1. 1. 2016

Novoroční předsevzetí - Louskej škváru




Bych si teda dovolil na Vás čtenáře, co chodíte nasávat moje životní moudra, mňouknout do dalších časů hodně štěstí, zdraví, lásky a vosobní spokojenosti, tak, jak si to mezi sebou vy dvounožcí prostě vinšujete. Viděl sem to v televízi a tak teda vim, že je jiný číslo časovýho vobdobí, kerýmu vy řikáte rok. A taky už to poznam podle těch rachejtliček, co kolem tohohle času porád lítaj, prskaj a září. Mě se líbí moc, ale vtírka Jokerka byla úplně vyjevená, pajtlovala se a dejchala jako ne čtyří, ale vosum, nakonec vona s ní musela zalízt do koupelny a tam se spolu zavřely a potom šly hnedka do pelechu. Jokerka vibrovala jako zběsilá, tak nevim, estli nemá ňáký infekční zatížení z týdle familie. Tak to by bylo todle vyřízený, a jak to všechno bylo u nás ináč, myslim teda ty vánoce a strom a tak, vo tom napíšu třeba jindá, ale vono je celkem prd, vo čem psát. Vono u nás totiž nebylo dočista nic. Ani strom, ani večeře, ani rybička. Jenom se stalo Něco.


Vona dostala počtou balíček. Takovej hodně zvláštní. Docela sem si ho prohlížel, páč vona zasejc nebyla doma a ten její kluk jí ho dal na početní krabici. Byl sem teda hodně napnutej, co v něm asi bude a nemoh sem se dočkat, až laskavě přinde domů a konečně to votevře. Vona je teďkanc místo aby s náma byla doma, dyž má jako volno vod vydělávání na daní, furt někde trajdá, ale asi z toho sama taky nemá moc radosti, chodí jako schlíplá slepice a je z ní cejtit špitál. Jo jo, to vim přesně, jak smrdí nemocnice, páč sem tam taky byl.

No ale teďtakct k tomu záhadnýmu balíčku. Dyž teda přišla konečně domů a zblejskla to, tak se tak hezky usmála, jako sem už dlouho neviděl a hned to votevírala. Přišmrdolil sem se k ní a koukal, co to jako bude. Jenomže vona to byla ňáká vyšeptalá brožúra. Vona z toho ale měla vobrovskou radost, já to porád řikam, že je hodně divná, tak mňouknu: " To se jako raduješ z tahovýhodle literárního braku, jo?"

A vona povídá. "To bys Číčo nevěřil, stala jsem se členkou KKKb a tys to hned poznal. Jsi opravdu chytrý kocourek." No to sem teda čuměl jako tydýt, páč to vopravdu nevim, co je členka, nebo čelenka, ale vona hned mlela dál. "To je Klub Konzumentů Knižního braku, víš? A založil ho TlusŤjoch. To je taková známá blogobrita, která taky občas chodívá číst tvoje vykecávání, víš?"

To mi teda jako začalo vopravducky zajímat, páč bych byl zvědavej na to, estli ten Tlusťjoch si z mejch rad vzal vůbec někdá něco do života, enomže vona furt mlela: "TlusŤjoch miluje staré knížky, pohlednice a vůbec všechny písemnosti, jako třeba časopisy, nebo noviny a myslím si, že ho znají všichni antikvariátní prodejci."
To mi je teda celkem jako úplně fuk, páč nevim, co to je antikvablablabla, ale tušim, že to bude něco s vodou a vodu já nerad. Tak sem chtěl radči zmizet, ale vona mlela dál. "A tenhle Tlusťjoch založil Klub, jehož motto je:
1/ Louskej škváru
2/ Šiř brak.
A tenhle Klub funguje tak, že blogeři si zasílají mezi sebou staré knížky, přečtou si je a pošlou je jinému zájemci, co by si je chtěl taky přečíst. A mě teď Tlusťjoch poslal knížku Kytice bílých růží.



Tak sem si trochu zablokoval a přidam kvůlivá ní vodkaz, vodkud vlastně fouká vítr.


