4. 6. 2014

Takový ten pocit génia


Vona teda nikdá nerozumněla, když sem na ní mňoukal: "Ty mě eště neznáš, ale ty mě poznáš."
Až nynčko. Pěkně sem jí dal pochopit, jak dovedu bejt fikanej a sem na sebe vopravducky hodně pyšnej.
S tim jejim čoklem se moc nebavim, že jo, je to psí trubka, ale jak jí tak porád špicluju, došlo mi, že jí láká můj kočičí záchodek. Tedy ty produkty v něm, že jo. A znáte ten pocit, když vás napadne něco subgeniálního? A mě se to stalo. Dostal sem geniální nápad, při kterým, když to klapne podle plánu, vomejou jí i čokla.
Dlouho sem jí vopravdu hodně zaujatě pozoroval, jak uklízí štěněcí hromádky, aniž by hnula brvou.


Byly pěkně rozložený po kvartýru a vona nic. Nenadávala, nezuřila, jenom řekla tomu psímu primitivovi: "Vždyť ty se nemůžeš ani spravit, Žolinko, jenom co dostaneš najíst, hned to vykakáš."
A tak sem si řeknul, že se mnou takhle hezky nikdá nemluvila, páč já, když sem se vytrusnil, hned sem to po sobě zahrabal. A to byla ta kardinální chyba. Vona vůbec neveděla, že se taky nemůžu spravit, páč já po sobě svoje výtvory pečlivě zahrabával a vona je ale vůbec, ani maličko nemusela uklízet.. Ale s tim je teďka dočista konec.
Hezky se vykajdim do záchodku, ale zahrabávat to nebudu, aby vona viděla, že sem tady v tý rodině chudák, co se taky nemůže spravit, páč nikdo moje hovínka nemůže kontrolovat, když sou zahrabaný.

Plán předčil mý vočekávání. Za prvý to pěkně smrdělo a za druhý ta blbka psí po tom hned skočila, vzala do tlamičky a hurá do kuchyně, že si to tam zblajzne. Musim uznat, že prokázala jakousi minimální inteligenci, když pochopila, že v kuchyni se jí, ale to jenom kvůlivá tomu, že tam chodí somrovat.. pche.. ale už vůbec jí nedošlo, že jí se to vůbec nebude líbit.. A taky že jo. Jakmile jí vona zblejska s hovnem v hubě, nastalo zemětřesení. Potichoučku sem se přiblížil, abych si tu exekuci na tý blbce řádně vychutnal. Vona když viděla, co má štěně v hubě, začala řvát na plný pecky: Žolino, ty čuně, fuuuuj!!"

A jak měla ruce namočený v tom dřezu s mydlinama, vyrvala jí tu pochoutku z tlamy, mrskla do koše a čokla upřímně vykrákala za kůži na krku a eště ho přitiskla k zemi a syčela na něj: " Tak tohle teda ne, tos udělala poprvně a naposled." No dostala ta blbka díl fakt porádnej a eště byla celá vod mydlin. Já sem cnostně koukal v pozadí, hezky sem si to užil, ale páč vim, že s takovejdlema chytrejma nápadama se musí zacházet vopatrně a šetřit jako s šafránem, rozhod sem se, že se nechci spravit, páč nechci bejt tlustej, ale začnu si po sobě svoje přebytky zase zahrabávat. Sice nevim, jak bude úderná její čoklovi uštědřená výchovná lekce, ale sem rozhodnutej to za nějakej čas prubnout, abych viděl, jak mocnou páku na ně na vobě mam.


 

30 komentářů:

  1. U nás bylo něco podobného než jsme se odstěhovali. Přivezli jsme si odsud kotě kteé jsem si u sousedů vyhlídla. A náš první jezevčík narozdíl od Číči si to kotě zamiloval. A když párkrát udělalo tohleto a dostalo sprdunk tak to po něm vždycky uklízel aby kocour zase nedostal. Dokonce na mne občas i zavrčel když dostával kocour svůj díl... prostě oni jsou svý a nad jejich nápady a myšlenkovými pochody zůstává člověku rozum stát....

    OdpovědětVymazat
  2. Co naplat, Číča má prostě mé neskonalé sympatie.
    No, a ta ženská, co jej občas pouští k počítači, aby mohl psát tyto luxusní články, ta vlastně taky.   

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkně a originálně napsaná povídka je opravdu vidět, že umíš psát, i když já bych si po pravdě netroufla psát hovorově,. pravdou je, že každý másvůj styl psaní

    OdpovědětVymazat
  4. Bavila jsem se dobře až do doby, kdy jsi barvitě popsal cestu štěněte s hov... v hubě do kuchyně. To mě málem kleplo.
    Doufám, že si štěně zapamatuje výchovnou lekci.
    Jinak ti tvůj život nezávidím.

