7. 1. 2014

Kocouří psychologie

Vona je tak nespravedlivá, až to hezký nejni. Nejvíc mě našňupla s tim lesem, co přinesla domů. Abyste tomu rozuměli, nedavno přitáhla domů strom, úplně pravej strom. Nostalgicky sem zavzpomínal na svoje toulání venku, kde takovejch stromů bylo hodně moc. Tak sem si myslel, že mi chtěla udělat radost a přinesla ho pro mě. Ale ženskejm se prostě věřit nedá.


Vona ho přinesla pro toho zrzavýho morčecího blbečka. A aby se mu co nejvíc zavděčila, potvora jedna podlejzavá, nazdobila ho ňákejma světlíčkama a ozdůbkama a stříbrnejma pentličkama. Mě se to teda taky moc líbilo, všechno se to hezky třpytilo a nabádalo to ke hrátkám nejlíp k ňákým skákačkám.

Jenomže vona mě to nedovolila. Chápete to? Přinese strom, pěkně ho nazdobí a mě na něj dovolí jenom civět. A ten její zrzoun si pod něj klidně vlez a vochroustával ho. Vona se tomu eště smála a řikala mu: "Tak co Trumbelko, chutná ti borovička?"

To teda byla rána do mý psychiky, to mi teda věřte. Tak sem si teda řek, že jí nebudu poslouchat. Líbí se mi to třpytivý a budu si s tim hrát, jak já budu chtít. Vyhnal jsem tu zrzavou atrapu zpod stromku speciálním přískokem vpřed a rychle zase vzad a jal si pohrát po svým, kočičím způsobu. Jenomže všechno v týhle rodině je proti mně. Najednou tam prostě začalo pršet, nebo co. Začala na mě padat voda a kožíšek jsem hnedka měl nějak mokrej. To já vopravdu nerad. Po vočku sem na ni mrknul, páč jsem jí podezříval, že v tom pršení má taky prsty, (už dávno vim, že věřit se jí teda nedá vůbec nic), ale vona civěla úplně na druhou stranu a mlátila něco do tý klávesnice, nebo jak se to menuje…

Tak sem si teda řek, že se na ten stromek vykašlu a začal sem kout pomstu. A páč nejsem jenom tak vobyčejnej kocour, ale kocour znalej psychologie, vymyslel sem pomstu přímo šílenou.

Já sem na sebe tak pyšnej, páč nejsem žádný béčko, teda blbec, že jo. K slzám jsem jí, potvoru, dohnal a považte, eště sem k tomu využil toho jejího zrzavýho mezulána.
Von ten zrzavej smraďoch, to si představte, von žere strašně rád všechnu květenu. Na to sem přišel sám, heč, když sem viděl, jak se ten trouba láduje jehličim z toho domácího lesa. A tak mi bystře napadlo, že, bych moh šikovně schodit nějakou tu její orchidej, co si na nich tak zakládá a věřil sem pevně, že ten mamlas dílo zkázy dodělá. A taky že jo. Pěkně sem počkal, až vona nebude doma, aby nebyl žádnej časovej štres, hopsnul sem na tu zakázanou polici a pěkně sem schodil na zem 4 ty její orchideje. Usadil sem se na postel a čekal sem.

Klaplo to perfektně. Sotva ten morčecí hňup zavětřil orchidejí lahůdku v dosahu, hned přihopkal a začal se ládovat, div mu pupek neprasknul. To bych nikdy nevěřil, co se vejde do morčecího břicha. Schroustal a vokousal tolik těch listů, až hanba, nevidět to na vlastní kocouří voči, nevěřil bych. Když už byl nažranej k prasknutí, šel si dáchnout do svý ubytovny a sotva trochu vytrávil, vrátil se zase na chroustačku. No času sme měli dost, moc tý zeleně fakt nezbylo.
Když potom přišla domů, to bych vám přál vidět. Vynadáno sme dostali vobá. Ječela na nás jako smyslů zbavená: "Co jste tu vy pacholcí dělali? Číco, přeci víš, že na kytky nesmíš lézt, podívej se ta zkáza a já ani nevím, jestli orchideje nejsou jedovatý. Co když se nám Trumbelín otrávil?"
A potom, představte si, potom začala brečet.
Trošinku sem se styděl. Vod svýho záměru, že když bude hodně vyvádět, tak se jí vyčuram do postele, sem upustil. Šel sem si jí udobřit. Začal se se kolem ní šmrdolit a řikal sem jí po kocouřím, aby se už nezlobila. Jenomže vona měla strach vo toho zrzavce.
Řikala: "Počkej moulo, musím se podívat na net, jestli nejsou orchideje jedovaté."
Chvilku byla fakt nervozní, ale potom mi řekla:" Je to dobrý, nejsou jedovaté ."
Tak takhle to je. Jí nevadily ani tak ty vožraný kytky, jako jí vadilo, aby jí zrzoun nepošel.
Tak sem jí po kočičim řek: "A to tě jako nevadí, že do sebe cpe kilometry toho stříbrnýho šmelení, cos naházela na ten domácí les? Že chodí pravidelně konzumovat ten stříbrnej staniol, na kterej já se nesmim ani podívat?"
No moc mi nerozuměla, ale to je její chyba. Však vona na to přijde sama, až uvidí mamelukovo stříbrný bobky. Potom si je bude moct sebrat a udělat si z nich třeba korále, mě je to fuk.







