3. 9. 2013

Nikdo mě nedonutí...


Nutili jí k potratu. Že prý bude mít slabé a neduživé dítě. To, že mohla dítě vůbec mít, si velmi těžko vydobyla. Současná společnost sice způsob rozmnožování pohlavním stykem nezavrhovala, ale ani jej nějak vehementně nepodporovala. Tento dříve tak běžný proces, byl nyní, ve 23 století, přežitek. Lidé přistoupili k jiným způsobům množení. Značné množství lidí zemřelo a dosud umíralo na různé pohlavní choroby a tak se zcela logicky lidstvo uchýlilo k jinému způsobu.



Volbu rozmnožování si ale každý mohl vybrat sám. Kupodivu jen malé procento volilo cestu klasického oplodnění.
Ona se však rozhodla pro tuhle cestu. Sehnat muže oplodnitele nebylo lehké. Mnoho lidí bylo nakažených a mnoho lidí bylo ze strachu z nemoci kategoricky proti klasickému množení. Ona to ale risknula. Hledala dlouho, než jí někdo poradil, ať si vybere v katalogu. Do té doby neměla vůbec tušení, že takové služby existují. Vybrala si hezkého tmavovlasého vysokého muže. Vlastně si ani nedovedla představit, co jí čeká. Muži z katalogu byli mnohem přístupnější k rozmnožovacímu aktu, neměli ale mnoho příležitostí, jelikož ženy raději volili bezpečnější cestu v množících laboratořích.

A tak, když vybranému potencionálnímu otci svého potomka přednesla návrh s požadavkem oplodnění, neváhal. Celkem snadno si dohodli podmínky, vyplnili požadované formuláře o právech a povinnostech a dohodli nejoptimálnější čas podle jejích cyklů.

Ve smluvený den šla celá rozechvělá do jeho bytu. Dnes tedy snad zplodí svého potomka. Toužila už po dítěti, ale ani sama dobře nevěděla, proč nevolila snadnější laboratorní cestu k jeho získání. Snad ze zvědavosti, kterou vyvolal velmi starý deník její praprababičky, její informační poklad z hluboké minulosti. Velice ráda v něm opatrně listovala a luštila texty na časem poničených stránkách. Trvalo jí dlouho, než vůbec rozluštila malou část a pochopila, co si její prapředkyně zapisovala. Čím více tomu začala rozumět, tím více to také chtěla zažít.
Když vstoupila dovnitř, hned poznala, že na ní čeká. Líbil se jí a cítila vedle něj zvláštní a vůbec ne nepříjemné pocity. Sice moc nechápala, proč si jí tak pečlivě prohlíží a dlouho se dotýká jejího těla.

Ani texty z deníku jí nedokázaly napovědět, jestli to tak má být, nicméně trpělivě čekala, co bude dál. Bylo jí jasné, že on zřejmě oplozoval často, neboť se jí zdálo, že na rozdíl od ní on ví, co má dělat. A tak se poddala s myšlenkou na své budoucí dítě. Čekala jen bolest, ale nebála se, jelikož věděla, co chce a proč to dělá. V začátku jí sice pocítila, avšak sama ke svému velkému překvapení zjistila, že bolest se rozplynula do zvláštních nedefinovatelných pocitů.

Když byl akt u konce, potvrdili si smluvní podmínky a to tak, že když nedojde k oplodnění po prvním pokusu, má nárok ještě na tři další. Vždy jednou v měsíci.
Přišlo však zklamání, zatím žádné dítě.. Má ale ještě 3 pokusy. S tímto mužem.
Příští schůzka se odehrála v podobném duchu jako ta první, jen s tím rozdílem, že po bolesti nebylo ani vidu ani slechu, ale naopak začaly převažovat pocity velmi libé. Skoro si přála, aby se ploditelské dílo zase nezdařilo a ona mohla přijít znovu. A tak se i stalo. Předposlední pokus také vyšel do ztracena, ona si ale bolestně uvědomovala, že nyní už víc než po dítěti, touží to kontaktu s ním. Přišel poslední pokus. Vyšel.

A teď chtějí, aby šla na potrat. Ona ale na žádný potrat nepůjde. Vypiplá ho, vypiplá svoje slabé dítě. Vždyť nebude duševně postižené, jenom bude menší, než je zvykem a podle norem. Bude ho milovat, protože si ho přála a protože miluje jeho otce, bude ho chránit přede všemi. A do nejdelší smrti nezapomene, jakou silnou rozkoš zažila při jeho početí.
Byla šťastná, že bude matka a že zažila to, co bylo tak často popisováno v deníku. Bez téhle zkušenosti by deníku nikdy neporozuměla.