    OdpovědětVymazat
  5. Oj, pane bože, tohle je geniální povídka    Tyjo, tak tohle ... jako bys měla kočičí duši

    OdpovědětVymazat
  6. [4]: Myslím, že psát takovýmhle stylem vyžaduje o to větší um!

    OdpovědětVymazat
  7. Sakra, to je učenej kocourk, není on to kocour Mikeš?
    Moc hezky napsané, děkuji za úsměvný příběh!

    OdpovědětVymazat
  8. Číčo, doufám, že nastane doba, kdy Ti Žolina bude vylizovat řitní otvor. Náš pejsek to dělá - má tři kočičí kamarádky a všem prdelku pěkně vylízne a slupne i obsah steliva - chroupe to i se stelivem. Hovna mu pěkně zůstanou mezi zoubky a pak se jde mazlit a pochlubit, jak je čistotný, když to uklidil. Kolikrát je to s Milunkou "kdo s koho", kdo bude první u kočičí latriny, aby ji vybral.

    OdpovědětVymazat
  9. Řidič se zděšením ubzdil ....
    šláp na brzdu, autobus brzdí !Hroznou má vozidlo brzdovou stopu !
    ... lidé se rozběhli ku příkopu ,
    leží tam opilec s obrovskou hlavou !... " Potkat se v silnici  s takovou krávou "....
    ( hovoří řidič )"A s takovou hlavou ...
    řeknu vám...kurwa ... to je kus !
    ... vykolejil bych autobus  !"" Hej ! .. pane ! vzbuďte se, zvedněte !
    ... něco nám  Herr.. Gott  řekněte !
    ... nebo hovořit nemůže ??"Dav lidí  čumí na muže ....
    ( průměrný  lidí vzorek ...
    ... sestává z hochů a holek,
    přes střední věk až po starce )" Probuď se chlape !  postav se !!"Výsledek  lidí  grémia :
    " Ten muž, hlavu má génia !
    ... co hlava taková vymudruje !"" Nalezte spátky a pokračujem !"
    zařval řidíč :  " Já nečekám !!"Vtom vzbudil se Wladymir  Wopserrka !
    ... tak sprostě všem lidem nadává,
    že vlasy všem stoupají na hlavách !
    ... pak posrané svléká rifle !" Rychle !  lezte tam ! ... rychle !
    ujeďme před tím  wemenem !!"... muž sehnul se, vrhnul kamenem !
    zadní část vozu vysklil se
    nárazem kamene opilce !!"Řidič procedil : .... " Dobytek !"Pro lidi ?  nevšední zážitek !

    OdpovědětVymazat
  10. Je vidět, že Číča se ujal své role vychovatele s vervou sobě vlastní. Má recht. Psi jsou dobří tak akorát k očichávání kocouřího zadečku, ale tedy to hovno v štěněcí tlamě, to mě dostalo. Věřím tomu, že Číču by něco tak nechutného nikdy nenapadlo.

    OdpovědětVymazat
  11. Kočičák to vymyslel, to je lump a přesně věděl co bude. Paráda napsané

    OdpovědětVymazat
  12. [1]: Nikdy jsem psíka a kočku pohromadě neměla. Dívám se na jejich probíhající soužití jako na film. Je s nima obrovská legrace...   [2]: Číča děkuje za poklonu, ale vona vo tom nemusí vedět, byla by zbytečně moc pyšná...[3]: Život se zvířaty je o mnoho obohacený a zvířata jsou přátelé. To, jak to "vidí" Číča je vyprávění asi takové, jako když si po letech vyprávějí rybáři, kdo chytil jak velkou rybu a z 10ti centimetrové běličky je náhle 50ti centimetrový kapr... [4]: Nikdy by mi nenapadlo, že budu psát hovorově,tohle je čistá kočičinově   

    OdpovědětVymazat
  13. [5]: Oni jsou oba super, moc snadno se o nich píše.. [6]: Někdy ani sama nevím, jestli mám kočičí, psí a nebo lidskou...   [9]: Kdepak, to je prostě Číča, ten kdyby tak věděl, myslím, že by mi pokousal [10]: Ne, to snad ne. To by mi fakt křísili. Žolinka je ale fakt dost na různý chutě.. ne nebudu předjímat a budu se modlit, aby se tvoje věštba nenaplnila.     [11]: To fakt ne, já, co ho máme doma a poznávám nitro kočky, musím říct, že kočky jsou úžasní tvorové, samostatní a hrdí. o to víc je hezké, když dá najevo svou lásku..

