číčo, nejlepší je bejt v zimě zalezlej za pecí a vyhřívat se tam...

    OdpovědětVymazat
  3. Číčo, vychcat pod vanu se můžeš kdykoli. Zrovna jsem přišla z venčí, musela jsem jít koupit nějaký ovoce, protože jsme všechny marod... A řeknu Ti, je to tam pěkně hnusný. Mokrý a protože to lidi solí, taky to rozežírá podrážky a tak buď rád, že do toho nemusíš, protože by Ti to snědlo nožky.
    Klouže to tam, je to tam vůbec celý nějaký na hovno. Doma je doma. Co já bych dala za to jenom se tak povalovat... Aspoň dva dny.

    OdpovědětVymazat
  4. Číčo, buď pěkně doma v teple.
    Pod vanu se můžeš vyčůrat kdykoliv. Třeba tě panička nebo vtírka našňupnou někdy ještě víc než teď.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Číčo
    Tak to si teda vymyslel hodně dobře, s tou vanou. Tam to můžeš parádně po kočičácku prosmrdět. Ty si prostě koumák, vo tom teda nemůže bejt pochyb. Klidně tam hoď i ňákej bobek, tim bys tomu prosmrdění přidal podstatně na razanci.
    Jo, ale vůbec nelituj, že nemůžeš ven do toho bílýho sajrajtu. Já to znám a řeknu ti, že to neni nic moc. Vono takhle na pohled z vokna to vypadá hezky. Ale jinak nic moc. Je to mokrý, zebe to do tlapek a zamáčí to kožíšek na břiše. Tedy nic pro nás kočky. My přece nejsme ňáký sněžný levharti, abysme se v tom plahočili. To je akorát tak dobrý pro ty bláznivý čokly. Ať si v tom klidně lítaj, když už nemaj mozky uzpůsobený na něco kloudnějšího.Měj se hezky a škodění dvounožcům i čoklům zdar!
    Zůza

    OdpovědětVymazat
  6. No jo, pod vanu, tam se to vážně uklízí dost blbě...
    Já to musím vědět, nám tam chcípnul potkan, takovej ten divokej, co tu běhá od potoka... A smrdělo to děsně a fakt dlouho, než nám došlo, co a kde to tak může být. A dokonce to smrdělo i dlouho potom, co jsme tenhle bordel uklidili...

    OdpovědětVymazat
  7. Číčo, číčo, představ si, že bydlíme v paneláku a jednou k nám vlezl kocour stoupačkami od sousedů ze spoda! Sakra, to byl úlek. Vylezl totiž na wc!

    OdpovědětVymazat
  8. [1]:No to by ale vod tebe vůbec nebylo hezký ty jeden Bobši, abys chtěl zakousnout kočku, jo vobráceně, to se smí, ale takdlenct?   [2]: Vona mi nekoupila pec, ale mam na radiátoru myšozní deku a tam se hodně rád vyvaluju...[3]: Povalování je fakt celkem prima, já se povaluju moc rád. Voni mi při tom vyvalování napadaj samý geniality...[4]: Jo, jo, vono se to bude hodit jindá... páč že vona mi zase něčim našňupne, je nabíledni...   

    OdpovědětVymazat
  9. [5]: Já tě Zůzo asi miluju. Máš docela recht. Dyž to tak teďkanct vidim, jak se z toho bílýho peří dělá hnusná břečka, vim, že máš zase pravdu jako vobvykle. To toho bych vopravdu nechtěl šlápnout ani vomylem. Eště bych se celej uprasil a umokřil a byl bych celej urousanej jako vtírka, dyž se vrátí z procházky. A vona by mě taky myla, jako čokla, fuj to néééééé   

    OdpovědětVymazat
  10. [6]: Tak to muselo být dost hustý. Tenhle smrad rozkládajícího se masa je hroznej.Ani pomyslet nechci... To jste si celkem hezky užili. Ještě, že Číča nechytá myši, určitě by ho taky napadlo, si tu myš někam schovat...     

    OdpovědětVymazat
  11. [7]:Tak, to byl vopravdovej kaskader kocour, do toho já bych nešel, já bych se mezi ty stoupačky ani nenacpal a šplhat dyž nevim kam.. no asi jeho Vona byla eště horší než ta moje...   

    OdpovědětVymazat
  12. [9]: No jasně Číčo. Kdo to kdy viděl, mejt kočku? Tu tvojí dvounožku by ale klidně mohla taková zhůvěřilost napadnout, jak jí tak šacuju. Dokonce snad eště ňákym chemikálním šampónem. Jako kdyby nevěděla, že my kočky se hezky volížeme jazykem a sme pěkně čistý a voňavý. Né jako čoklové, kerý po umejvání smrděj jako rasův pytel. Eště víc než před mytim.