40 komentářů:

  1. Kocoure, to ti teda povím, vymyslel jsi to parádně. A píšeš správňácky po kocouřím.

    OdpovědětVymazat
  2. Číča je nádherný, výstavní kocourek. A ty jeho lumpačiny nemají chybu! Skoro jsem brečela smíchy, když jsem četla. Je to pěkný poděs. I když tak vůbec nevypadá, neviňátko.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jo, velká pochvala před nastoupenou jednotkou . Kocouří myšlení umíš na jedničku, takže bude doufám Trumbelínkovo pokračování.

    OdpovědětVymazat
  4. Teda kocoure, ty jsi zákeřňák, orchideje si teda nemusel, lumpe Perfektně napsané

    OdpovědětVymazat
  5. Tato osobní zpověď kocoura jednoznačně vypovídá o tom, jak je ten chudák u vás vlastně perzekuovaný.   
    Jinak jsem se při čtení velmi pobavil.   

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to mě rozchechtalo, představa stříbrných morčecích bobků navlečených na niti je úchvatná. A představ si, že ty stříbrné třásně chutnají i naší Mínečce. Jak si jí nevšímáme, hned je u stromku a pokud neshazuje pacičkou baňky, tak zas pro změnu stahuje ty třásně a žere je. Co to udělá s její stolicí si ovšem představovat netroufám.

    OdpovědětVymazat
  7. To jsou ale kočičárny, styď se kocoure, to se dělá paničce, která tě má tolik ráda? Že ty to děláš, aby měla o čem psát? Tak díky, báječně jsem se po ránu naladila

    OdpovědětVymazat
  8. Hele, nebuď úzkoprsá Máš si ty kytky dát někam jinam, jak by ti poradil můj bystrý manžel
    Sepsala jsi to za Čičouna parádně.

    OdpovědětVymazat
  9. Jana Zemanová8. ledna 2014 v 9:31

    Tedy tp jsem se zasmála. Hned mám lepší náladu. To je úžasný, co dokážeš vymyslet. Fakt bomba. Prosímtě napiš zase zítra něco... ale těch kytek je mi líto, to jo.

    OdpovědětVymazat
  10. V-ý-b-o-r-n-ě ! A co ty korále, už je máš

    OdpovědětVymazat
  11. Pokud nevyžral srdíčka mělo by to být O.K. i když by to asi chtělo ostříhat pokud kvetou květy, aby se nevysilovaly a mohly se věnovat tvorbě listů. Nevím kolik a z jakých orchidejí ty listy byly ale počítám že to byly phalenopsisy...ovšem pokud to vzal od středů nemám pro tebe dobrou zprávu. Z toho se už nevylížou.

    OdpovědětVymazat
  12. [1]: Díky [2]: Však sem taky malej, ale šikovnej...   [3]: On mám přímo andělský pohled, to jo.. ale jsou to jenom mimikry..[4]: [5]: Trumbelkovi taky něco hlavičkou fičí, ale musím to s ním ještě prodiskutovat...

    OdpovědětVymazat
  13. [6]:   [7]: Tak já příště vymyslím, zase jinou spoušť   [8]: No, nebála bych se říct, že je přímo týraný, možná bych mu měla doporučit, aby se obrátil na Ligu týraných zvířat...   [9]: Děkuju, mám radost... [10]: To mi teda řekni, co na tom stříbrným šmelcování mají, já to omylem sníst, mám hned žlučníkovej záchvat a nebo zánět slepýho střeva.. počítám...[11]: Vona to ta potvora stejně trochu nazdobí, že jo, ale jinak ani tak moc nekecá...