    OdpovědětVymazat
  14. [12]: Genialita má prostě různé podoby.
    velikost hlavy je pouze věcí náhody,
    ať jsou hlavy lidské, kočičí a nebo psí, genialita se prostě neztratí.. [13]: Číča je hluboký estét, to fakt nikdy, ale holt rád připravuje prekérní situace pro druhé... [14]: To je ta kočičí "genialita"..

    OdpovědětVymazat
  15. [15]: To si piš že to stojí za to. Co jsm se odstěhovali tak je to u nás psi - kočky co se týče soužtí vyrovnané a velmi, velmi zábavné. A od doby co máme ty dva mainský kočičáky tak navíc kočky psům vládnout. A někdy tedy pěkně diktátorsky......

    OdpovědětVymazat
  16. [18]:Já už jsem mohla mít kočku dřív, v životě jsem potkala dvě opuštěné, ale měla jsem pocit, že když mám doma psa a morče, že by to nešlo. Tak jsem je dala do opravdu dobrých rukou. A potom synek přitáhl Číču a bylo vykydáno, najednou šlo všechno.
    [Smazaný komentář] Číča je osobnost, Žolinka fanfarón a věřím, že se sžijou, ale bude to ještě mazec...

    OdpovědětVymazat
  17. Skvělé, pobavila jsi mě, myslím, že si ještě nějaké to překvapení nechá kocourek taky na příště, aby si to užil.

    OdpovědětVymazat
  18. Někdy si myslím, že jsou kočky chytřejší než pes... mám tři kočky
    a nejstarší kocour velí všem,i psovi
    a je vážně nejchytřejší...
    žolinko, příště od kočičího záchůdku
    dál.. náš pes to taky dělá, chodí
    tam čuchat a bůhví co ještě...
    No a nakonec já, psomil, jsem se
    stala kočkomilem...

    OdpovědětVymazat
  19. [20]: O tom pravděpodobně není pochyb, některé si nechá na příště a o některém bude nutno spravit blogerskou veřejnost ihned... [21]: No, že ses stala kočkomilkou, na tom bych si já připsala taky maličkatou zásluhu, co?   

    OdpovědětVymazat
  20. Simon, nějak mi zmizel tvůj komentář, odpovídala jsem ti na něj a najednou je fuč...Byl takový hezký, nemohla bys mi ho prosím pěkně napsat znovu?   

    OdpovědětVymazat
  21. No, Číčo, to jsou ty velký věci. Vopravdu velký věci, jak jsi před nedávnem napsal.      Geniální je nejen kocourek, ale i veškeré psaní tady.

    OdpovědětVymazat
  22. Milý Číčo,musím uznat, že jsi doopravdy geniální kocour a úžasný spisovatel. Tohle by mě vážně nenapadlo. Ono taky beranům, které mi do rajónu nasadili ti moji lidi, by moje hovínko určitě nechutnalo. Měj se hezky a brzy zase něco geniálního napiš.Tvoje obdivovatelka a jmenovkyně Číča

    OdpovědětVymazat
  23. [24]: Tos myslela, že jenom tak brebtám do větru? ty mě eště neznáš, ale ty mě poznáš...     [25]:  Napsala si mi fakt moc pěknej dopis, budu se snažit se mít hezky, ale tovíš, jak to chodí, vona je nevyzpytatelná...   

    OdpovědětVymazat
  24. Číča je prostě geniální! Všestranně nadanej (jako pozorovatel, jako vykonavatel i jako spisovatel) a vážně přemýšlím o vydání Číčovejch sebranejch spisů. Mohl by se se vší ctí umístit vedle takového Herriota, například. Navíc, byl by originálnější, protože Herriot psal svý postřehy očima veterináře, kdežto Číča píše postřehy očima kočičíma.
    Senzační glosy, tohle se mi moc líbí.

    OdpovědětVymazat
  25. Jů, ten ňafánek je úžasnej :)
    Jinak moc hezký blog :)

    OdpovědětVymazat
  26. Už se nemůžu dočkat, až se Žolina rozkouká a začne tvořit. Myslím, že když dají s Číčou hlavy dohromady, do Vánoc tě mají v blázinci

    OdpovědětVymazat
  27. [27]: Hihihihi, vedle Heriota by mu to nesporně slušelo, což o to, ale příčka je dost vysoko...[28]: Ňafánek je fakt úžasnej a kocour ale taky... [29]: Nojo, zatím jí hákuju dlouhejma procházkama a snažim se jí co nejvíc uondat, aby neměla čas na roupy, o to víc si potom ze mě dělá svou velkou okusovací hračku...   

    OdpovědětVymazat

😀 😃 😄 😁 😆 😅 🙂 🙃 😉 😊 😇 🥰 😍 🤩 😘 😗 😚 😙 😋😛🤭🌝