21 komentářů:

  1. Zajímavé. Docela mě baví myšlenka, že se jednou bude lidstvo takhle rozmnožovat, ale neochvějně k tomu spějeme...

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná povídka, ale doufám, že se tak nestane

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkná povídka k zamyšlení. Napadá mě, že možná právě tohle neduživé dítě, které nemělo přijít na svět bude mít něco, co ho odliší od ostatních, bezvýhradnou mateřskou lásku. Možná neexistuje silnější cit.

    OdpovědětVymazat
  4. Zaujal mě ten katalog. Škoda, že bude až ve 23.století
    A jak jinak -povídka bezva jako vždycky

    OdpovědětVymazat
  5. Hmmmm, tvoje fantasy bývají vždy velmi tvrdé k lidem budoucnosti....ale ten katalog je zaímavá představa. Vybrat si, dostat od státu zabezpečení aby ti nestrašil žádnej chlap doma....
    Jinak jako vždx velice hezky napsané!

    OdpovědětVymazat
  6. Sci-fi budoucnost - brrrr. Jen at` holka taky píše deník a předává zkušenosti dál.Její dítě bude naopak úplně normální,né jak ty uměle zplozené děti.
    Sakryš připomíná mi to zeleninu EU,pokud neroste rovně a nemá požadovanou délku  - zaorat.

    OdpovědětVymazat
  7. Opět pěkná fatasy povídka .
    Doufám, že to tak nebude, i když katalog vypadá zajímavě

    OdpovědětVymazat
  8. [1]: V tom případě je mi toho budoucího lidstva už dopředu líto.   

    OdpovědětVymazat
  9. [5]: Jen jestli v budoucnu taky budou mít katalogy nosičů peněz, údržbářů, společníků na kulturní akce a jiných užitečných blbců?   

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Tak katalog bankéřůby byl taky vcelku užitečnej. Ten by se šiknul už teď. Člověk by si vybral, bankéř by donesl....ale muselo by to bejt založený tak, že by přinesl ale nechtěl už nic vracet!

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: Takže vlastně takový katalog bankéřů-bláznů?
    Ty jsem ve svém komentáři zahrnul do kategorie "užitečných blbců".

    OdpovědětVymazat
  12. Kdyby to takhle mělo být, tak to by mi opravdu bylo líto dalších generací. I když  při současné situaci, například v našem státě, nemám obavy, že by alespoň jedna národností skupina, nevymykala .

    OdpovědětVymazat
  13. [1]: Kdoví, k čemu fakt směřujeme, mámale pocit, že tam jdeme zkratkou... [2]: No já taky, může bejt ale ještě jiná, horší pohroma... [3]: Moc hezky si to napsala, díky... [4]: Nezoufej, katalogů na všechno možný už je i dneska dost, jsou ale věci, na které se prostě musíš porozhlédnout mimo katalog... [5]: Já myslím, že vybrat si zase není tak špatný řešení, leckdy to může bejt i horší... [6]: To přirovnání s EU je hodně trefné, možná že jsem ani moc nepřeháněla.   

    OdpovědětVymazat
  14. [7]: Dneska je možný prakticky cokoliv...   [8]: Zase třeba budou mít jiný vymoženosti, ne?[9]: A ty náhodou nejsi v nějakém takovém katalogu? Tak nějak jako prototyp...jako první vlaštovka..     [10]: To neprojde, ale bylo by to prima, člověk by byl rázem bez mnoha starostí.. Zalistoval by, vybral by a opatřil by  si pružně zase jiné starosti...[12]: Trefa, nic z toho, co jsem vyfantazírovala, se nemůže stát, jistá menšina to jistí... pravda, to jsem neuvážila...   

    OdpovědětVymazat
  15. Tak tohle je scifíčko jak vyšité.
    Dokonce pravděpodobné scifíčko! Opravdu je dnes proces umělých oplodnění čím dál častější a normálním způsobem to za chvíli bude passé.

    OdpovědětVymazat
  16. Bohužel mi to jako scifi nepřipadá, spíše blízká budoucnost.
    Hezky napsané.

    OdpovědětVymazat
  17. To by jeden nevěřil, které všechny zkušenosti jsou nepřenositelné
    Ještě že se toho prababička nedožila

    OdpovědětVymazat
  18. Do budoucnosti bych doporucoval domluvit si podminky aktu pred aktem

    OdpovědětVymazat
  19. [15]: Jo to bezesporu, civilizace pozvolna hyne na úbytě...[16]: Snad to tak nebude.. možná se stane zázrak.. [17]: Viď? Taky bych tomu sama nevěřila   [18]: ..a promluvil právník     

    OdpovědětVymazat
  20. Zaprvé - máš nádherný design. Krásná víla, květinová dívka...
    S tématem týdne sis poradila podle svého. Originálně. Hezky. A snad nás nic podobného nečeká.

    OdpovědětVymazat
  21. [20]: Tvůj komentář je velmi milý, děkuju.

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