    OdpovědětVymazat
  13. To mě pobavilo. Číčo, tebe je škoda. Ty bys měl sepsat nějakej vopravduckej román, to by bylo teprve počtení. Jinak s tou vanou je to skvělý nápad - ale víš, co ti prozradím? Náš pes Richard si vykousal u vany takový ten umakartový dekl a teď si tam vždycky zaleze. No a občas tam asi i něco utrousí, protože se odtamtud sem tam táhne smrádek. No, takže by to pro tebe mohla bejt jako inspirace, třeba bys nakonec psí vtírku mohl využít jako předvoj. No nic, doufám, že mi tvoje panička nevynadá, co ti to tu radím.

    OdpovědětVymazat
  14. " I chytrej tvor občas  chybuje !"... tak  Yaromyr  Woplzlo  běduje !Idiot !  co je to za  chuyije ?
    ( když v davu  se chechtal : " Co šrajtoflí maj´ tu " )... do kapsy  potom sáh  policajtu !!
    ( samozřejmě, že omylem  !! )zněl výkřik : " Mám tě ty debile !!... do kapsy  sáh´ mi tak dalece,
    že dosáhl  někam  až  na  wejce !"... křičí ten policajt na ulici ...
    Již další přiběhli  tři strážníci
    a kapsáře ,( který se zmítající )
    násilím  odvedli  na strážnici !řvou lidé :  " Sáh´ strážníku  v přirození !"... muž vyslýchán,  přivázán ku topení !

    OdpovědětVymazat
  15. [12]:Jo to je faktum, jí napadá jedna volovina za druhou. Tak nevim, estli bych to neměl taky někam hlásit, estli vona nejni ňáká postižená na hlavu...[13]: Mňauk.. [14]: Viď, já sem spisuvatel přímo rozenej, už se těšim, až budeš mít to nový kotě a doufam, že ho taky budeš pouštět na moje vzdělávací kurzy "Jak snadno a rychle dovíst dvounožce do ústavu a podobně"...   

    OdpovědětVymazat
  16. [15]:
    Ten Woplzlo, tomu dal,
    až by se mu jeden smál,
    místo aby prachy vzal,
    tak to všecko podělal...   

    OdpovědětVymazat
  17. [16]: To víš, že ho budu na tvoje kurzy pouštět, to kotě bude už odmala vědět, že Číča je něco jako kočičí Bůh!

    OdpovědětVymazat
  18. [13]: To si piš!
    Sedíš si v klidu na WC, čteš noviny a najednou ti zpoza zadku vyleze číča, která je sakra špinavá a plná pavučin, jak lezla těmi stoupačkami nahoru! Brrrr, můj tehdejší ex z toho měl opar asi 14 dní. Jen nevím, kdo z nich se vylekal více?   

    OdpovědětVymazat
  19. Teda Číčo, ty máš tak vzrušující život! Jak to všechno stíháš realizovat a vstřebávat?

    OdpovědětVymazat
  20. [18]: Tak tos řekla fakt moc hezky....
    [19]:
    No a jak to dopadlo? vrátila se ta kočka zase domů?
    [20]:
    No, to víš Janinko, je to fuška, ale já sem kocour inteligentní a tak mam přesný plány co a jak, kde a proč...víš

    OdpovědětVymazat
  21. Pan Číča, je skutečně tvor nadmíru inteligentní a vynalézavý, opravdický myslitel. To naše kočky se nad tím tolik nazamýšlí, trousí, kde je napadne a pak z bezpečí uhláku nebo pod kamny sledují, jak běsním a vyhrožuju jim vyházením z okna. Ale nevím jestli by jim to uškodilo, každá z nich minimálně jednou z toho okna už vypadla (bez mého přičinění) a obešlo se to bez vážnějších následků.     

    OdpovědětVymazat
  22. PS: U nás jsem ten tvor, kterej opakovaně chybuje, spíš já.   

    OdpovědětVymazat
  23. [22]: Já když vidím našeho Číču, jak mě bedlivě pozoruje, hned mi napadá, co si asi tak může myslet... on v sobě má něco roztomile poťouchlého   [23]: U nás je to taky tak, občas si myslím, že jsem nepoučitelná...

    OdpovědětVymazat
  24. Tak si myslím, Číčulo, že příležitost k vychcání se pod vanu si ty najdeš vždycky     
    Jo a k tomu holení- jak máme kocoura Alexe, tak mu holíme občas podpaží, páč je děsně chlupatej a zrovna tam se mu dělají furt dredy

    OdpovědětVymazat
  25. [25]:No, tebe bude taky dost, eště, aby mě vona holila, to bych se dočista pomátnul...     

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