A jak sem pochopil, vona to teďkanct přečte a aby dostála principům a pravidlům toho škvárovýho knižního turné, měla by ty bílý kytky poslad dalšímu zájemci vo tudle literaturu. Já teda dřívějc myslel, že škvára sou prachy, ale asi sem se spletnul, nebo co. Tak, že abyste jí udělali radost, dyž vona teďkanct fakt tý radosti moc nemá, dyž je to s ní tak, že místo aby chodila s Jokerkou na procházky, chodí do špitálu na návštěvy, tak jí napište, kerej z blogerů by si chtěl taky počíst v týhle hodnotný knížce. Nakonec vona mi přece jenom živí, tak sem todle pro ní sesmolil, i dyž bych vám radči napsal, jak mě dožrala natolik, že sem se jí za to vychcal pod vanu.
Váš kocour Číča


24 komentářů:

  1. Výborně, další komu mohu posílat

    OdpovědětVymazat
  2. [1]:
    a ještě je i projekt "Šnečí pošta (snail mail pro anglofony)" - čili PPPPPd (Putovní papírová pohlednice podepiš a pošli dál); 28.12.2015 mi přišla jedna zpět.Sesmolil´s to dobře, Číčo.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tos me rozesmál vychcat se vzteky pod vanu antik projekt je zajímavý, miluji knížky, ale ráda si vybírám sama
    Hodně štěstí do Noveho roku přejeme

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Číčo. Já se z těch dvounožčích zkratek asi někdy pominu. Když sem četla, že ta tvoje dvounožka vstoupila do KKK, tak sem si původně myslela, že vstoupila do ňákýho toho Ku-Klux-Klanu, což je ňákej spolek v tej Américe. Jen mňě tam mátlo to malý b na konci, protože to zase měli v Rusku jako svý voznačení bolševici. Což by potom vyznělo jako Ku-Klux-Klan bolševiků. A to by už vůbec nedávalo smysl.
    No naštěstí se z toho místo rasistickejch bolševiků jen vyklubal ňákej spolek bláznivejch knihomolů.
    To vona ta tvoje dvounožka má v tej nemocnici asi ňákýho blízkýho dvounožce. A voni jak se maj ty blízký dvounožci navzájem rádi, tak sou z toho potom dycky úplně smutný, když je někerej z nich v tý nemocnici. A nebo potom když třeba už neni vůbec.
    To my sme tady měli takovou hodnou starou dvounožku, kerá si s náma čtyrnožcema dycky celej den povídala a krmila nás. A najednou zmizela v tej nemocnici, potom byla zase doma, pak zasejc v nemocnici, až jednou zmizela na furt. Tak to prej u těch dvounožců chodí.
    Tak já Číčo teda přeju tobě i všem těm čtyřnožcům a dvounožcům tam u vás všechno pokud možno co nejlepší do toho novýho roku. (Ten můj dvounožec mi teď kouká přes rameno, jak tohle píšu a kejvá hlavou, že jako von prej taky.
    Ptakopyska Zůza

    OdpovědětVymazat
  5. [2]: A neměla by se ta pohlednice rozeslat dalším deseti přátelům, aby člověka nepotkalo nějaký neštěstí, nevyhořel mu barák, nebo tak něco?

    OdpovědětVymazat
  6. [2]: Fákt? Já jí 28.12. odesílala, tak to byl fofr......

    OdpovědětVymazat
  7. [5]: Tak skoro jo . ale tady to šlo jen spřáteleným blogerům

    OdpovědětVymazat
  8. Měl bych též velikánskou radost. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Milý Číčo,
    buď prosím Tě na paničku hodný, ona má teď opravdu velké starosti. A tak si zaslouží, abyste jí Vy dva s Žolinkou dělali jen samou radost a za tu louži pod vanou by ses měl fakt stydět!
    ... dobře víš, že druhou takovou paničku na světě nenajdeš:)

    OdpovědětVymazat
  10. [1]: A já bych ti třeba poslala tyhle růže, kdybys je chtěla přečíst. Zatím jsem do toho docela zažraná, ale mám bohužel málo času. Jen před spaním a to mi už potom padají klapky...Jenže už nemám tvou adresu. Tak, že jestli budeš chtít, písni mi na mail, jo?[2]: /1 Aha a já si říkala, jaký význam má ta šnečí pošta. A ono to je posílání starých pohledů. To je také moc hezký nápad...

    OdpovědětVymazat
  11. To je pěkný projekt. Ale trochu mě děsí v článku ta zmínka o nemocnici, tak přeji, ať je to jen lepší!!!