    OdpovědětVymazat
  14. [12]: Na dobrý rady mám svýho bystrýho manžela a potom moc dobrejch rad škodí...     [13]: když on Číca zase nezlobí úplně každý denm jsou dny, kdy je dokonce i hodný...[14]: Musím ještě počkat a doplnit třásně na stromku, aby se zvýšila produktivita...[15]: Srdíčka naštěstí nevykousal, začal zvenčí...   

    OdpovědětVymazat
  15. Taky jsem se zasmála těm korálkům.    Jak píšeš o Číčovi,tak asi vycitˇuješ,že je pořádně žárlivý. Chtěla jsem tě doporučit na TT,ale někdo mě předběhnul.

    OdpovědětVymazat
  16. "vona" je fakt úplně nechápavá .
    Moc dobře jsem si početla i zasmála. A po zjištění, že nejsou orchidejky jedovatý jsem si i oddychla.

    OdpovědětVymazat
  17. Krásné povídání.
    Náš kocour se ze stromečku snažil to cukroví obírat.

    OdpovědětVymazat
  18. [19]:: Vidíš, to mě ani nenapadlo, že by byl žárlivý, to asi není, on je jenom takový svůj, jako každý chlap...[20]:: Tak to já si oddychla taky hodně. Tuhle informaci jsem našla až na cizích serverech, u nás se to nikde vůbec nezmiňuje. A když koupíš orchidej, tak na etikete je znak, že je nejedlá. měla jsem fakt nahnáno. Dnes občas Trumbelkovi nějakým tím listem i sama podstrojím. je to pro něj lahůdka.[21]:: Asi měl chuť na něco sladkého, kočičí chutě jsou prostě nyvypočitatelné...

    OdpovědětVymazat
  19. Úžasně napsaná  mluva čumáčkem zvířátka, moc se mi to líbí!

    OdpovědětVymazat
  20. Skvěle napsané kocouří vánoční prožitky    a domácí les čítající jeden strom - to prostě nemá chybu!   

    OdpovědětVymazat
  21. [23]: Mluvit za zvířátka se mi taky líbí.. ty kdyby tak věděli, určitě by mi hned kousli..[24]: No, Číča umí vymyslet věci, to jo...

    OdpovědětVymazat
  22. Moc povedené,jsi šikovná...ještěže nerozumím těm mým třem       

    OdpovědětVymazat
  23. Alenko,překrásně napsané a číča i trumbelín jsou výstavní,jen se s nima pomazlínkovat

    OdpovědětVymazat
  24. Tak teď přemýšlím byly, nebo nebyly nakonec stříbrné korálky?

    OdpovědětVymazat
  25. [26]: Hihihihi, tři kočky, to už musí bejt hodně velký vzrůšo a pod vedením našeho Číči bys jim rozuměla hned...[27]: Jo, to neni tak jednoduchý, to musím řádně počkat, až na to budou mít náladu, jeden jako druhý...[28]: Byly takové melírované, moc se mi nelíbily a tak jsem kocoura neposlechla...

    OdpovědětVymazat
  26. Už jsem se dlouho tak nezasmála, jako nad Tvým příspěvkem. I když upřímně řečeno, moc k smíchu to pro Tebe asi nebylo. Ale napsala jsi to skvěle, mohu jen chválit.

    OdpovědětVymazat
  27. [30]: Ale nebylo to tak strašný, jen ten strach o morčecího troubu byl hodně silný.. naštěstí to dobře dopadlo.   

    OdpovědětVymazat
  28. Jo, pohled Číči je velmi zajímavý, myslím, že by se měl vyjádřit časteji

    OdpovědětVymazat
  29. [32]: Je to kocour šikovný a tak si myslím, že sem tam bude prezentovat nějaký ten svůj názor...   

    OdpovědětVymazat
  30. Takhle jsem se už hodně dlouho nepobavila, ten váš kocour, to je vážně řízek .

    OdpovědětVymazat
  31. [34]: Jo je to milášššek   

    OdpovědětVymazat
  32. Jů, to je krásný povídání. Miluju...

    OdpovědětVymazat
  33. Mamelukovo stříbrné bobky, to mě dostalo!   
    Skvěle napsané povídání z pohledu člena domácnosti.Kdoví, co si o nás ti naši ťunťové myslí? Samet, tipla bych, v momentě kdy na něj řvu, si asi mysli - aby ses nepos...
    Být Sametkou, myslím si totéž.

    OdpovědětVymazat
  34. [38]: Já když ho někdy pozoruju, myslim, že mě má dočista na háku.   

    OdpovědětVymazat
  35. Potom je bude moct sebrat a udělat si z nich třeba korále Jsem zvědavá, jak to s morčetem dopadne, ale asi nijak dobře, když v dalších dílech tam je pejsek.

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