    OdpovědětVymazat
  12. [3]: My děkujeme taky vinšujeme.[4]: Ty si ale mazaná kočka Zůzo, sadim se, že vona nemá vo ňákým Klik Klak Klanu, nebo jak se tomu nadává, ani ponětí. Vona to s tou inteligencí má trošinku slabčí a než jí něco jako dojde, to je velká doba. Za tu dobu bych sprásknul třeba i 3 rybičky. Ale máš pravdu, vona v tom špitále má bráchu. Já teda tomu ňák nerozumim, já bych asi svýho bráchu buď nepoznal, nebo bych se s nim serval, ale jak píšeš, voni to ty dvounožcí mají ijáč než my a pamatuju si, jaks napsala, že sou to aušusový tvorové. To je výrok hodnej kočičího génia, až se divim, že sem na to nepřišel sám. Ale vim, že ty si taky pěkně mazaná a proto pro tebe mam takovou slabost a taky se mi líbí, jak tomu svýmu dvounožci dáváš porádnej kouř, jako já jí. A voni ty člověcí sou tak hloupatý, že se stačí na ně voddaně podívat a máš je zase tam, kde chceš. Proto ten život s nima bejvá docela prima, i dyž jak píšeš, se vobčas někdo ztratí a už se nevobjeví. Tak se měj primově a zase napiš...

    OdpovědětVymazat
  13. [9]: Ty se ale pořád touláš někde po světě, tobě by to asi nešlo poslat, co?[10]: Bejt hodnej, to je moje druhá přirozenost, ty děláš, jako bys to bůbec neveděla. A za louži se vopravdu nestydim, neměla mě nakrknout.

    OdpovědětVymazat
  14. [11]:
    Starých pohledů ne, jde o moje fotky (většinou); spíš jde o to, najít něco milého ve schránce; trochu se oprostit od té elektroniky a mít v rukách něco hmatatelného.

    OdpovědětVymazat
  15. [13]: Myslím, že by ses mohla taky zapojit, ne? Tyhle staré škváry mají své kouzlo... A díky za přání, mám strach z budoucnosti, ono to nevypadá nijak pěkně.

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: Je to opravdu velmi příjemné obdržet něco hmatatelného od člověka, kterého známe pouze z virtuálního světa. Tu šneší poštu ještě prostuduji hlouběji a protože fotky máš opravdu pěkné, nebylo by od věci dopřát si občas nějakou tu schránkovou radost...   

    OdpovědětVymazat
  17. Přeji nejen Valin vše nej do roku 2016 a ať jí to tady stále tak super píše!

    OdpovědětVymazat
  18. Číčo, Tys to zase krásně zmáknul. Tak jí pozdravuj a ať místo po špitálech, zaleze hezky pod peřinku, vezme si Tě do pelíšku s sebou, vezme brak a louská a louská a raduje se z toho co je. Bude líp, v to ať věří a ono to přiběhne Ty chcáči! No promiň, musela jsem, protože vychcat se pod vanu, to je kapku podpásovka!Jinak jsi miláček, ale muselo to být, no

    OdpovědětVymazat
  19. [18]:Díky, tobě také, ale tobě už to básní hned zkraje roku. [19]: Vona už to přečetla, v neděli byla celej den v pelechu a nedělala nic a já sem u toho asistoval. Tak, to vim ouplně přesně. Kdybys taky chtěla číst brak, písni jí adresu a vona ti to určitě ráda pošle. Vona řikala, že tyhle starý knížky mají svoje kouzlo, prej to je jako číst Nickcartrovky. A laskavě mi nenadávej, nemá mě štvát, potom nebudu chcát pod vanu.      Jinak si taky miláček hihihihi   

    OdpovědětVymazat
  20. Napsané je to krásně, ale bojím se, co ta nemocnice.

    OdpovědětVymazat
  21. [21]: Tak Bev, to já se bojím taky..

    OdpovědětVymazat
  22. [22]: Ach jo, to je mi líto. Držím palce.

    OdpovědětVymazat
  23. [23]: Já bych řekla, že někdy se všechno tak sesere s prominutím, že z toho je jeden úplně sešrotovaný.  Jak nám ale zpívá Helenka s Jiříkem "Každá trampota má svou mez..."

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